#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/09/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί το twitter θα ζήσει και το Facebook θα πεθάνειΈχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες, από τις 17 Μαΐου για την ακρίβεια, που το Facebook μπήκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο κάνοντας τους επενδυτές του εκατομμυριούχους εν ριπή οφθαλμού. Πλέον, η εταιρεία έχει χάσει τη μισή αξία της και ο Μαρκ  Ζούκερμπεργκ (τον οποίο όλοι καταδεικνύουν ως «ένοχο») τη μισή περιουσία του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πολλοί λένε ότι έφτασε η αρχή του τέλους για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Ένας από αυτούς, ο Ρόκο Πεντόλα, δημοσιεύει ένα άρθρο στο ενημερωτικό site TheStreet με τίτλο «Γιατί το Twitter θα ζήσει και το Facebook θα πεθάνει». «Για να γίνει το Facebook ελκυστικό» σημειώνει, «η εταιρεία θα πρέπει να βάλει μέικ απ και να φτιάξει τα μαλλιά της. Το Twitter δεν τα έχει ανάγκη. Ένα τζιν, ένα άσπρο μπλουζάκι και αθλητικά αρκούν». Όπως γράφει, το Facebook θα ακολουθήσει το δρόμο του MySpace. Και θα επιστρέψει ως μετενσάρκωση κάτι άλλου. «Αυτό ακριβώς έγινε και με την εφημερίδα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η εφημερίδα πέθανε και επέστρεψε ως Twitter.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε ακόμα ή να μην το χρησιμοποιείτε με αυτόν τον τρόπο, αλλά το Twitter είναι η μοντέρνα εκδοχή της εφημερίδας […] Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθεις γρήγορα και οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο, από την αυλή του σπιτιού σου ως την άλλη μεριά της Γης». Επίσης, το Twitter σου δίνει την ευκαιρία να εμβαθύνεις την αναζήτησή σου, υποστηρίζει ο Πεντόλα, μέσα από πλατφόρμες σε κινητά και υπολογιστές αλλά και εφαρμογές όπως το TweetDeck. Και φυσικά να διασκεδάσεις.

«Το Twitter δεν θα πεθάνει ποτέ. Δεν χρειάζεται να εξελιχθεί-αισθητικά, στυλιστικά, κλπ- όσο το Facebook, επειδή το περιεχόμενό του αλλάζει συνεχώς. Για την ακρίβεια, αλλάζει κάθε στιγμή». Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι η ίδια η δράση, αφού «οι άνθρωποι που ακολουθείς στο Twitter, οι συνεισφορές και το περιεχόμενο που δημοσιεύουν είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις προσπάθειες των  “φίλων” σου να δημιουργήσουν μια τέλεια δομή της ζωής τους. Διαλέγεις ένα ενδιαφέρον. Διαλέγεις ένα χόμπι. Σκέφτεσαι τα πάθη σου. Κοιτάζεις τη δουλειά σου. Ακολουθείς τους σωστούς ανθρώπους. Η διάδραση είναι σωστή. Το Twitter προσθέτει στην ποιότητα και τις εμπειρίες σου με χιλιάδες τρόπους». Ο θάνατος πάντως, κατά τον συγγραφέα, θα επέλθει 10- 20 χρόνια αργότερα. «Και αυτό στην εποχή μας είναι μια αιωνιότητα».

Πυθία

http://www.thestreet.com/story/11677362/1/why-twitter-will-live-and-facebook-will-die.html

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. HAL avatar
  HAL 01/09/2012 12:52:06

  Αυτή η ηλιθιότητα με το φάτσα-μπουκ πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

  Μια μέτρια πλατφόρμα που φτιάχτηκε για να βρεις τους παλιούς συμμαθητές
  και εξελίχθηκε σε εργαλείο χαλβαδιάσματος για να βρεις γκόμενα, όχι μόνο δεν προσφέρεται για διάλογο και ανάπτυξη πολιτικών θέσεων, αλλά αντίθετα καλουπώνει τη σκέψη και διαθλά την ουσία.

