Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Ρεκόρ παραμονής στον βρετανικό θρόνο
09/09/2015 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Ρεκόρ παραμονής στον βρετανικό θρόνο

Δεν ήθελε και πολλά, γι’ αυτό συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά της, σαν να είναι μια κανονική μέρα… Η Ελισάβετ Β’ έγινε η μακροβιότερη μονάρχης στα 1.000 χρόνια της βρετανικής ιστορίας. Ενώ προσθέτει ακόμη ένα ιστορικό ορόσημο σε εκείνα που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια των 63 χρόνων και 216 ημερών στο θρόνο, ξεπερνώντας τη βασίλισσα Βικτώρια, η αυτής Μεγαλειότης θα επιβιβαστείτε σε ένα τρένο ατμού στο Εδιμβούργο για να εγκαινιάσει επίσημα τον σιδηρόδρομο στα σύνορα της Σκωτίας. Συνοδευόμενη από τον Δούκα του Εδιμβούργου και την πρώτη υπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, θα τιμήσουν την επέτειο ταξιδεύοντας στη διαδρομή των 36 μιλίων, από τον σταθμό Waverley στο Tweedbank, πριν αποσυρθεί στο Balmoral, όπου απολαμβάνει την καλοκαιρινή διαμονή της στα Highlands.

Δεν είναι γνωστό σε ποια ακριβώς στιγμή η βασίλισσα ξεπερνά το ρεκόρ της προ-προ γιαγιάς, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τη στιγμή θανάτου του πατέρα της, Γεωργίου Στ’, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του. Αλλά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν υπολογίσει ότι θα περάσει τις 23.226 ημέρες, 16 ώρες και 23 λεπτά της Βικτώριας περίπου στις 17:30. Αυτός ο υπολογισμός προϋποθέτει ότι ο θάνατος του Γεωργίου συνέβη γύρω στη μία περίπου.

Η Βικτώρια κατέγραψε την ημέρα που έσπασε το ρεκόρ του Γεωργίου Γ ', στις 23 Σεπτεμβρίου 1896, στο ημερολόγιό της, γράφοντας: «Σήμερα είναι η ημέρα κατά την οποία έχω βασιλεύσει περισσότερο, κατά μία ημέρα, από κάθε βρετανό μονάρχη». Το γεγονός γιορτάστηκε με τις καμπάνες της εκκλησίας να χτυπούν και πυροτεχνήματα από λόφους.

Σήμερα, ωστόσο, δεν θα υπάρχουν φωτιές. Οι βοηθοί του παλατιού φρόντισαν να υπενθυμίσουν στον Τύπο την ευαισθησία του θέματος, καθώς το γεγονός οφείλεται στον πρόωρο θάνατο, σε ηλικία 56, του πατέρα της βασίλισσας. «Ενώ αναγνωρίζει ότι είναι μια ιστορική στιγμή, είναι επίσης γι 'αυτήν μια στιγμή που δεν θα γιορτάσει προσωπικά, γι’ αυτό και επιθυμεί να συνεχίσει κανονικά τα καθήκοντά της, χωρίς φασαρίες,» είπε εκπρόσωπος του παλατιού.

Ενώ η βασίλισσα θα περάσει τη μέρα στη Σκωτία, στο Λονδίνο υπάρχουν σχέδια για να τιμήσουν την επέτειο. Η «Gloriana», η φορτηγίδα των πολλών εκατομμυρίων που οδήγησε το θέαμα στον Τάμεση για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο, θα ενταχθεί σε μια πομπή ενός στολίσκου κάτω από τον ποταμό το μεσημέρι. Ιστορικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του «Havengore», το οποίο μετέφερε τη σορό του Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ στην κηδεία του, θα ξεκινήσουν από τη Γέφυρα του Πύργου, ηχώντας τις κόρνες τους προς τιμήν της. Ένας χαιρετισμός τεσσάρων όπλων θα ακουστεί καθώς περνούν το HMS Belfast. Φτάνοντας στα κτήρια του Κοινοβουλίου 45 λεπτά αργότερα, θα καταλήξουν με τυμπανοκρουσίες και τρία «ζήτω» για τη Βασίλισσα.

Ο μόνος εν ζωή μονάρχης που ξεπέρασε το ρεκόρ της βασίλισσας είναι ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, ο οποίος είναι δύο χρόνια νεότερος, αλλά έχει βασιλέψει έξι χρόνια περισσότερο. Ωστόσο, εκείνη τον «νικάει», και όλους τους «ανταγωνιστές» της, σε ένα θέμα. Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα νομίσματα που χαρακτηρίζουν το ίδιο άτομο.

theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρηνα avatar
    Ρηνα 09/09/2015 14:48:32

    Ας μην ειχε Ελληνα αντρα και σουλεγα εγω......Χα.

  2. Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. 23/09/2015 20:41:21

    "Δεν με ενδιαφέρει ποιά μαριονέτα τοποθετείται στον θρόνο για να διοικήσει την Βρετανική Αυτοκρατορία, εκεί όπου ο ήλιος, ποτέ δεν δύει. Αυτός ο οποίος ελέγχει το Θησαυροφυλάκιο της Αγγλίας, ελέγχει την Βρετανική Αυτοκρατορία, και είμαι εγώ αυτός ο οποίος ελέγχει το Θησαυροφυλάκιο της Αγγλίας." ~Nathan Mayer, Freiherr von Rothschild (1777-1836), της γνωστής δυναστείας Τραπεζιτών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.