#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2011 18:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενα στα δύο Ελληνόπουλα διαθέτει προφίλ κοινωνικής δικτύωσηςΈνα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 9-16 χρονών διαθέτει προφίλ κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την ασφαλέστερη χρήση του ίντερνετ.

Παράλληλα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τις συνομιλίες της με τον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την καλύτερη προστασία των παιδιών στο Ιντερνετ.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν προφίλ κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν πάνω από το 82% των εφήβων 15-16 ετών, καθώς και το 26% των παιδιών ηλικίας 9-10 χρόνων. Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς νέους ηλικίας 13-16 ετών στην ΕΕ έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο υπνοδωμάτιό τους.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα Ελληνόπουλα ηλικίας 9 έως 16 χρονών, το 54% διαθέτει προφίλ κοινωνικής δικτύωσης και το 36% αυτών «δημόσιο» προφίλ, ανοιχτό δηλαδή για ανάγνωση από κάθε χρήστη. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην «ΕΕ των 27» είναι 59% (από 46% στη Ρουμανία μέχρι 80% στην Ολλανδία) και 26% (από 11% στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι 54% στην Ουγγαρία).

Επιπλέον, σε ποσοστό 12% τα Ελληνόπουλα 9-16 χρόνων, περιλαμβάνουν στο δικτυακό προφίλ τους τη διεύθυνση και τον αριθμό του τηλεφώνου τους (έναντι 14% στην ΕΕ), ενώ το 19% εμφανίζει ψευδή ηλικία (έναντι 16% στην ΕΕ).

Εξάλλου, πρωτιά στη χρήση Ιντερνετ, μέσω κινητού τηλεφώνου έχουν τα παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία (26%). Ακολουθούν η Ιρλανδία (23%) και η Σουηδία (22%).

Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ παιδιών που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο (80%, έναντι 8% στην Ισπανία, 9% στην Ιταλία), μόνο το 12% των Ελληνόπουλων μπορεί να συνδεθεί κατ΄αυτόν τον τρόπο στο Ιντερνετ.

Τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης Ιντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου, εμφανίζουν οι χώρες στις οποίες το ποσοστό των παιδιών με κινητό τηλέφωνο είναι πολύ μικρό. Οι χώρες αυτές είναι η Ρουμανία και η Ουγγαρία (2%), η Ισπανία (3%) και η Ιταλία (4%).

Το πρόγραμμα της ΕΕ για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ, διαθέτει προϋπολογισμό ύψους 55 εκατ. ευρώ.«Οι νέοι έχουν πλέον πρόσβαση στο Διαδίκτυο όχι μόνο από τον προσωπικό υπολογιστή, αλλά και μέσω κινητών τηλεφώνων και από κονσόλες παιχνιδιών. Το γεγονός αυτό θέτει μεγαλύτερες ευθύνες στον κλάδο των ΤΠΕ όσον αφορά την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που θα προστατεύουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο», δήλωσε η Νέλι Κρους, η αρμόδια επίτροπος για ψηφιακά θέματα δήλωσε η αρμόδια επίτροπος για ψηφιακά θέματα Νέλι Κρους.

«Έχουμε συνεργαστεί αποτελεσματικά με τα κοινωνικά δίκτυα και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Καλούμε τώρα ολόκληρη την αλυσίδα του κλάδου των ΤΠΕ να συνεργαστεί και να συμβάλει περαιτέρω στην ασφάλεια των παιδιών όταν βρίσκονται σε διαδικτυακή σύνδεση», κατέληξε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1931837

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 08/02/2011 18:44:38

  Από όσο νομίζω τουλάχιστον, 1 στα 2 Ελληνόπουλα σίγουρα έχει και γονείς, αλλιώς σπέρνουμε πάλι Γρηγορόπουλους για να θερίσουμε Κορκονέους...

 2. φωτεινη avatar
  φωτεινη 08/02/2011 18:49:21

  αντε να τα προετοιμαζουμε απο νωρις για τις επομενες πορτοκαλοεπαναστασεις...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2011 18:51:06

  Λοιπόν, το blogger το έμαθα, αλλά τα facebook τουϊτερ κλπ μου είναι μυστήριο. Αν ξεκινήσουμε κίνημα να πετάξουμε τουε μετρητές της ΔΕΗ και να ζούμε χωρίς ρεύμα, θα γλυτώσουμε, μια και καλή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.