21/09/2009 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αισιόδοξο ιατρικό πείραμα για άτομα με ειδικές ανάγκες

Χρησιμοποιώντας μια νέα επαναστατική τεχνική, επιστήμονες στην Ελβετία,  κατάφεραν να κάνουν ποντίκια που ήταν παράλυτα, να …τρέξουν. Σύμφωνα με το  AFP , τα ποντίκια στα οποία είχε προκληθεί τεχνητή βλάβη στις σπονδυλικές τους στήλες, κατάφεραν να τρέξουν μετά από συνδυασμένη εφαρμογή ηλεκτρικών κενώσεων και φαρμάκων.  Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις,  τα εν λόγω πειραματόζωα μπόρεσαν να κινηθούν με σαφώς πιο σταθερό τρόπο από ότι αυτά τα οποία και δεν είχαν πρόβλημα. Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι κάποια μέρα στο μέλλον, η εν λόγω τεχνική θα μπορεί να βοηθά και στην αποκατάσταση όσων συνανθρώπων μας (ΑΜΕΑ) είναι αναγκασμένοι να ζουν καθηλωμένοι  σε αναπηρική καρέκλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Foundation for Spinal Cord Injury, υπάρχουν περίπου 250.000 άτομα με σοβαρές βλάβες στη σπονδυλική τους στήλη, μόνο στην Αμερική. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν, πως ο αριθμός των  παράλυτων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, αγγίζει τα 2.5 εκατομμύρια. Οι μισές περίπου από τις  παραπάνω περιπτώσεις, οφείλονται πρωτίστως σε τροχαία ατυχήματα, και πλήττουν κυρίως τις νεαρές ηλικίες, ατόμων δηλαδή μεταξύ 19 και 30 χρόνων.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα μέθοδο, το ηλεκτρικό ρεύμα κατευθύνεται στη σπονδυλική στήλη του ζώου, με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί να τρέξει επάνω σε κυλιόμενο διάδρομο, αν και δεν υπάρχει οποιαδήποτε  μετάδοση σήματος από τον εγκέφαλο προς τη σπονδυλική στήλη! Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες μπόρεσαν να αποκαταστήσουν τη σχεδόν φυσιολογική κίνηση σε κάποιο παράλυτο πειραματόζωο. Όπως ανακοινώθηκε, τα πειράματα επάνω σε ανθρώπους θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν σε 4 το πολύ χρόνια.

AFP

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/09/2009 19:11:39

  Μακάρι.

 2. donaE avatar
  donaE 21/09/2009 19:19:31

  ναι μακαρι

 3. Swell avatar
  Swell 22/09/2009 11:05:27

  Προλαβαίνει δεν προλαβαίνει ο Γιώργος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.