#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν γίνονται απάτες μόνο στην Ελλάδα!Τελικά, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια.

Για τις απάτες εναντίον του κράτους μιλάμε, που δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σημειώνονται και σε «αναπτυγμένα», και δημοσιονομικά πειθαρχημένα κράτη, όπως είναι η Ιαπωνία και η Αμερική.

Πριν από μερικά χρόνια, οι ιαπωνικές αρχές είχαν ανακαλύψει χιλιάδες νεκρούς, που εισέπρατταν κανονικά την σύνταξή τους!

Σήμερα, κάτι ανάλογο ανακάλυψαν και οι αμερικανικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, το ειδικό σώμα δίωξης του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση της εξαπάτησης του δημόσιου συστήματος υγείας Medicare (κάτι σαν το δικό μας ΙΚΑ), πραγματοποίησε χθες την μεγαλύτερή του επιτυχία, συλλαμβάνοντας και ασκώντας ποινική δίωξη εναντίον 107 γιατρών, νοσοκόμων, και άλλων, σε μια πανεθνική επιχείρηση σε επτά διαφορετικές πόλεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτη κατά του δημοσίου, ύψους $452 εκατομμυρίων.

Ανάμεσα στις διάφορες κομπίνες που έκαναν, συμπεριλαμβάνεται η χρέωση του Medicare για ουδέποτε αγορασθείσες ηλεκτρικές αναπηρικές πολυθρόνες, για ανύπαρκτες θεραπείες και για ανύπαρκτα ιατρικά αναλώσιμα.

Παράλληλα ασκήθηκε δίωξη και εναντίον 52 παρόχων υγειονομικής φροντίδας, με την κατηγορία της απάτης κατά του δημοσίου.

Το μεγαλύτερο μέρος των κομπίνων πραγματοποιήθηκε από μόλις επτά άτομα σε δυο δημόσια κέντρα υγείας της πόλης Baton Rouge, που φέρονται να χρέωσαν το δημόσιο με $226 εκατομμύρια για ιατρικές υπηρεσίες που δεν χρειάζονταν, και που ποτέ δεν έγιναν.

Πρόκειται για την τέταρτη μεγάλη επιχείρηση, που οδήγησε σε συλλήψεις μέσα στα τελευταία δυο χρόνια.

latimes.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/05/2012 08:23:07

  Ἡ ἀσυνειδησία καί ἡ λαμογιά δέν ἒχουν γεωγραφικά ὃρια....,τό εἶχε πεῖ πολύ ὂμορφα κάποιος ἂνθρωπος τῆς Ἐκκλησίας:''χωρίς Θεό,ὃλα ἐπιτρέπονται''...,σέ ὃλον τόν κόσμο...

  • franc avatar
   franc @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/05/2012 11:05:33

   Kαι ο Μαρξ το θεμελίωσε και επιστημονικά: Δεν υπάρχει ηθικός Καπιταλισμός .
   *Κι αφού δεν υπάρχει άλλο σύστημα σήμερα, άρα δεν υπάρχει ηθικό κράτος στον Κόσμο. Αλλωστε το επαληθεύει και ο ΟΟΣΑ.
   Σε όλες τις έρευνές του δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΡΑΤΟΣ στη λίστα των Αδιάφθορων. ΟΛΑ τα κράτη είναι στη λιστα των Διεφθαρμένων, άλλα ψηλά και άλλα χαμηλά . Η θέση τους μάλιστα αλλάζει χρόνο με το χρόνο.
   Μ' άλλα λόγια ο άνθρωπος απ' όπου κι αν κατάγεται θα κλέψει αν καταλάβει οτι δεν θα τον πιάσουν ακόμα και αν ζει στη Νορβηγία.
   Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε οτι ο βαθμός διαφθοράς σε ένα κράτος εξαρτάται από τον βαθμό εξέλιξής του (οργανωτική, κοινωνική,ιστορική,πολιτική,οικονομική).

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/05/2012 17:11:26

   Ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι το είπε. Και είχε το απόλυτο δίκιο. Γιατί ο Θεός δεν αλλάζει άποψη για το καλό και το κκό, όλοι οι υπόλοιποι μιλούν ανάλογα το όφελός τους.

 2. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 04/05/2012 08:24:15

  Η διαφορά είναι ότι στις ΗΠΑ αυτοί οι 107 θα σαπίσουν στη φυλακή και θα πληρώσουν τεράστια πρόστιμα, ενώ εδώ προφυλακίζονται για 1 μήνα και μετά αφήνονται ελέυθεροι μέχρι να διακστούν μετά από χρόνια.
  Αλήθεια τι έγινε με τους υπαλλήλους του ΙΚΑ που έκαναν τις απάτες με τις εικονικές εισαγωγές? Είναι ακόμα στη φυλακή? Κατασχέθηκε η περιουσία τους?
  Τι έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που βρέθηκαν με εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς τους? έχει κατασχεθεί έστω και ένα ευρώ?
  Τι έγινε με το γιατρό στο Ηράκλειο που έδινε πλαστές αναρωτικές? κατασχέθηκε η περιουσία του?
  Και πολύ περισσότερο, τι θα γίνει με αυτούς τους 200.000 αλήτες, που λάμβαναν επί χρόνια συντάξεις θανόντων συγγενών τους? Θα τους ζητηθούν αναδρομικά τα χρήματα που πήραν από όλους μας μέχρι δεκάρας και κατάσχεσης περιουσίας?
  Το τελευταίο ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί η ζημιά έχει υπολογιστεί σε πάνω από 1 δις ευρώ κατ΄έτος! Και δεν ακούω να παίζει στα μέσα τελευταία.

 3. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 04/05/2012 08:57:51

  Ακριβώς όπως δρουν και οι αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι γιατί δεν μάθαμε ποτέ για τις συλλήψεις που έγιναν στο κύκλωμα του φαρμάκου στην Ελλάδα.

 4. franc avatar
  franc 04/05/2012 12:05:43

  Aυτά ακριβώς εννοώ όταν λέω:
  "O βαθμός διαφθοράς σε ένα κράτος εξαρτάται από τον βαθμό εξέλιξής του (οργανωτική, κοινωνική,ιστορική,πολιτική,οικονομική)."
  Eπειδή η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της εξέλιξης στην ΕΕ, έχει και τη μεγαλύτερη διαφθορά. Δεν οφείλεται σε κάποιο διεστραμμένο χούι που έχουμε στο
  DNA μας...Αν ποτέ πλουτίσουμε 'οπως οι Νορβηγοί, που σμαίνει οτι θα εξελιχτούμε σε όλους τους τομείς, θα έχουμε και λιγώτερη διαφθορά, αφού δεν θα μας είναι απαραίτητη , ούτε επιτρεπτή από το τότε σύστημα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.