  Είναι σημαντικό ότι υπακούει στη λογική του θεάματος, με το «φαίνεσθαι» να καταπίνει το «είναι», οπότε η παράγκα μπορεί να φαίνεται παλάτι...

  Είναι και άλλα στη μέση. Νταβατζιλίκι, φακέλωμα, επίπλαστη κοινωνικότητα, έχω λέγετε!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Facebook

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ HAL 01/09/2012 13:57:39

   Ο τρόπος που περιγράφετε το facebook μπορεί να εφαρμοστεί γενικά στο διαδίκτυο, και σαν ολότητά, και στα επιμέρους συστατικά του (twitter, youtube, memes, sites κλπ.). Δυστυχώς, η ελευθερία χωρίς εκπαίδευση είναι η χειρότερη σκλαβιά.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ HAL 01/09/2012 14:30:53

   Ναὶ βρέ, ἀλλὰ ἡ ἐναλλακτικὴ εἶναι τὸ ΤΟΥΙΤΕΡ μὲ τοὺς... 140 χαρακτήρες; «Γειά σας, ξύπνησα τὸ πρωὶ καὶ μετὰ ἄλλαξα πλευρό;» Αὐτὸ προσφέρει διάλογο καὶ ἀνάπτυξη πολιτικῶν θέσεων; Διότι μὲ αὐτὸ γίνεται ἡ ἐδῶ σύγκριση

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/09/2012 14:53:47

    Ακριβώς. Διάλογος και ανάπτυξη ιδεών και θέσεων, με ...140 χαρακτήρες;;; Αλλά σαφώς και ελευθερία χωρίς παιδεία, είναι σκλαβιά .

  • Lampros avatar
   Lampros @ HAL 01/09/2012 22:16:21

   Μια μέτρια πλατφόρμα που φτιάχτηκε για να βρεις τους παλιούς συμμαθητές και εξελίχθηκε σε εργαλείο χαλβαδιάσματος για να βρεις γκόμενα, όχι μόνο δεν προσφέρεται για διάλογο και ανάπτυξη πολιτικών θέσεων, αλλά αντίθετα καλουπώνει τη σκέψη και διαθλά την ουσία.

   Αυτός είναι λόγος να ανθήσει το φέιςμπουκ.

   Εκτός αν πιστεύεις ότι η παγκόσμια τάξη ενδιαφέρεται να αναπτύξει την σκέψη και τις πολιτικές θέσεις...

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 01/09/2012 14:42:19

  http://www.antinews.gr/2012/08/04/173648/
  “Φτώχυνε κατά 423 εκατομμύρια $ ο Mr. Facebook”

 3. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 02/09/2012 02:01:06

  Δεν ξέρω αν το Φασε-μπούκε θα ζήσει ή θα πεθάνει και ποσώς μ' ενδιαφέρει. Για τα παιχνίδια το έχω. Το θέμα είναι ότι στο Twitter έχετε ακολουθήσει ποτέ άτομα για τα πολιτικά τους πιστεύω και τις θέσεις τους; Τι θα κάνατε follow ποτέ: έναν πολιτικό αναλυτή που μιλάει σαν την Παπαρήγα ή ένα φρέσκο 18άρι μοντέλο που βάζει φωτό τον πισινούλη του και ρωτάει "¨Ρε γαμώτο, πάχυνα! Εσείς τι λέτε;" :)

 4. lord tanamo avatar
  lord tanamo 02/09/2012 12:32:30

  Μου ακούγονται τόσο εξωτικά όλα αυτά.Ποτέ δεν είχα λογαριασμό ούτε στο facebook ούτε στο twitter.

 5. The Saint avatar
  The Saint 02/09/2012 13:27:34

  Και τα δύο (όσα υπάρχουν ή/καί πρόκειται να εμφανιστούν τέλος πάντων...) θα αποδειχθούν ώς η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα. (Οπως επι της ουσίας το ίδιο το net...)

