Γιατί οι άνδρες έχουν μανία με τις 24χρονες;
12/10/2014 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί οι άνδρες έχουν μανία με τις 24χρονες;

Έχετε ποτέ πιάσει τον εαυτό σας να κοιτάζει μια γυναίκα πολύ νέα; Δεν φταίτε εσείς. Φταίει η επιστήμη. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στην επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour αποκάλυψε ότι οι άνδρες έχουν την τάση να έλκονται σεξουαλικά από εικοσάρες. Η μελέτη σε 12.656 Φινλανδούς επιβεβαίωσε επίσης ότι νέοι και ηλικιωμένοι άνδρες έχουν μια τάση για τις γυναίκες αυτής της ηλικίας. Το οποίο και θέτει το ερώτημα: γιατί οι άνδρες είναι τόσο παθιασμένοι με τις εικοσάρες;

Ο David M. Buss είναι ένας εξελικτικός ψυχολόγος και συγγραφέας του «Η εξέλιξη της Επιθυμίας: Στρατηγικές Ανθρώπινου ζευγαρώματος». Όπως σχολίασε, τα ευρήματα της μελέτης ήταν "περίπου" σωστά, καθώς οι άνδρες έλκονται από γυναίκες που δείχνουν στοιχεία ότι βρίσκονται στην αιχμή της γονιμότητας (νεολαία, ομορφιά, συμμετρία), και είναι προφανή συνήθως στις αρχές της δεκαετίας αυτής μέχρι και τα μέσα της τρίτης δεκαετίας, με επίκεντρο την ηλικία των 24.

Είναι πραγματικά μόνο αυτό όμως; Ένας άνδρας έλκεται από μια εικοσάρα μόνο επειδή μπορεί να του κάνει παιδιά; Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι άνδρες έλκονται από τις νέες γυναίκες, επειδή είναι ευκολότερο να ελεγχθούν. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι νεότεροι άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, επίσης έλκονται από εικοσάρες, απομυθοποιεί μια τέτοια θεωρία. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι έχουμε εξελιχθεί για να μας προσελκύουν όσοι αντιδρούν στην έλξη μας με ερεθίσματα επιβράβευσης, όπως ένα κομπλιμέντο. Αλλά, σύμφωνα με τον Buss, δεδομένου ότι οι νεότεροι άνδρες και οι άνδρες που είναι περισσότερο από 10 χρόνια μεγαλύτεροι από μια 24χρονη δεν «ενισχύονται» από αυτές τις γυναίκες, η θεωρία αυτή επίσης δεν ισχύει.

Πράγμα που μας οδηγεί στους προγόνους μας. Εάν οι άνδρες ήταν πάντα προγραμματισμένοι να βρίσκουν τις εικοσάρες ελκυστικές, δεν αποτελεί αυτό ένα πλήγμα στην ιδέα της μονογαμίας; «Το βασικό είναι ότι πρέπει κανείς να διαχωρίσει τη σεξουαλική έλξη για βραχυπρόθεσμο ζευγάρωμα και τη μακροπρόθεσμη επιθυμία σε έναν σύντροφο για μια δέσμευση» λέει ο Buss. Είναι μια ιδέα που υποστηρίζεται από την μελέτη του σε 37 διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, η οποία αποκάλυψε ότι η καλοσύνη και η ευφυΐα είναι δύο χαρακτηριστικά που εκτοπίζουν την φυσική ελκυστικότητα όσον αφορά μια μακροπρόθεσμη σύντροφο (παράλληλα με τη συμβατότητα σε χαρακτηριστικά όπως η ομοιότητα των πολιτικών προσανατολισμών και οι θρησκευτικές απόψεις).

