Είναι τα sugar babies η νέα μορφή εκπόρνευσης φοιτητριών;
04/04/2014 10:00
Του Μάρκο Πόλο
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι τα sugar babies η νέα μορφή εκπόρνευσης φοιτητριών;

Τα sugar babies είναι νέες κοπέλες, συχνά, φοιτήτριες, οι οποίες, δια μέσου του διαδικτύου, σχετίζονται με μεγαλύτερους άνδρες, που έχουν περιουσία

Πού αρχίζει η εκπόρνευση και που σταματά το φλέρτ; Τα sugar babies είναι νέες κοπέλες, συχνά, φοιτήτριες, οι οποίες, δια μέσου του διαδικτύου, σχετίζονται με μεγαλύτερους άνδρες, που έχουν περιουσία. Οι sugar daddies τους κάνουν ακριβά δώρα, τους πληρώνουν το νοίκι ή ακόμη και τις σπουδές τους με αντάλλαγμα τη συνοδεία των νεαρών κοριτσιών σε σινεμά, θέατρο, εκδηλώσεις εστιατόρια. Ενίοτε και στο κρεβάτι.

Για να εγγραφεί μια κοπέλα ως sugar baby σε μία ιστοσελίδα που κάνει ακριβώς αυτήν την δουλειά, θα πρέπει να φτιάξει ένα προφίλ, στο οποίο θα έχει τη φωτογραφία της, θα παρουσιάζει τον εαυτό της, το σώμα της (με μετρήσεις περιφέρειας, μέσης, στήθους, ύψους κλπ), τα βασικά της ενδιαφέροντα, το επίπεδο εκπαίδευσής της. Θα πρέπει επίσης ν’ αναφέρει το «μέσο εισόδημα» στο οποίο προσβλέπει από την ενασχόλησή της αυτή. Οι άνδρες, από την άλλη, πρέπει να κάνουν το ίδιο ακριβώς, δηλώνοντας, όμως, τι εισόδημα έχουν τον μήνα και πληρώνοντας στην ιστοσελίδα μία μηνιαία συνδρομή, που στη Γαλλία κυμαίνεται στα 42 ευρώ. Οι περισσότεροι από τους άνδρες που εγγράφονται σε τέτοιες σελίδες είναι επιχειρηματίες, που ταξιδεύουν πολύ ανά τον κόσμο και επισκέπτονται σταθερά ορισμένες πόλεις, όπως το Παρίσι, συνήθως για λίγες μέρες μέσα στον μήνα. Συνήθως, έχουν sugar babies σε διάφορες πόλεις του κόσμου, όπου μεταβαίνουν για δουλειές και συνήθως οι πόλεις αυτές δεν συμπίπτουν με τη χώρα στην οποία ζουν κανονικά και πιθανώς έχουν οικογένεια.

Κοπέλες που ήδη εργάζονται ως sugar babies υποστηρίζουν ότι είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να μπορέσουν ν’ αντιμετωπίσουν το κόστος ζωής στην γαλλική πρωτεύουσα και να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αφού αν επιλέξουν να δουλέψουν κανονικά ή θα υποπληρώνονται και θα είναι μερικής απασχόλησης θέση οπότε δεν θα καλύπτουν τα έξοδά τους, ή θα πρέπει να δουλέψουν πλήρες ωράριο και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ομολογούν επίσης ότι έχουν ορισμένους «τακτικούς» sugar daddies και ότι με αρκετούς από αυτούς έχουν σεξουαλικές σχέσεις, επιμένοντας, όμως, ότι δεν πρόκειται για πορνεία.

«Είναι ευεργέτες. Είναι εκεί για σένα σε πολλά επίπεδα. Δεν σου δίνει απλώς λεφτά για να κοιμηθεί μαζί σου και μετά τέλος. Αν ήταν μόνο αυτό, θα μπορούσαν να το βρουν πολύ πιο φθηνά» υποστηρίζει μία από τις κοπέλες η οποία δεν κρύβει τη χαρά της γιατί μέσα από τις σχέσεις της με sugar daddies έχει επισκεφτεί εστιατόρια και μέρη που, υπό άλλες συνθήκες, δεν υπήρχε περίπτωση να πλησιάσει και γιατί έχει δεχτεί πολλά και ακριβά δώρα. Και όλα αυτά, πέρα από τα χρήματα που λαμβάνει απλώς για τις εξόδους και την παρέα. Την ίδια άποψη, περί «ευεργέτη», έχει και η ιστοσελίδα που κανονίζει τα ραντεβού αυτά στη Γαλλία, το seekingarrangement.com που φρόντισε να τονίσει ότι αναφέρει ρητά ότι απαγορεύονται οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ατόμων που γνωρίστηκαν δια μέσου αυτής.

