13/02/2010 08:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφού ο πλανήτης θερμαίνεται, γιατί χιονίζει συνεχώς στην Αμερική;

Καθώς οι κάτοικοι των περιοχών της Αμερικής που βλέπουν στον Ατλαντικό, προσπαθούν να συνέλθουν από τον χειρότερο χειμώνα που έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια, αναρωτιούνται για το τι ακριβώς έγινε με τη κλιματική αλλαγή και τη παγκόσμια υπερθέρμανση; Η λογική λέει, πως αν ο πλανήτης ζεσταίνεται, όπως δείχνουν τα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, τότε κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και οι βαριές χιονοπτώσεις όπως αυτές που έπληξαν φέτος τις ΗΠΑ. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που θέλουν τις έντονες χιονοθύελλες να γίνονται όλο και πιο συχνές , ακόμη και αν ο πλανήτης πράγματι  θερμαίνεται. Αν και η συχνότητα των χιονοπτώσεων στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη έχει μειωθεί καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, η ένταση τους έχει αυξηθεί. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην υπερθέρμανση. Ο ζεστός αέρας κρατάει περισσότερη υγρασία, οπότε μια καταιγίδα  μπορεί να προκαλέσει περισσότερο χιόνι. Σε αντίθεση με τον ψυχρό αέρα ο οποίος είναι στεγνότερος. Αν δηλαδή ο χειμώνας ήταν πραγματικά σκληρός, δεν θα υπήρχαν μεγάλες χιονοπτώσεις.

Τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν πως η παγκόσμια υπερθέρμανση μπορεί να μη προκαλέσει περισσότερους τυφώνες, όμως θα καταστήσει πιο έντονους αυτούς που εμφανίζονται, κάνοντας τους περισσότερο καταστροφικούς. Όσον αφορά όμως στις χιονοθύελλες, το λογικό συμπέρασμα θα ήταν πως οι κλιματικές αλλαγές θα έκαναν τη θερμοκρασία να ανέβει και άρα αυτές θα έπρεπε να είναι λιγότερες και πιο ασθενείς. Κάτι τέτοιο προβλέπεται να γίνει μακροπρόθεσμα. Εν τω μεταξύ όμως, ο θερμός αέρας υπερφορτίζεται με υγρασία και όσο η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή, θα βλέπουμε περισσότερες χιονοθύελλες αντί για έντονες βροχοπτώσεις. Όσες μάλιστα περιοχές βρίσκονται κοντά σε λίμνες, θα υποφέρουν περισσότερο. Καθώς η θερμοκρασία τείνει ανοδικά, τα στρώματα πάγου που καλύπτουν τις βόρειες λίμνες συρρικνώνονται, ανεβάζοντας τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, και προκαλώντας περισσότερο χιόνι.

Σε τελική όμως ανάλυση, οι εποχικές χιονοθύελλες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα για την πραγματικότητα ή μη της κλιματικής αλλαγής. Οι καιρικές συνθήκες είναι αυτό που συμβαίνει τις επόμενες ημέρες. Το κλίμα είναι αυτό που θα συμβεί την επόμενη δεκαετία ή τον επόμενο αιώνα. Και ενώ οι μετεωρολόγοι απέκτησαν μια σχετικά ασφαλή δυνατότητα πρόγνωσης του καιρού, η επιστήμη απέχει ακόμη πάρα πολύ από το να μπορεί να προβλέψει ασφαλώς το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στο μελλοντικό κλίμα της γης.

 ΤΙΜΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anomymous avatar
  anomymous 13/02/2010 09:36:09

  Οπως θέλουν τα στρίβουν...κλασικές επιστημονικές σοφιστίες γιατί δε μας βγαίνει...Για 11 χρονια που ο ηλιακός κύκλος ήταν πολύ ενεργός από ηλιακές κηλίδες, το σενάριο πήγαινε μια χαρα. Μετά το 2008 όμως, που ο ήλιος 'ηρέμισε', η θερμοκρασία πέφτει και μαζί της τρίζει ολο το οικοδόμημα του νέου 'φασισμού' των Neo-ecologists....

 2. κακός avatar
  κακός 13/02/2010 11:14:28

  Climategate: the official cover-up continues

  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100025934/climategate-the-official-cover-up-continues/

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/02/2010 12:07:46

  Στο φρικιό που έχει πάρει εργολαβία την εθνική προτεραιότητα της καταστροφής του τοπίο, πληρωμένο από όλους εμάς, προς όφελος της φανερής και της αφανούς παρέας της.