«Όπως και με το φαγητό, μπορούμε να επιλέξουμε αν θα κάνουμε κάτι με τις επιθυμίες μας ή όχι. Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, δεν τρώμε παγωτό ακόμη κι αν το θέλουμε» λέει ο Buss. «Οι άνδρες που βιώνουν σεξουαλικές επιθυμίες για νεότερες γυναίκες, όταν είναι ήδη παντρεμένοι μπορεί να επιλέξουν να ενεργήσουν ή να μην ενεργήσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Και οι μεγαλύτερες γυναίκες όμως θεωρούν τους νεότερους άντρες σεξουαλικά ελκυστικούς. Έτσι, μια 40αρα μπορεί να θέλει να κάνει σεξ με το αγόρι της πισίνας, αλλά σίγουρα δεν θα ήθελε να τον παντρευτεί».

Φαίνεται ότι όλοι οι άντρες κρύβουν έναν Hugh Hefner μέσα τους. Στο σύγχρονο περιβάλλον, όμως, «οι προτιμήσεις αυτές μπορούν πράγματι να οδηγήσουν σε προβλήματα». Ο ψυχολόγος δρ George Fieldman λέει: «Εφόσον οι πιο γόνιμες γυναίκες του πληθυσμού είναι στα είκοσί τους, θα υπάρχει αυτή η σεξουαλική έλξη». Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι «η σεξουαλική ορμή εξελίχθηκε σε ένα περιβάλλον χωρίς αντισύλληψη». Με άλλα λόγια, υπάρχει ένα πρόβλημα στο σύστημα. Οι άνδρες είναι ακόμα προγραμματισμένοι να επιθυμούν σεξουαλικά νεαρές γυναίκες, αλλά αυτή η επιθυμία δεν έχει αποφέρει καρπούς λόγω της αντισύλληψης. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Fieldman, «είναι πολύ πιθανό να συμβεί μια νέα επιλεκτική διαδικασία», παρότι μπορεί να χρειαστεί χιλιάδες χρόνια. Μια μέρα, δηλαδή, οι άνδρες μπορεί να βρίσκουν εξαιρετικά ελκυστικές τις γυναίκες που έχουν ήδη παιδιά, γιατί εκφράζουν την πραγματική γονιμότητα - την ικανότητα να αναπαράγουν - και όχι την δυνητική γονιμότητα των γόνιμων εικοσάρηδων.

Αυτή η εξελικτική μετατόπιση θα οδηγήσει σε ένα άλλο πρόβλημα: μια έκρηξη του πληθυσμού και την ανάγκη για ένα νέο πλανήτη. Αλλά καλύτερα να ανησυχήσουν οι απόγονοί μας για αυτό...

http://www.telegraph.co.uk/men/relationships/11143773/Why-are-men-so-obsessed-with-24-year-old-women.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 12/10/2014 15:58:47

  Οι άνδρες με αυτόν το χαρακτήρα απλώς περιφρονούν και φέρονται υποτιμητικά προς τις γυναικες με τις οποίες μεγάλωσαν μαζί και ίσως τις αγάπησαν στα νιάτα τους. Τις περιφρονούν γιατί αυτές γερνάνε. Οι ίδιοι τι κάνουν; Θέμα χαρακτήρα είναι, και αξιών, όχι γονιδίων ή ενζύμων. Ο κοινωνικός δαρβινιμός, όπως προωθεί τον ρατσισμό, έτσι ακριβώς προωθεί και τον σκληρό σεξισμό και φαλλοκρατισμό. Λίγη Καντιανή και Χριστιανική ηθική μας χρειάζεται, όχι η ψευδοεπιστήμη του κοινωνικού δαρβινισμού (που είναι βολική ιδεολογία και δεν έχει καμμιά σχέση με την θεωρία της εξέλιξης, η οποία είναι βιολογική και όχι κοινωνιολογική): οι άνδρες πρέπει να φερόμαστε στις γυναίκες όπως θα θέλαμε να φέρονται εκείνες στους άνδρες. Και αντιστρόφως. Το life style μισει την Καντιανή ηθική για ευνοητους λόγους (η ιδιοτέλεια παράγει εκείνη την ψευδο-"γνώση" που της συμφέρει). Για τους ίδιους λόγους αντεστραμμένους, όσοι ακολουθούμε την Καντιανή ηθική, μισούμε τις ιδεολογίες του life style (επειδή είναι ιδιοτελείς).

