#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/05/2010 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Δεν φταίει η ΒΡ, αλλά οι οικολόγοι» !!!Ενώ το σύνολο σχεδόν του αμερικανικού τύπου και των ΜΜΕ πνέει τα μένεα εναντίον της πετρελαϊκής εταιρίας ΒΡ, εξαιτίας της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που αυτή προκάλεσε στο οικοσύστημα του Κόλπου του Μεξικού, η εφημερίδα Washington Post ανέλαβε (εργολαβικά;) την υπεράσπισή της.

Στο σημερινό της φύλλο κατηγορεί για τη καταστροφή, τους … περιβαλλοντολόγους! Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Charles Krauthammer, η επιθετικότητα των οικολόγων είναι αυτή που προκάλεσε τη διαρροή πετρελαίου. Όπως ισχυρίζεται, ένας από τους λόγους που η ΒΡ βρέθηκε να αντλεί πετρέλαιο σε βάθος 5.000 ποδιών στον Κόλπο, είναι επειδή την ώθησαν εκεί οι οικολόγοι με τις πολιτικές τους, «Αφού έχουν απαγορεύσει την άντληση στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό…». Και συνεχίζει λέγοντας πως ενώ θα ήταν ασφαλής η άντληση για πετρέλαιο στη ξηρά, οι οικολόγοι έχουν πιέσει και έχουν πετύχει την απαγόρευση της στην αρκτική για τα επόμενα 30 χρόνια. Άρα ποιος φταίει;

Ένας άλλος αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας, ο Steven Pearlstein, γράφει πως είναι πολύ εύκολο να τα ρίχνουμε όλα στη ΒΡ. Σίγουρα καταστράφηκε το περιβάλλον και ασφαλώς υπήρξαν 11 νεκροί, όμως «Αξίζουν συγχαρητήρια στην εταιρία!», λέει. «Μπορεί να έκανε λάθη, αλλά δεν κρύφτηκε. Συνήθως οι μεγάλες εταιρίες κρύβονται, η ΒΡ όμως ανέλαβε τις ευθύνες της. Ο διευθύνων σύμβουλος της έσπευσε επί τόπου για να συντονίσει τις προσπάθειες, κινητοποίησε αεροσκάφη και πλοία για να διαλύσουν τη κηλίδα, έφερε δεκάδες ειδικούς από ολόκληρο τον κόσμο για να βοηθήσουν, διέθεσε $25 εκατομμύρια στις πληγείσες πολιτείες, διέταξε εσωτερική έρευνα για να βρεθούν τα αίτια, και ο κατάλογος συνεχίζεται».

Σύμφωνα λοιπόν με τον Steven Pearlstein και την Washington Post, άσχετα από τις όποιες παραλείψεις της , στο μέλλον η όλη περίπτωση της διαχείρισης της κρίσης από πλευράς της  ΒΡ, θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ανάλογες δύσκολες καταστάσεις.S.A. (Washington Post)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 29/05/2010 22:47:45

  Η Washington Post, τι είναι? Παπαγαλάκι ή μεγαλοπαπαγάλος?

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 29/05/2010 22:49:53

  Υπάρχουν και χειρότερα, να ρίξει ο στρατός πυρηνικές βόμβες μικρής ισχύος μέσα στη γεώτρηση για να σταματήσουν τη διαρροή. Το έχουν κάνει οι Ρώσοι σε ανάλογες περιπτώσεις !!!
  Επίσης είναι πιθανό να υπάρχει και άλλη ρωγμή 7, 8 χλμ και η έκταση της διαρροής από εκεί θα είναι όση το Delaware και το Maryland μαζί.
  http://www.youtube.com/watch?v=4whiKQgnp4w

 3. Dimi avatar
  Dimi 30/05/2010 02:36:17

  Η ΒΡ εγκαταλείπει τις αποτυχημένες προσπάθειες «Τοp Kill”
  http://on.cnn.com/aGCAFz

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/05/2010 02:54:10

  εεεεε... ότι είναι ο Λ, ο Β, ο Χ, και δύο τρείς άλλοι εδώ, εκεί είναι η Exxon, η BP και μερικές ακόμα αδερφές.

