25/09/2009 00:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αισιόδοξα νέα για το AIDS.Ένα νέο εμβόλιο που δοκιμάστηκε πρόσφατα στη Ταϊλάνδη, δείχνει ότι μπορεί να προστατεύσει μια σημαντική μερίδα ανθρώπων από τον δολοφονικό ιό του AIDS, τον  HIV. Αυτή είναι και η πρώτη φορά,  που κάποιο φάρμακο δίνει έστω και λίγες πιθανότητες επιτυχίας απέναντι στη ασθένεια μάστιγα. Η επιστημονική μελέτη αφορούσε 16.000 εθελοντές, και διεξήχθη από κοινού από τον αμερικανικό στρατό, το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης, καθώς και δυο φαρμακοβιομηχανίες. Το αποτέλεσμά της ήταν, πως ο συνδυασμός δυο εμβολίων, μείωνε τη πιθανότητα μόλυνσης κατά 31%. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του AIDS Vaccine Advocacy Coalition, «τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και ειλικρινά απρόσμενα». Ο Dr. Anthony Fauci του National Institute of Allergy and Infectious Diseases, δήλωσε: «Για περισσότερα από 20 χρόνια, όλες σχεδόν οι προσπάθειες για εμβόλιο, είχαν αποτύχει. Τώρα είναι σαν να βρισκόμασταν σε ένα σκοτεινό διάδρομο, και να άναψε ξαφνικά το φως…».

Μια άλλη έκπληξη που προέκυψε από τη μελέτη, είναι ότι αυτοί που εμβολιάστηκαν αλλά παρόλα αυτά μολύνθηκαν από τον ιό, έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα ίωσης με αυτούς στους οποίου είχε χορηγηθεί απλό placebo. Συνήθως, ένα εμβόλιο που προσφέρει μερική προστασία, μειώνει την ποσότητα του ιού που παρουσιάζεται στον οργανισμό με τη μόλυνση. Αυτό μάλλον σημαίνει, πως το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν παράγει απλώς αντισώματα ,  αλλά μάλλον βοηθάει τα λευκά αιμοσφαίρια να καταπολεμήσουν τον εισβολέα ιό. Το εμβόλιο δεν προβλέπεται να εγκριθεί ή να βγει στην αγορά, λόγω του μικρού ποσοστού επιτυχίας του, αλλά όπως αναφέρει ο επιστήμονας επικεφαλής της μελέτης «αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή…».

 NY Times

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Swell avatar
    Swell 25/09/2009 09:08:04

    Kάποιοι πράσινοι έγιναν πιο πράσινοι από τη χαρά τους που δεν θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

    http://swell-swell.blogspot.com/2007/10/blog-post_29.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.