Αντίθετη άποψη, από την άλλη, έχουν κοπέλες που, παλαιότερα, έχουν εργαστεί ως «συνοδοί πολυτελείας» στο παρελθόν. Όπως λένε, μπορεί το όνομα και ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζονται οι νεαρές κοπέλες με τους γηραιότερους συνοδούς τους να άλλαξε και πλέον αντί για «συνοδοί» οι κοπέλες να λέγονται sugar babies αλλά ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Παρέα, ονειρεμένες έξοδοι, ακριβά δώρα, και σεξ έναντι αδρών αντιτίμων. «Είναι αφελής όποιος θεωρεί ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για μια μορφή πορνείας» δηλώνει μια πρώην συνοδός πολυτελείας.

Στις ΗΠΑ, η ομώνυμη ιστοσελίδα λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια, χωρίς να έχει δεχτεί καμία νομική ενόχληση. Στη Γαλλία, λειτουργεί πολύ λιγότερο αλλά υπάρχει ήδη κινητοποίηση σε κύκλους οργανώσεων δικαιωμάτων. Ο Νταβίντ Λεπιντί, ένα παριζιάνος δικηγόρος που εκπροσωπεί την οργάνωσης δράσης κατά της μαστροπείας, υποστηρίζει ότι είναι προφανές ότι πρόκειται για σελίδες που προάγουν την μαστροπεία αφού προτείνουν νέες γυναίκες σε τρίτα πρόσωπα επί πληρωμή έστω και αν αυτή πρόκειται για συνδρομή».

Παρόλα αυτά ο Λεπιντί παραδέχεται ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καταλήξει επιτυχώς μια νομική διαδικασία κατά της ιστοσελίδας γιατί ρητώς αναφέρει ότι δεν επιτρέπονται οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των εγγεγραμμένων χρηστών, από τις δύο πλευρές, ενώ κανείς από τους ιθύνοντες της σελίδας δεν βρίσκεται στη Γαλλία. Και σημειώνει ότι είναι εντυπωσιακό το ότι μόνο στη σελίδα είναι εγγεγραμμένες 41.000 νεαρές κοπέλες και περίπου 10.000 άνδρες ενώ ανάλογες «αγγελίες» μπορεί να βρει κανείς σε πολλές άλλες σελίδες που δεν έχουν καθαρά το χαρακτήρα αυτό.

http://www.franceinfo.fr/societe/le-plus-france-info/les-sugar-babies-nouvelle-forme-de-prostitution-etudiante-1372245-2014-04-03

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελλην π. avatar
  ελλην π. 04/04/2014 11:19:53

  Mε λίγα λόγια να το νέο παραγωγικό μοντέλο στο οποίο μας οδηγούν οι Τραπεζίτες και τα μνημόνια λιτότητας...

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 04/04/2014 16:14:16

  Και δωρεάν να ήταν τα δίδακτρα πάλι το ίδιο θα έκαναν αυτές.Το κόστος ζωής είναι δικαιολογία,να πάνε part-time σε κανένα καφέ ή σούπερ μάρκετ για να συμπληρώσουν εισόδημα. Απλώς μεγάλωσαν με το ρητό ''...σέρνει καράβι''

 3. δημης avatar
  δημης 04/04/2014 17:50:52

  +++++++ Και ΔΕΝ είναι τα μόνα "ζαχαρωτά" άν δούμε γύρω μας.. -Δεν υπάρχουν" ζαχαρωτά " πολιτικοί που .... -Δεν υπάρχουν "ζαχαρωτοί" "επιχειρηματίες" σπόνσορες πολιτικών;;; -Δεν υπάρχουν "ζαχαρωτά " μμε ;;; κλπ-κλπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.