Επικίνδυνο σεξ και αστικοί μύθοι
04/02/2014 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικίνδυνο σεξ και αστικοί μύθοι

Σε εγχειρίδιο της γυναικολογίας του 1933, ο συγγραφέας Walter Stoeckel πιθανολογεί ότι η αιχμαλωσία πέους αφορά μόνο τα ζευγάρια που κάνουν παράνομο σεξ -ο φόβος του να σε πιάσουν συμβάλλει προφανώς στη δύναμη του μυϊκού σπασμού της γυναίκας...

Ακούγεται σαν σκηνή από σεξοκωμωδία. Αλλά οι ιστορίες του να κολλήσει κάποιος, κυριολεκτικά, κατά τη διάρκεια του σεξ διαδίδονται εδώ και αιώνες - και κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είναι αληθινές, διατείνεται η επιστήμη.

Το να βρεθείς στα επείγοντα δεν είναι ποτέ ευχάριστο και μάλιστα κατά μετά το σεξ.
«Δεν είναι το πιο ρομαντικό τέλος που μπορεί να φανταστεί ένα ζευγάρι», λέει ο δρ Αριστομένης Εξαδάκτυλος, συγγραφέας μιας 11ετούς μελέτης στο νοσοκομείο του, στη Βέρνη της Ελβετίας. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του βρήκαν πολλούς ασθενείς που είχαν βιώσει προβλήματα μετά το σεξ - ημικρανίες, προβλήματα στην καρδιά, ακόμα και αμνησία. Όταν ρωτήθηκε από ραδιοφωνική εκπομπή του BBC αν είχε συναντήσει περιπτώσεις που το πέος του άνδρα είχε κολλήσει στον κόλπο της γυναίκας, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι πιθανώς πρόκειται για αστικό μύθο.

Γεγονότα ή αστικοί μύθοι;

Δύο ακροατές, όμως, έσπευσαν να τον αμφισβητήσουν. «Πρέπει να σας πω ότι δεν είναι μύθος», δήλωσε μια γυναίκα. «Μου συνέβη ένα βράδυ. Αυτός κυριολεκτικά δεν μπορούσε να… αποσυρθεί, δηλαδή είχε κολλήσει. Το αποδίδω στην ένταση της ανταπόκρισης των μυών του κόλπου κατά τη διάρκεια του οργασμού».Ένας άλλος ακροατής, με το όνομα Τζον, μεγάλωσε κοντά σε ένα αεροδρόμιο στη νότια Αγγλία. «Θυμάμαι μια ιστορία που άκουσα όταν ήμουν 14 ή 15, για έναν Αμερικανό αεροπόρο που κόλλησε μέσα σε μια κυρία και έπρεπε να πάει ασθενοφόρο και να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο για να τους χωρίσει» λέει. Ο Τζον πήγε τελικά το εμπορικό ναυτικό και ξεκίνησε μια σχέση με μια γυναίκα στην Ιαπωνία. Μια φορά, αυτός και η σύντροφός του είχαν «πολύ ευχάριστο σεξ», όταν ξαφνικά διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποσυρθεί. Χρειάστηκαν δύο ή τρία λεπτά - η εμπειρία δεν ήταν επώδυνη πάντως. Ο Τζον, ο οποίος είναι πλέον 75, δεν είχε ξαναμιλήσει για το περιστατικό και ποτέ δεν επαναλήφθηκε.

Ο Δρ John Dean, ένας ανώτερος σεξολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ότι και οι δύο αναφορές είναι αξιόπιστα παραδείγματα ενός σπάνιου φαινομένου που μερικές φορές οι γιατροί αποκαλούν «αιχμαλωσία του πέους». «Όταν το πέος βρίσκεται στον κόλπο διογκώνεται όλο και περισσότερο», εξηγεί. «Οι μύες του πυελικού δαπέδου κινούνται ρυθμικά στον οργασμό. Ενώ οι μύες του πέους μπορεί να κολλήσουν». Στο τέλος, οι κολπικοί μυς χαλαρώνουν, το αίμα ρέει από το πέος και ο άντρας μπορεί να αποσυρθεί.

