Αυτοί είναι οι επιστήμονες που θέλουν να νικήσουν τον θάνατο
16/08/2014 15:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτοί είναι οι επιστήμονες που θέλουν να νικήσουν τον θάνατο

Η Calico, η εταιρεία που λάνσαρε η Google τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο να προσπαθήσει να θεραπεύσει την ανθρωπότητα από τον θάνατο και τις ασθένειες, απέκτησε site.

Όταν ο CEO της Google, Larry Page, ανακοίνωσε το πρωτοποριακό εγχείρημα, δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Το νέο site επίσης δεν αναφέρει κάτι σχετικό για το πως θα επιχειρηθεί να νικηθεί ο θάνατος. Επαληθεύει όμως τον σκοπό της εταιρείας όπως και ποιοι θα εμπλέκονται στην προσπάθεια εκπλήρωσης του στόχου. «Η Calico είναι μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης που αποστολή της έχει, με την βοήθεια της τεχνολογίας, να αυξήσει τον βαθμό κατανόησης του τρόπου που βιολογικά ελέγχεται η διάρκεια της ζωής» αναφέρει η ιστοσελίδα. «Θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε γνώση για να παρέμβουμε ώστε να καταστεί δυνατό οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν περισσότερο και υγιέστερα», τονίζεται.

Όταν ο Page ανακοίνωσε το project Calico, έγραψε ότι ο ιδρυτής της Genentech, Art Levinson, θα ήταν ο υπεύθυνος του εγχειρήματος. Στην προσπάθειά του να νικήσει το θάνατο θα τον συνοδεύσουν οι Hal Barron, πρώην επικεφαλής της φαρμακευτικής Hoffmann-La Roche, David Botstein, καθηγητής γενετικής στο Princeton, Cynthia Kenyon, ερευνήτρια γεροντολόγος, Robert Cohen, ογκολόγος και πρώην συνεργάτης της Genentech και Jonathan Lewis, με θητεία στην UCB Pharma. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

http://www.businessinsider.com/calico-website-google-curing-death-2014-8

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 16/08/2014 19:43:13

  ''Απόκειται τοις ανθρώποις άπαξ αποθανείν,μετά δε τούτο κρίσις''(Απόστολος Παύλος).Εξαίρεση του κανόνα θα αποτελέσουν μόνον όσοι θα ευρίσκονται εν ζωή κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/08/2014 19:52:19

  Και πως θα χωρέσουν τοσοι άνθρωποι στη γη;

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/08/2014 21:42:24

  Κι αυτοί το Θεό θέλουν να νικήσουν. Δε θα προλάβουν,θα τους νικήσει ο θάνατος...

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Κυθήριος 16/08/2014 23:06:14

   Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει στους αμέτρητους αιώνες που (πιθανόν) έχουμε μπροστά μας. Μπορεί να τα καταφέρουν. Δεν θέλουν να νικήσουν τον Θεό, απλά τον θάνατο. Κάποιοι χριστιανοί στη Δυτική ευρώπη, αμφισβητώντας το αεροπλάνο, έλεγαν κάποτε ότι αν ο Θεός ήθελε να πετάνε οι άνθρωποι, θα τους έδινε φτερά! Ο θεός δεν μας έδωσε φτερά βέβαια αλλά μας έδωσε μυαλό. Αν με το μυαλό νικήσουμε και τον θάνατο γιατί να υποθέσουμε ότι ο Θεός δεν θα επικροτούσε; Δικιά Του δουλειά θα ήταν σε μεγάλο βαθμό αφού μας εξόπλισε με ότι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε. Μην μου απαντήσει με χωρία κανένας, δεν θα είχε νόημα αφού τα χωρία θα αναφέρονται σε διαφορετικές συνθήκες και εποχή.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Άπαντα Επιστάμενος 16/08/2014 23:24:55

    Δεύτερος θερμοδυναμικός νόμος, αφού θες να χώνεις το κεφάλι στην άμμο.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Άπαντα Επιστάμενος 17/08/2014 10:35:40

    Πολύ μεγάλο το θέμα του θανάτου. Για να τον αμφισβητήσουμε ή και να τον νικήσουμε,πρέπει να τον καταλάβουμε πρώτα. Γι' αυτό ακριβώς οι συγκεκριμένοι ερευνητές δεν πρόκειται να νικήσουν το θάνατο,διότι θα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε γνώση μπορούν-πεπερασμένη όμως- για να το πετύχουν. Για να νικήσουν το Θεό στην ουσία,που είναι ο κύριος της ζωής και του θανάτου. Και πώς θα μπορούσε από την άλλη,ο Θεός να επικροτήσει μια τέτοια υποθετική ανακάλυψη,αφού εκείνος είναι ο πρώτος και ο μοναδικός που νίκησε το Θάνατο με την Ανάστασή του; Με λίγα λόγια και απλά λοιπόν,αν καταλάβουμε ότι σκοπός του προσωρινού περάσματός μας από αυτή τη φθαρτή ζωή,δεν είναι να νικήσουμε το θάνατο αλλά να ζήσουμε αιώνια,τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα να κατανοήσουμε τί είναι ο θάνατος...

   • ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
    ΜΑΡΤΙΟΣ @ Άπαντα Επιστάμενος 18/08/2014 12:23:28

    Ο Λόγος του Θεού έχει διαχρονική και καθολική ισχύ κατά την αψευδή διαβεβαίωσή Του.''Ο ουρανός και η γή παρελεύσονται,οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσι''.

 4. GregA avatar
  GregA 18/08/2014 09:18:27

  Μην μπλέκουμε τη θεολογία με τη βιολογία. Η Calico στοχεύει στη μακροημέρευση των ανθρώπων με υγεία και όχι στην απάλειψη του θανάτου. Η επικεφαλίδα είναι λάθος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.