02/08/2009 22:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανακαλύφθηκαν έργα του πρώιμου Μότσαρτ - ακούστε ταΔυο έργα του επτάχρονου (ή οκτάχρονου)  Wolfgang Amadeus Mozart παρέμεναν άγνωστα επί έναν και περισσότερο αιώνα μόνο και μόνο διότι είχαν γραφεί από το χέρι του πατέρα του, Λεοπόλδου. Οι Αυστριακοί ερευνητές που ανακάλυψαν τα συγκεκριμένα μουσικά έργα τον Ιούλιο, ανακοίνωσαν ότι αυτά συμπεριλαμβάνουν ένα πρελούδιο για πιάνο διάρκειας ενός λεπτού  και ένα τετράλεπτο κονσέρτο και ότι  γράφτηκαν βιαστικά στο πίσω μέρος ενός τετραδίου της αδελφής του μικρού Mozart…

«Όταν τα πρωτοείδαμε συνειδητοποιήσαμε πως αυτή δεν είναι μουσική την οποία διδάσκει κανείς σε παιδιά…» λέει ένας από τους ερευνητές. «Η πολυπλοκότητα των συνθέσεων,  πρόδωσε και τον δημιουργό.» Τα εν λόγω κομμάτια είναι σύνθετα και απαιτητικά και σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν με τα αντίστοιχα κομμάτια  του Λεοπόλδου. Οι πολλές διορθώσεις που είναι άλλωστε σημειωμένες επάνω στα έργα, δείχνουν πως ο πατέρας μάλλον έγραφε βιαστικά αυτά που του υπαγόρευε  ο εμπνευσμένος  γιος του.

Και για όσους επιθυμούν να ακούσουν τις δύο συνθέσεις μεταφερθείτε στο παρακάτω link:

http://www.rue89.com/droles-de-gammes/2009/08/02/ecoutez-les-deux-singles-que-mozart-vient-de-sortir

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.