14/08/2009 23:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θέλουν μιναρέδες στην … Ελβετία.Το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών είναι η αιτία για μια έντονη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σε ένα μέρος όπου κανείς δεν θα το περίμενε: σε μια ήσυχη πολίχνη της Ελβετίας με πληθυσμό μόλις 14,000.  Εκεί, μια ομάδα κατοίκων, υπό την ηγεσία ενός «ξενοφοβικού» πολιτικού κόμματος, προσπαθεί να εμποδίσει την ανέγερση ενός μιναρέ επί μουσουλμανικού τεμένους που βρίσκεται στη κωμόπολη διότι όπως ισχυρίζονται «ο μιναρές αποτελεί σύμβολο της επιθυμίας του Ισλάμ για εξουσία.»

Ο σκοπός αυτών που αντιδρούν στην ανέγερση, είναι να αποτελέσει η δική τους περίπτωση τον μπούσουλα, εν όψει του εθνικού δημοψηφίσματος επί του θέματος που έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Νοέμβριο υπό την πίεση του συγκεκριμένου κόμματος. Όπως λέει ένας από αυτούς που διαμαρτύρονται, «Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί νόμοι για το ίδιο θέμα σε πόλεις όπως το Παρίσι ή το Βερολίνο, αλλά δεν τους θέλουμε στην Ελβετία…».

Ο Ulrich Schüler, ένας από τους επικεφαλής του κινήματος ενάντια στους μιναρέδες λέει: «Είναι σύμβολα ενός Ισλάμ που θέλει να εγκαταστήσει μια νομική και κοινωνική τάξη που είναι θεμελιωδώς αντίθετη με τις ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμά μας.»

Independent UK

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.