Είναι άθεοι οι εξωγήινοι;
19/02/2014 19:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι άθεοι οι εξωγήινοι;

Ο Dawkins είναι βέβαιος γι’ αυτό κι έτσι έγραψε: «Αν ποτέ μιλήσουμε σε εξωγήινους, ο πολιτισμός τους θα είναι πολύ πιο προηγμένος από τον δικό μας (λόγω των αποστάσεων). Δεν θα είναι θρησκευόμενοι!»

Ο Richard Dawkins έγραψε στο Tweeter ότι ο εξωγήινος πολιτισμός θα είναι τόσο εξελιγμένος που δεν θα έχει θρησκεία. Εάν οι εξωγήινοι μας επισκέπτονταν ποτέ, θα ήταν άραγε άθεοι; Ο Dawkins είναι βέβαιος γι’ αυτό κι έτσι έγραψε: «Αν ποτέ μιλήσουμε σε εξωγήινους, ο πολιτισμός τους θα είναι πολύ πιο προηγμένος από τον δικό μας (λόγω των αποστάσεων). Δεν θα είναι θρησκευόμενοι!».

Προφανώς, αυτό είναι απλά ένας ακόμα τρόπος για να εκφράσει την πεποίθησή του ότι η θρησκεία είναι μια αυταπάτη που πρέπει να ξεπεράσουμε για να επιβιώσουμε. Αλλά οι εξωγήινοι που θα μας επισκεφθούν δεν θα έχουν κάποιο λόγο για να το πράξουν; Αυτοί οι λόγοι δεν θα έχουν τη μορφή ιστοριών και ελπίδων, που θα ενισχύονται από κάποιο τελετουργικό; Ακόμη και στο Star Trek οι αυστηρά λογικοί χαρακτήρες είναι η εξαίρεση μέσα σε ένα πλήρωμα παραδομένο στην τελετουργία και το μύθο. Τι άλλο θα μπορούσε να τους κάνει τόσο θαρραλέους;
Αν, πάντως, έχουμε επιλογή, θα ήταν καλύτερα να μας επισκεφθούν εξωγήινοι που θα εξερευνούσαν τον κόσμο μας αναζητώντας νέα πράγματα, παρά εξωγήινοι που θα ήξεραν ακριβώς τι θέλουν από τον πλανήτη μας: αυτό, εφόσον «θα είναι πολύ πιο προηγμένοι από εμάς», θα μπορούσε να είναι μόνο πρώτες ύλες.

theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 19/02/2014 19:58:08

  Εγώ θα έθετα το ερώτημα του τίτλου λίγο διαφορετικά: Είναι εξωγήινοι οι άθεοι;...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Κυθήριος 19/02/2014 22:35:31

   Ζούμε ανάμεσα τους...όχι το αντίστροφο

 2. Αρης . avatar
  Αρης . 19/02/2014 20:17:14

  Eκείνο που δεν μας λένε οι επιστήμονες που ξέρουν, είναι οτι όταν και όποτε συναντήσουμε άλλα νοήμονα όντα,(ήτοι σε περισσότερο απο 100.000 χρόνια) είτε εμείς , είτε αυτοί, όχι μόνο δεν θα έχουμε θρησκείες, αλλά σίγουρα δεν θα έχουμε σώμα βιολογικό όπως τώρα. Το δε "πνεύμα" και η λογική μας ακόμα θα είναι πολύ διαφορετικά, πιό πολύ κι απ' τη διαφορά που έχουμε σήμερα πχ. απο τις σαύρες... Επίσης δεν μας λένε, πλήν ελαχίστων, οτι δεν θα μεταφερόμαστε με σούπερ διαστημόπλοια αλλά χόλλυγουντ διότι η μεταφορά μας σε άλλους γαλαξίες ή δεν θα χρειάζεται να γίνει ή θα γίνεται με κβαντικό και όχι με φυσικό τρόπο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.