Ιστορίες που δημοσιεύονται κατά καιρούς τονίζουν το πόσο έλκουν το κοινό αυτά τα περιστατικά. Το 1372, ο Geoffrey de La Tour - Landry αναφέρει για τον τρόπο που ένας φιλήδονος ονόματι Pers Lenard «βρέθηκε σαρκικά με μια γυναίκα» πάνω από ένα ιερό εκκλησίας και ο Θεός «τους έδεσε σφιχτά μαζί όλη νύχτα». Την επόμενη μέρα, όλη η πόλη είδε το ζευγάρι μαζί. Στο τέλος ειπώθηκαν προσευχές και η παρατεταμένη επαφή του ζευγαριού έληξε. Το φαινόμενο αναφέρεται και σε πολλούς ακόμα μεσαιωνικούς μύθους και ιστορίες, τους οποίους ο F Kraupl Taylor, συγγραφέας της ανασκόπησης του 1979, πιστεύει ότι μπορεί να έχουν «ελάχιστη σχέση με τα πραγματικά γεγονότα». Υπάρχει μια ιστορία για ένα γεγονός στη Βαρσοβία το 1920, που έληξε με μια διπλή αυτοκτονία. Αυτή τη φορά, το αιχμάλωτο πέος …έπληξε ένα ζευγάρι σε έναν κήπο, το οποίο διαχωρίστηκε μόνο όταν η γυναίκα τέθηκε υπό αναισθησία. Αλλά η πραγματική τραγωδία ήρθε μετά και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα. «Την επόμενη μέρα, δύο σφαίρες έδωσαν τέλος στα ψυχικά βάσανα των δύο εραστών» συνεχίζει η ιστορία.

Το 1908, στο βιβλίο του «Η σεξουαλική ζωή της εποχής μας», ο Iwan Bloch αφηγήθηκε μια άλλη περίπτωση, μετά από μια φευγαλέα συνάντηση, αυτή τη φορά σε μια ήσυχη γωνιά στη Βρέμη. Η γυναίκα υποβλήθηκε σε έναν «ακούσιο σπασμό», ο άντρας – εργάτης στο λιμάνι - παγιδεύτηκε και ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει. Τελικά το ζευγάρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χορηγήθηκε χλωροφόρμιο στη γυναίκα και απελευθερώθηκαν.

Σε εγχειρίδιο της γυναικολογίας του 1933, ο συγγραφέας Walter Stoeckel πιθανολογεί ότι η αιχμαλωσία πέους αφορά μόνο τα ζευγάρια που κάνουν παράνομο σεξ -ο φόβος του να σε πιάσουν συμβάλλει προφανώς στη δύναμη του μυϊκού σπασμού της γυναίκας. Η γνώμη αυτή δεν υιοθετείται πλέον από ειδικούς, αλλά οι αφηγήσεις μιας παράνομης συνεύρεσης που ακολουθείται από τη δημόσια ταπείνωση συνεχίζονται. Υπάρχουν πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης στην Κένυα, το Μαλάουι, τη Ζιμπάμπουε και τις Φιλιππίνες, οι οποίες αφορούν μοιχεία.

Επικίνδυνο σεξ…

-Περίπου το 0,1% των εισαγωγών στα επείγοντα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης φτάνουν εκεί εξαιτίας του σεξ
- Μεταξύ 2000 και 2011 το νοσοκομείο κατέγραψε 445 τέτοιες περιπτώσεις. Από αυτέ, οι 308 περιπτώσεις (69 %) αφορούσαν άνδρες
- Οι περισσότεροι από τους ασθενείς (78 %) ήταν ηλικίας μικρότερης των 40
- Οι 276 (62 %) είχαν μια πιθανή μόλυνση
- Οι 55 περιπτώσεις (12,4 %) ήταν νευρολογικές, όπως κεφαλαλγία, αμνησία και αιμορραγία μεταξύ του εγκεφάλου και του κρανίου
- Δύο ασθενείς είχαν καρδιακά προβλήματα και δεν έχουν καταγραφεί κατάγματα του πέους

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-25827175

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυθήριος avatar
    Κυθήριος 04/02/2014 13:47:48

    Η αντίστοιχη αντίδραση του γυνακείου οργανισμού στήν παραφύσιν πράξη που έχει ως αποτέλεσμα την αιχμαλωσία του πέους,λέγεται σπαστική κολίτιδα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.