15/08/2009 12:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απομυθοποιούν τώρα το Woodstock, αλλά ποιος νοιάζεται;Ο δημοσιογράφος του Newsweek Mark Hosenball είχε παρευρεθεί στην ιστορική  θρυλική πλέον συναυλία του Woodstock. Σαράντα χρόνια μετά θυμάται ότι όχι μόνο δεν πέρασε καλά, αλλά και ότι ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει «πως μια χαοτική λασπουριά μετατράπηκε σε έπος ειρήνης και αγάπης…» Αυτό που θυμάται από την όλη εκδήλωση είναι «το απόλυτο μπάχαλο… το κυκλοφοριακό χάος, την καταρρακτώδη βροχή, τις βρομερές φορητές τουαλέτες, το άθλιο φαγητό και τα χαμένα ανοργάνωτα πλήθη…» Δεν θυμάται καν ποια διάσημα μουσικά συγκροτήματα παρακολούθησε ζωντανά.

Ο Hosenball άντεξε τελικά μόλις μια ημέρα και μετά έφυγε. Αλλά το υποτιθέμενα μοναδικό αυτό γεγονός τον στοιχειώνει έκτοτε. «Ποιο ήταν το τελικό νόημα του Woodstock;» Αναρωτιέται. «Μήπως το ότι παρευρέθηκαν  στο ίδιο λασπωμένο χωράφι 500.000 άτομα χωρίς να αλληλοσκοτωθούν;» Από όλα τα σημαντικά και μη γεγονότα που ο δημοσιογράφος έχει καλύψει όλα αυτά τα χρόνια, θεωρεί για παράδειγμα, την περσινή ορκωμοσία του Barack Obama ως σαφώς σπουδαιότερο ιστορικά. «Είναι αυτό για το οποίο υποτίθεται πως το Woodstock έβαλε τα θεμέλια, απλά δεν μπορώ να κάνω τη σύνδεση. Πως φθάσαμε από `κει ως εδώ!» λέει και αναρωτιέται.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. thouthou avatar
    thouthou 15/08/2009 23:12:26

    Αυτοί οι Αμερικάνοι... Ακόμη ψάχνουν τον τύπο εξήγησης της ιστορίας...
    Αυτοί ηγούνται του κόσμου....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.