  Το πόθεν έσχες του Παπκωνσταντίνου καλύπτει και τα ανα τον κόσμο περιουσιακά στοιχεία ΟΛΗΣ της της Δυναστείας;

 4. ΜΑΚΕΔΝΟΣ avatar
  ΜΑΚΕΔΝΟΣ 13/02/2010 12:26:08

  Λες και ο θεος ο ιδιος να θελει να τους ξεφτιλιση και ενω μας πουλανε το παραμυθι για την ανοδο τις θερμοκρασιας σε ολο τον κοσμο εχουμε οχι απλα χειμερινα σκηνικα αλλα πολικα σκηνικα με θερμοκρασιες παρα πολυ κατω του μηδενος με μη αναμενομενα αποτελεσσματα που επιασαν απροετοιμαστες ακομη και την γερμανια,πολωνια κ.λ.π. βορειες χωρες οι οποιες παιζουν με το κρυο οπως οι αφρικανοι με την ζεστη,ετσι λοιπον ειναι ευλογο ο καθε λογικος νους να βαζει με το μυαλο του καλα αυξηση της θερμοκρασιας εχουμε η μειωση???

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 13/02/2010 13:00:55

  Κάθε "επιστήμονας" που πήρε 10 στο μάθημα της στατιστικής όταν ήταν φοιτητής, με την οίηση και την αμετροέπεια όσων δεν έχουν πραγματική παιδεία, κάθεται και βγάζει ένα μαθηματικό μοντέλο για ο,τιδήποτε (από το πώς θα εξελιχτεί η τάδε αρρώστια στον χρόνο μέχρι την κλιματική αλλαγή) και μετά θυμώνει αν η ζωή δεν επαληθεύσει τις προβλέψεις του.

  Τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα μαθητευόμενους μάγους που νομίζουν ότι είναι μικροί θεοί. Η ζωή είναι πολύ πιο πολύπλοκη και η λογική της καθόλου γραμμική. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ελέγξει το σύμπαν επειδή ξέρει να χειρίζεται καλά το SPSS (στατιστικό πρόγραμμα των υπολογιστών) πλανάται πλάνην οικτράν!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Στέργιος 13/02/2010 13:37:56

   Πολύ σωστά!

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 13/02/2010 14:45:16

  'Αφού ο πλανήτης θερμαίνεται, γιατί χιονίζει συνεχώς στην Αμερική;'

  Η Αμερική δεν είναι ο πλανήτης.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Δημήτρης 13/02/2010 15:05:33

   πιστεύεις ότι θερμαίνεται ο πλανήτης από ανθρωπογενή αίτια και πληρώνοντας εκούσιους φόρους θα κρυώσει;
   http://www.heliogenic.net/

 7. Graekus avatar
  Graekus 13/02/2010 15:35:45

  ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ "Ανθρωπογενούς Παγκόσμιας Θέρμανσης" (Anthropogenic Global Warming - AGW) ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "The Great Global Warming Swindle".

  ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ:
  http://joannenova.com.au/

  ΣΥΝΟΨΗ: Η ΘΕΩΡΙΑ AGW ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΙΟΛΗ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ 3ου ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΩΝ" ΧΩΡΩΝ.

  ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΡΑΣΙΝ' ΑΛΟΓΑ Green Tina ΜΟΥ ...

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/02/2010 15:50:35

  Η Πράσινη Απάτη έίναι δυστυχώς παγκόσμιο σύνδρομο, δεν έχω καταλάβει απόλυτα ποιόν εηυπηρετεί, εξυπηρετεί πολλούς, βασικά βάζει φόρους και φρένο σε φτωχότερες χώρες. Στην Ελλάδα κάνει πλούσιους τους εργοδότες της κυρίας Μπιρμπίλη. (Τίνα μου ακόμα κι αν δεν τα πιάνεις εσύ, αυτοί που σε έβαλαν να κάνεις αυτή την δουλειά, τα πιάνουν).

  Σκεφτείτε: Οι πλούσιες χώρες επιβάλουν φόρο στο κάρβουνο. Αυτοί έχουν και λεφτά να πληρώνουν και άνεση και χωρο για πυρηνικά. Οι φτωχοί απλά θα γίνουν φτωχότεροι. Καλοπροαίρετα ψάρια να στηρίζουν το εγχείρημα υπάρχουν πολλά. Φτιάχνεται και νέα θρησκεία, τώρα που η παλιά τελειώνει.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/02/2010 22:10:25

  "Θα συνεχίζει να χιονίζει στην Αμερική μέχρι να πεί "ημαρτον" ο Gore"

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/02/12/AR2010021203908.html?hpid=opinionsbox1

  Το κλιμα μεταβάλλεται για πολλούς λόγους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.