14/05/2010 13:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικίνδυνα τα συμπληρώματα βιταμινών

Αν ανήκετε στη κατηγορία αυτών που ανησυχούν για τη διατροφή τους, και συνηθίζετε να καταναλώνετε συμπληρώματα βιταμίνης C και E, θεωρώντας πως τα αντιοξειδωτικά σας ωφελούν, ξανασκεφτείτε το. Μια νέα μελέτη έδειξε πως τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου.

Ερευνητές βλαστοκυττάρων ανακάλυψαν από τύχη τον κίνδυνο αυτό, όταν στη προσπάθειά τους να προσθέσουν αντιοξειδωτικά σε κύτταρα με σκοπό τη μείωση της οξείδωσης, διαπίστωσαν πως προκαλείται γενετική βλάβη.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν ξανά, αυτή τη φορά προσθέτοντας ποσότητες ίσες με αυτές που λαμβάνουν οι άνθρωποι μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου ανησυχητικό. Υποθέτουν λοιπόν πως, τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν το ένζυμο που επιδιορθώνει σφάλματα του DNA στη φάση της κυτταρικής διαίρεσης. Και έτσι  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε  όσα φρούτα και λαχανικά θέλουμε, αλλά θα πρέπει να  αποφεύγουμε τα διατροφικά συμπληρώματα, τα οποία μας βάζουν στη ζώνη κινδύνου.

Daily Telegraph

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.