 5. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 30/05/2010 12:34:08

  Θα ήθελα να ζήσω τη στιγμή που οι πλατφόρμες άντλησης θα αρχίσουν να φυτρώνουν ανοικτά της Σκύρου, μόνο και μόνο για να ακούσω τί θα έχουν να πούνε αυτοί που σήμερα κόπτονται για το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο που θα χαλάσουν οι ανεμογεννήτριες.

  • DrNo avatar
   DrNo @ Thraphsorchis 30/05/2010 12:42:27

   Οποιος μοντερνος οικολογος του καναπέ, θελει ανεμογεννητριες, ας βάλει πρωτα μια στο μπαλκόνι ή την ταρατσα του (εχουν βγει και οικιακές) και να μην συστήνει επέλαση σε περιοχές άλλων, χωρίς να το έχουν ζητήσει.
   Αμάν πια, με τους αδαής των πόλεων , που εχουν και άποψη για το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Thraphsorchis 30/05/2010 12:44:51

   όποιος θέλει ανεμογεννήτρια να την τοποθετήσει στο καστρί του πρώτος για να δώσει το καλό παράδειγμα

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ Thraphsorchis 30/05/2010 13:45:00

   Ακολουθώντας το σκεπτικό σας, φαντάζομαι πως εσείς έχετε πλατφόρμες άντλησης στις αυλές σας

 6. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 30/05/2010 12:57:45

  Το θέμα δεν είναι μόνο που "μπαίνουν" οι ανεμογεννήτριες.Θέμα επίσης είναι ποιος τις κατασκευάζει. Γιατί δεν είμαστε ικανοί να φτιάξουμε ούτε αυτό!
  Δεν νομίζω ότι είναι επιπέδου πυρηνικής σύντηξης. ΟΛΑ φτιάχνονται έξω.
  Καλές και άγιες οι καινούργιες τεχνολογίες, αλλά όλα εισαγόμενα; Προμήθειες ποιος παίρνει, εγώ; Συμφέροντα και άγιος ο θεός. Ξέρετε που βρίσκεται συγκεντρωμένο το "μεγαλύτερο" αιολικό δυναμικό ; Στην νότιο Εύβοια. Σας πληροφορώ ότι υπάρχουν ανεμογεννήτριες που έχουν αφεθεί στη τύχη τους εκεί.Δεν υπάρχει απολύτως κανένα σοβαρό πρόγραμμα. Όπου του φανεί του τρελοΣτεφανή...

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ ΒΡΑΧΟΣ 30/05/2010 13:50:50

   Εάν χρειάζομαι ή μπορώ να αξιοποιήσω κάτι δεν έχει σημασία ποιός το φτιάχνει. Ας τις φτιάξουμε λοιπόν τις ριμάδες μόνοι μας. ΠΑΛΙ κάποιος θα έχει συμφέρον να τις πουλήσει και ΠΑΛΙ η υπεραξία θα γίνει καγιέν. Αντιγράφω χθεσινό μου σχόλιο από αλλού:

   {side story: Κάποτε (τουλάχιστον προ 12ετίας ή περισσότερο) ο θρύλος λέει πως η A-Hellas (των σκαφών αναψυχής) συνεργάστηκε με την ΠΥΡΚΑΛ για πτέρυγες μίας δοκιμαστικής ανεμογεννήτριας. Κάτι που σχεδιάστηκε στο μεγαλύτερο μέγεθος της εποχής της όταν μετά από πολύ καιρό υλοποιήθηκε, έμοιαζε με ανεμιστηράκι συγκρινόμενο με τις Α/Γ της τότε αγοράς. Και το project εγκαταλείφτηκε. Μηχανολογικός μύθος; Who knows?}

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.