24/09/2009 15:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτης αξίας θησαυρός, βρέθηκε στην ΑγγλίαΠριν από λίγο μόλις καιρό,  μια πραγματικά εξωπραγματική αρχαιολογική ανακάλυψη, πραγματοποιήθηκε  σε αγρόκτημα στο Staffordshire της Αγγλίας. Η μεγαλύτερη ποσότητα αγγλοσαξονικού χρυσού και ασημιού που βρέθηκε ποτέ, αποκαλύφτηκε  μετά από τις επίμονες έρευνες ενός ερασιτέχνη χρυσοθήρα, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν απλό ανιχνευτή μετάλλων.  Ο θησαυρός που βρέθηκε, συμπεριλαμβάνει όπλα, κράνη και χρυσά νομίσματα. Ανάγεται στον 7ο μ.Χ. αιώνα, και οι αρχαιολόγοι που τον εξετάζουν έχουν μείνει κυριολεκτικά άφωνοι τόσο με το μέγεθος του, 1.500 τεμάχια, όσο και με τη λεπτή και καλλιτεχνική μαστοριά με την οποία κατασκευάστηκαν. Ένας από αυτούς, λέγεται ότι δάκρυσε στη κυριολεξία, αντικρίζοντας τα τεχνουργήματα. Ο Duncan Slar, ένας από τους αρχαιολόγους που αναλύουν το θησαυρό δήλωσε πως «Τίποτα δεν με προετοίμαζε για αυτό που αντίκρισα. Υπάρχουν ολόκληρα κιβώτια γεμάτα με χρυσάφι, και με καλλιτεχνήματα  που αντιπροσωπεύουν ότι καλύτερο έχουμε δει ποτέ στην αγγλοσαξονική τεχνοτροπία».

Όπως δήλωσε ο τυχερός ερασιτέχνης χρυσοθήρας James Herbert στο BBC: «Αυτό είναι το όνειρο του κάθε ερευνητή… το μέγεθος του θησαυρού είναι απίστευτο». Οι ειδικοί εκτιμούν, πως μετά τη καταμέτρηση και την εκτίμηση των ευρημάτων, αυτά θα πωληθούν κατά πάσα πιθανότητα σε μουσεία, ενώ ο  υπερτυχερός Herbert θα μοιραστεί,  μαζί με το φίλο του που είναι και ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, αμοιβή ύψους πολλών εκατομμυρίων στερλινών.

BBC

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.