Βρήκαν την εξίσωση για την ευτυχία
04/08/2014 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρήκαν την εξίσωση για την ευτυχία

Ερευνητές στο University College του Λονδίνου δημιούργησαν μια εξίσωση που θα μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια την ευτυχία περισσοτέρων από 18.000 ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Αρχικά, οι ερευνητές έβαλαν 26 συμμετέχοντες να συμπληρώσουν εργασίας σχετικές με λήψη αποφάσεων, οι επιλογές των οποίων είτε οδήγησαν σε χρηματικά κέρδη ή ζημίες. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν απεικόνιση fMRI για την μέτρηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας τους και τους ρωτούσαν επανειλημμένα: «Πόσο ευτυχισμένος είσαι τώρα;» Με βάση τα στοιχεία που οι ερευνητές συγκέντρωσαν από το πρώτο πείραμα, δημιούργησαν ένα μοντέλο που συνέδεσε την αυτο-αναφερθείσα ευτυχία με πρόσφατες ανταμοιβές και προσδοκίες.
Στη συνέχεια, στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, οι ερευνητές δοκίμασαν το μοντέλο τους, βάζοντας 18.420 ανθρώπους να παίζουν με πόντους ένα παιχνίδι σε smartphone, που ονομάζεται The Great Brain Experiment. Βρήκαν ότι η εξίσωση τους ήταν επίσης ακριβής στην πρόβλεψη της ευτυχίας των παικτών.

Οι ερευνητές δεν εξεπλάγησαν από το πόσο οι ανταμοιβές επηρέασαν την ευτυχία, αλλά έμειναν έκπληκτοι από το πόσο πολύ μπορούσαν να την επηρεάσουν οι προσδοκίες. Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματά τους υποστηρίζουν τη θεωρία ότι όποιος έχει χαμηλές προσδοκίες δεν μπορείτε ποτέ να είναι απογοητευμένος, αλλά διαπίστωσαν επίσης ότι οι θετικές προσδοκίες που έχει κάποιος για κάτι –όπως το να πάει στο αγαπημένο του εστιατόριο με έναν φίλο- είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που αναπτύσσει την ευτυχία του.
Το γεγονός ότι οι ερευνητές μπορούσαν να προβλέψουν με ακρίβεια την ευτυχία ήταν αξιοσημείωτο, αλλά οι επιπτώσεις είναι ακόμα καλύτερες. Έχοντας ένα προβλέψιμο πρότυπο για το πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στα κέρδη και στις ζημιές της κάθε στιγμής, θα μπορούσαν πραγματικά να κάνουν τις διαταραχές της διάθεσης πιο ευκολονόητες, μαθαίνοντας πώς κάποιος με μια διαταραχή της διάθεσης διαφέρει στις αντιδράσεις του στα γεγονότα.

http://time.com/3079902/this-is-the-equation-for-happiness/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 05/08/2014 22:46:18

  “You are” "You saw many people with no clothes on, and you saw many clothes with no people in." "You are not this hair, you are not this skin, You are the Soul that lives within." “I am” “I am the Universe in ecstatic motion.” ~Rumi, 13th century Persian evolutionary thinker, mystic poet (wiki.org)

 2. Θανάσης Τ. avatar
  Θανάσης Τ. 06/08/2014 12:23:48

  Τη μεγαλύτερη ευτυχία μας τη δίνει η πεποίθηση οτι κάποιοι μας αγαπούν...

 3. Jimakos avatar
  Jimakos 06/08/2014 15:17:41

  Γιατί δε ρώταγαν τους Έλληνες ΔΥ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.