07/08/2009 22:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελεύθερος ο Ronnie Briggs

 

Ο διάσημος Άγγλος ληστής Ronnie Biggs που συμμετείχε στην «Μεγάλη  Ληστεία του Τρένου» το 1963 και που είχε καθιερωθεί ως κάλτ φιγούρα,  αφέθηκε ελεύθερος, στα πλαίσια «συμπονετικής απόλυσης», προκειμένου να δεχθεί ιατρική θεραπεία στις τελευταίες του μέρες. Ο  80χρονος Biggs πάσχει από πνευμονία και οι γιατροί πιστεύουν πως «ο χρόνος του είναι μετρημένος.»

Ο Ronnie Biggs είχε φυλακιστεί για μόλις 15 μήνες πριν δραπετεύσει και ζήσει τα επόμενα 30 χρόνια ελεύθερος σε χώρες της Ν. Αμερικής. Το 2001 επέστρεψε αυτοβούλως στην Βρετανία προκειμένου να δεχθεί ιατρική περίθαλψη και συνελήφθη. «Ο συνήγορός του δήλωσε στην εφημερίδα Guardian «Αφήνεται ελεύθερος για να πεθάνει… δεν το θεωρούμε επιτυχία» και προσθέτει «δεν θα πάει σε πάμπ…» αναφερόμενος στην επιθυμία που εξέφρασε ο υπέργηρος ληστής, να πάει σε μια πάμπ σαν γνήσιος Άγγλος και να πιει τη μπύρα του.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 08/08/2009 00:13:53

    Οι sex pistols τον είχαν καταστήσει ίνδαλμα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.