13/05/2010 16:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαγορεύθηκαν τα 500ρικα στη Βρετανία

Βρετανία: Απαγορεύθηκε η εμπορία χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ στη Βρετανία, επειδή διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από το οργανωμένο έγκλημα.

Οι βρετανικές τράπεζες και οι λοιποί φορείς εμπορίου συναλλάγματος αποφάσισαν να αποσύρρουν τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ από την εγχώρια αγορά, διότι διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από το οργανωμένο έγκλημα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η απόφαση λήφθηκε όταν η αστυνομία ανακάλυψε ότι το 90% αυτών των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, τη φοροδιαφυγή και την τρομοκρατία.

Η κίνηση αυτή θα θέσει τέλος σε μία ετήσια κυκλοφορία ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ -κυρίως μεταξύ επιχειρήσεων- του συγκεκριμένου χαρτονομίσματος.

Η Υπηρεσία Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία συντόνισε την εθελοντική αυτή κίνηση των εμπορικών φορέων, δήλωσε ότι δεν γίνεται "αξιόπιστη νόμιμη χρήση" του χαρτονομίσματος στη Βρετανία, το οποίο χαίρει ιδιαίτερης προτίμησης από το οργανωμένο έγκλημα επειδή είναι το χαρτονόμισμα με την υψηλότερη αξία από όλα τα νομίσματα και γίνεται αποδεκτό σε όλη την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. salmonellas avatar
    salmonellas 13/05/2010 16:32:25

    Οποτε,τωρα, εξαφανιστηκε το οργανωμενο εγκλημα και η τρομοκρατια. Θερμα συγχαρητηρια. Να τα καταργησουμε το 500σαρικα και στην ΕΕ. Οσο για την Ελλαδα, σε κανενα μηνα δεν θα κυκοφορουν μεγαλυτερα νομισματα απο εικοσαρικα, ετσι κι' αλλοιως.

  2. ErnestoChe avatar
    ErnestoChe 13/05/2010 22:53:22

    Κι εδω στις ΔΟΥ αν δώσεις 500σάρικο επισυνάπτεις και φωτοτυπία ταυτότητας, αντίγραφο Ε9, και ποινικού μητρώου. Σοβαρά τώρα μόνο το πρώτο που ανέφερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.