  • akenaton avatar
   akenaton @ The Saint 02/09/2012 13:36:14

   Αυτό με το Net, μας το κάνετε λιγάκι πιο λιανά; Γιατί είναι απάτη;

   • cobalt avatar
    cobalt @ akenaton 03/09/2012 11:56:33

    Διότι δεν είναι ακριβώς ασφαλές, ελεύθερο και ανώνυμο -τουναντίον- και η βασική του δουλειά είναι να μαζεύει στατιστικά.. Κάτι σαν τη Google. Τώρα απάτη δεν ξέρω, αλλά φούσκα οπωσδήποτε.. κάτι σαν τη Google. Για την ώρα είναι ακόμα κουλ και μοντέρνο. Όταν ενταχθεί κι αυτό στην καθημερινότητά μας, σαν το ράδιο, τότε θα αποδειχτει πόσο καλό σαν εργαλείο είναι. Αλλά χωρίς φανφάρες και χωρίς μεγαλοστομίες του τύπου: θα αντικαταστήσει το ένα, θα αντικαταστήσει το άλλο. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τίποτα, εκτος ίσως απο το τηλέφωνο. Έχει τη σημασία του, αλλά για την ώρα το έχουμε σε μεγαλύτερη υπόληψη απ' ότι του πρέπει. Όπως κάποτε την tv.

   • The Saint avatar
    The Saint @ akenaton 03/09/2012 14:37:50

    Συμφωνώ μέσες άκρες και με την απάντηση του φίλτατου Cobalt, εγώ απλώς θα πρόσθέσω πώς, ότι ΜΑΣ προσφέρει το net εδώ και κάποια χρόνια, καί όσα στο μέλλον, δεν είναι παρά καθρεπτάκια στους ιθαγενείς, αφού βασικός στόχος και σκοπός του είναι, και ακομη περισσότερο ΘΑ είναι, η πλήρης καταγραφή στοιχείων -γενικώς- του καθενός μας ούτως ώστε και το ψυχολογικό μας προφίλ να φτιάχνουν, και τις κινήσεις μας να παρακολουθούν...
    Τα κατόπιν, ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται...

 6. t g avatar
  t g 03/09/2012 22:34:13

  to facebook pros to paron den deixnei shmadia kleisimatos.to mono enoxlhtiko sto site einai oi allagea kai mono.poios xreiazetai ti eggrafes h giati na allakseis to chat kai na baleis kai to xronologio ? ayta ta updates einai poy to xalane
  apo thn allh ws xrhsths kai toy twitter de blepw kati to kalo..kaneis follow..wraia kai meta ? an 8es na kaneis px th menagakh kai na ths steileis ena mynhma na dei h poio apla kapoion oxi kai toso diashmo poy exei omws arketoys "akoloy8oys" kanei thn epikoinwnia an oxi dyskolh sigoyra akator8wth.na mhn anafer8w sto orio twn 149 xarakthrwn (kati to opoio twittara).gia na grapseis swsta sto twitter prepei na kaneis perilhpsh ths perilhpshs twn oswn skeftesai.lypamai den to xw ! 8elw na lew ayto poy 8elw opws 8elw oso 8elw..giati na me periorizei ?
  apo ekei kai pera kammia efarmogh se twitter kai facebook de moy fanhke xrhsimh.games den paizw,de me noiazei poso kserw toys filoys moy kai epishs den hksera oti to twitter exei efarmoges ! apo pote ?
  na mh ksexasw na pw pws sto myspace meinane moysikoi,sto twitter blepeis diashmoys kai sto facebook ton ka8e asxeto.koinos paranomasths o an8rwpos o opoios den exei zwh kai ka8etai kai bgazei ta eswpsixa toy sto ka8e koinwniko diktyo.sygnwmh alla diafwnw.
  a...epeidh to psaksa yparxei kai to badoo gia sxeseis ktlp opote to facebook yparxei akoma kai gia na milas me tous filous soy.
  t.g. (https://twitter.com/2tg4)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.