#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2012 18:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απειλή για την Ελλάδα τα κουνούπια

[caption id="attachment_185437" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: Reuters"][/caption]

Σε εκτενή ανάλυση του Reuters σχετικά με την επανεμφάνιση ασθενειών που προέρχονται από τα κουνούπια και τη σύνδεσή τους με την κρίση, αναφέρεται ότι "τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για την Ελλάδα, καθώς η εξαντλημένη και υπερχρεωμένη χώρα έχει μια νέα απειλή να αντιμετωπίσει: τις ασθένειες που προκαλούνται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών". Είδη κουνουπιών που μεταφέρουν τροπικές ασθένειες όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου,ο πυρετός Chikungunya και ο δάγγειος πυρετός επωφελούνται από την αλλαγή κλίματος και την άνοδο της θερμοκρασίας σε ορισμένες περιοχές της νότιας Ευρώπης.

Και με τους προϋπολογισμούς λιτότητας, ένα σύστημα υγείας που καταρρέει, τις πολιτικές διαμάχες και την αυξανόμενη ξενοφοβία να συνωμοτούν ώστε τα μέτρα ελέγχου των νοσημάτων να είναι ανεπαρκή, τα κουνούπια "ανταποδίδουν τα τσιμπήματα".

Ήδη η ελονοσία, μια ασθένεια που είχε εξαλειφθεί από την Ελλάδα από το 1974, δεν επιστρέφει απλά με τους επισκέπτες και τους μετανάστες - όπως συμβαίνει περιστασιακά στην υπόλοιπη Ευρώπη- αλλά μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο εντός των ελληνικών συνόρων.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και σύμβουλος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, επισημαίνει ότι η επιστροφή των ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια είναι κυρίως μια υπόθεση μετανάστευσης και όχι υγείας. "Έχουμε πολλούς μετανάστες από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι διασκορπίζονται σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου ο κίνδυνος είναι υψηλός διότι έχουμε τους φορείς" τονίζει.

" Για μια ευρωπαϊκή χώρα, το να αφήνεις να αναπτύσσεται μια τέτοια κατάσταση και να μην την ελέγχεις αποτελεί μεγάλη ανησυχία" δηλώνει ο Α.Βείζης, Απόστολος Βεΐζης Διευθυντής Ιατρικού τμήματος του Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

reuters.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 22/10/2012 19:43:48

  Ρατσιστικό παραλήρημα από γιατρούς και επιδημιολόγους! Άκου εκεί φταίνε οι (λαθρο) μετανάστες για την επανεμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα. Τς τς τς! Να επέμβουν οι ΜΚΟ του Σόρος και η Κίνηση ενάντια στον φασισμό (των κουνουπιών)...

 2. ΚΜ avatar
  ΚΜ 22/10/2012 20:26:40

  Το αυγό του κουνουπιού εκκολάπτεται εδώ και χρόνια...

 3. Enzo avatar
  Enzo 22/10/2012 20:40:51

  Τα έφεραν οι λαθρομετανάστες και αυτά

 4. Σπορέας avatar
  Σπορέας 22/10/2012 21:47:47

  Αυτόν τον καθηγητή ο Κούβελος πώς τον άφησε και δεν τον απέκλεισε ήδη;

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 22/10/2012 22:17:36

  «Η μετανάστευση είναι αιτία της επανεμφάνισης ασθενειών στην Ελλάδα, όπως η ελονοσία. Και αυτό τεκμαίρεται επιστημονικά και μεταδίδεται από διεθνή πρακτορεία.» Νομίζω, τέτοιες δημοσιεύσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
  Αυτά όμως, δεν θα έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί ΕΧΘΕΣ, ως επιχειρήματα πολιτικής πίεσης, προς κάθε ένα υπεύθυνο για την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, λόγω λαθρομετανάστευσης, (Τούρκία, Ε.Ε. για δουβλίνο ΙΙ & ΙΙΙ) ; Ή μήπως, πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια (!!!!), ώστε να έχουμε δικαιωμένους από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους πρώτους Έλληνες -θύματα ελονοσίας λόγω λαθρομετανάστευσης ;;;

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/10/2012 00:00:47

  Πού να δείτε με τη φυματίωση και τους Πακιστανούς τι γίνεται, όπως μου είπε φίλος γιατρός που εργάζεται στα Μεσόγεια....
  Και μάλιστα μου έλεγε περίπτωση Πακιστανού με αρχή φυματίωσης, του έδωσαν αγωγή (τζάμπα) και αυτός, λόγω κοινωνικής καθυστέρησης, τα πέταξε τα φάρμακα. Σε σημείο που έλεγαν οι άλλοι Πακιστανοί (προφανώς κάπως περισσότερο εξελιγμένοι κοινωνικά) στον εργοδότη του να τον διώξει, για να μην τους κολλήσει και αυτούς.
  Φαντάζεστε τώρα τον επόμενο εργοδότη του περιφερόμενου φυματικού Πακιστανού, που δεν θα είχε ιδέα για το τι κουβαλάει ο "υπάλληλος". Αφήνω που μπορεί να λέει ¨μαμά¨και τη γυναίκα του, σαν αυτόν της Πάρου...

 7. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 23/10/2012 09:20:22

  Όλοι ξέρουμε τώρα πια την ενδεδειγμένη θεραπεία για τα πάντα (και την φυματίωση), η οποία έρχεται με την Παπαχρήστου στο υπουργείο αθλητισμού
  Αλήθεια :
  1. η ποινή που της επέβαλαν θα ήταν λόγος να μην συμπεριληφθεί στην ολυμπιακή αποστολή υπό άλλες συνθήκες;
  2. η Μυρτώ τι κάνει;
  3. δεν είναι καιρός να τεθούν εκτός νόμου τα "προοδευτικά" κομματα; (αφού πρώτα εξωφλήσουν την ΕΥΔΑΠ βεβαίως- βεβαίως)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.