22/07/2009 16:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός των επτά θαυμάτων της φύσης ο Όλυμπος

Εκτός των 28 φυσικών μνημείων για την ανάδειξη των επτά θαυμάτων της φύσης έμεινε ο Όλυμπος, ο οποίος όμως περιλαμβάνεται στα 71 θαύματα. Αυτό προέκυψε μετά την ολοκλήρωση χθες της ψηφοφορίας για τη δεύτερη φάση του διεθνούς διαγωνισμού που διεξάγεται από το 7 Wonder Foundation, στην οποία πήραν μέρος ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Η Νομαρχία Λάρισας στη σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία επισημαίνοντας πως η ψηφοφορία ξεκίνησε με 440 περίπου υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού η δεύτερη φάση περιλάμβανε 2 στάδια. Αρχικά ψηφοφορία στο διαδίκτυο με την οποία θα αναδεικνύονταν τα πρώτα σε ψήφους θαύματα της φύσης, ανά κατηγορία, ενώ στη συνέχεια επιτροπή ειδικών θα αξιολογούσε τα πρώτα σε ψήφους μνημεία προκειμένου να διαμορφώσει τη λίστα με τα 28 φυσικά μνημεία που θα περνούσαν στην τρίτη και τελική φάση του διαγωνισμού.

Η επιτροπή την οποίαν αποτελούσαν οι : Prof. Dr. Federico Mayor Zaragoza, Dr John Francis, Simon King, Ana Paula Tavares, Bernard Weber, Rex Weyler, Prof. Dr. Jan Zima, χθες στις 15:10 περίπου ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε τα 28 φυσικά μνημεία που περνάνε στην τελευταία φάση καθώς και τη συμπληρωματική λίστα των 43 υποψηφιοτήτων στην οποία περιλαμβάνεται και ο Όλυμπος.

Σημειώνεται ότι για τη συμπληρωματική λίστα θα συνεχίσει να διεξάγεται τηλεφωνική αυτή τη φορά ψηφοφορία διότι σε περίπτωση που κάποιο μνημείο από τη βασική λίστα αποπεμφθεί για οποιονδήποτε λόγο, τότε τη θέση του θα πάρει μνημείο από τη συμπληρωματική λίστα με σειρά προτεραιότητας η οποία θα καθοριστεί αυτή τη φορά από τον αριθμό των ψήφων που θα έχει λάβει στην τηλεφωνική ψηφοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.