12/03/2010 00:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίψα

Ενας καθολικός ιερωμένος συμμετέχει εθελοντικά σε ιατρικό πείραμα που αποσκοπεί στην καταπολέμηση μιας θανατηφόρας ασθένειας. Κατά τη διάρκεια του πειράματος μολύνεται από τον ιό και είναι ετοιμοθάνατος. Επανέρχεται στη ζωή μετά από μετάγγιση αίματος αλλά συνειδητοποιεί με αηδία ότι το αίμα του άγνωστου που δέχθηκε τον έχει μετατρέψει σε βαμπίρ, κάτι που τον βάζει μπροστά σε ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα. Πώς, αυτός που πίστευε στην πολύτιμη ανθρώπινη ζωή θα υποχρεωθεί τώρα να δολοφονεί ανθρώπους για να διατηρηθεί εν ζωή;

Η νοτιοκορεάτικη παραλλαγή του βαμπιρικού μύθου, παρά τις πολύ καλές ερμηνείες, θα μπορούσε να είχε διάρκεια λιγότερη κατά - τουλάχιστον - μία ώρα. Εάν η ιστορία συμπυκνωνόταν το πολύ σε 90΄ τα προτερήματα της ταινίας, το χιούμορ, η πρωτοτυπία της ιστορίας και ο αισθησιασμός θα βιώνονταν αναμφισβήτητα θετικότερα. Το εκτεταμένο όμως μήκος των δυόμιση ωρών, λειτούργησε σε βάρος του φιλμ, δεδομένου ότι υποχρεώθηκε σε κουραστικές επαναλήψεις των ίδιων ιδεών, μέσα από παραπλήσιες εκδοχές. Οι, λόγω διάρκειας της ταινίας, υπερβολικές δόσεις κυνισμού και περισσής ωμότητας συνιστούν μάλλον αποκρουστικές ιδιότητες.

Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-γουκ . Παίζουν: Σονγκ Κανγκ-χο, Κιμ Οκ-μπιν, Κιμ Χάε-σουκ, κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 12/03/2010 11:45:32

  Ο κινηματογράφος πέθανε. Μην ασχολείστε τουλάχιστον μέχρι να φύγει από την επιρροή του χόλυγουντ και αποκτησει πάλι κάποια ποιότητα.

  • gEO75 avatar
   gEO75 @ Αγανάκτηση 16/03/2010 13:46:38

   Ο κινηματογράφος υπάρχει αρκεί να μην τον ψάχνουμε μόνο στα multiplex. Η "Λευκή Κορδέλα" ήταν φέτος θεϊκή για μένα... Αλλά από την άλλη είδα και το "Avatar". Το πρώτο σε στοιχειώνει, το δεύτερο σε ξεκουράζει και σε αποσπά για 2-3 ώρες από την καθημερινότητα. Χρειάζονται και τα δύο νομίζω στις μέρες μας.
   Γενικά, μπορώ να αναφέρω πολλές καλές ταινίες της τελευταίας δεκαπενταετίας και μόνο, ξεκινώντας από το "Dogville" και συνεχίζοντας και σε μια δική μας, τον "Βασιλιά".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.