 2. Όλγα avatar
  Όλγα 12/10/2014 18:54:03

  Το αρμονικό με τη φύση είναι ένα νεαρό σπερματοζωάριο, να ενωθεί με ένα νεαρό ωάριο. Ένας παππούς με γαριασμένο δέρμα, γερασμένα κύτταρα, τρεμάμενα χέρια, είναι αναγουλιαστικό ν' αγγίζει μιάν εικοσιτετράχρονη. Μόνο τα πλεονάζοντα χαρτονομίσματά του του επιτρέπουν αυτή την ιεροσυλία και η χυδαιότητά του είναι το μόνο που τον ωθεί να ''αποκτήσει'' ένα αγαθό που αν δεν είχε ανάγκη, ούτε για να τον φτύσει δε θα γυρνούσε. Το ωραίο οι μπαρμπάδες και οι γιαγιάδες, μόνο να το κοιτάζουν και να το θαυμάζουν δικαιούνται. Χέρι ν΄απλώνουν στους συνομηλίκους τους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η φύση ενώνει τα νέα και υγιή, για να δημιουργήσει νεότερα και υγιέστερα. Η απληστία κι ο εκχυδαϊσμός ωθούν τους γέροντες να ορέγονται μικρά κορίτσια. Δικαιολογίες, δεν υπάρχουν.

 3. Naruto avatar
  Naruto 12/10/2014 18:58:44

  Έτσι εξηγούνται τα πράγματα . Και αναρωτιόμουν γιατί μου αρέσουν οι εικοσάχρονες και όχι οι εβδομηντάχρονες .

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 12/10/2014 20:21:36

  Τέτοιες μελέτες θα ήταν χρήσιμες,αν εξηγούσαν στις συζύγους μας γιατί κοιτάζουμε τις 24χρονες.Γιατί δυστυχώς,δε καταλαβαίνουν...

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 13/10/2014 19:17:19

  Ένα προτεινόμενο μουσικό διάλλειμα με το εκπληκτικό ζευγάρι στη τέχνη και στη ζωή, Βeth Hart & Joe Bonamassa http://youtu.be/2UQQcEr3Aao που επιμένουν ποιοτικά και νοσταλγικά, ενάντια στη πανομοιοτυπία, την απαξία, τη χλεύη των εννοιών. Όσο θα υπάρχει έμπνευση, μουσική και ποίηση, όσο θα υπάρχει χαμόγελο, άγγιγμα και συναισθήματα (αγαπάμε κι έμπρακτα το αποδεικνύουμε), τόσο περισσότερο ο Έρωτας και η Ψυχή, οι άϋλες αυτές, τεράστιες, αχώριστες, κι αθάνατες Δυνάμεις θα υπερισχύουν. Aνεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, χρώματος, εθνότητας των ανθρώπων. * «Είναι τόσο δύσκολο να ξεχάσουμε τον πόνο, είναι όμως ακόμα πιό δύσκολο να θυμόμαστε τη γλυκύτητα. Δεν έχουμε καμιά ουλή που να μάς θυμίζει την ευτυχία. Μαθαίνουμε τόσα λίγα από την Eιρήνη!” ~Από το ημερολόγιο του Τσακ Παλάνιουκ, του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα και δημοσιογράφου “It's so hard to forget pain, but it's even harder to remember sweetness. We have no scar to show for happiness. We learn so little from Peace!” ~Chuck Palahniuk, Diary (GoodReads)

 6. Geros avatar
  Geros 16/10/2014 17:55:02

  Για την ιστορία , ο Hefner που είναι στην φωτογραφία έχει αφήσει εδώ και χρόνια τις συγκεκριμένες νεαρές. Είναι με πολύ νεότερες τώρα.

 7. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 19/10/2014 12:59:28

  Οι άνδρες προχωρημένς ηλικίας καλά κάνουν και κοιτάνε τις 24χρονές. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι μπορεί να θέλει μία 24χρονη από έναν εσχατόγερο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.