Όργια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, εμπνευσμένα από την Ελλάδα!
04/02/2014 22:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όργια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, εμπνευσμένα από την Ελλάδα!

Το Columbia είναι ένα ιστορικό πανεπιστήμιο, αναμφισβήτητα. Ποιος θα φανταζόταν όμως ότι μια ταινία πορνό θα γυριζόταν στην περίφημη Butler Library; Οι σκηνοθέτριες Coco Young, φοιτήτρια του Columbia College και Karley Sciortino, το τόλμησαν. Το βίντεο, που κυκλοφόρησε χθες, δείχνει πέντε γυναίκες να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι μελέτης. Μετά, αρχίζουν να γδύνονται, πηγαίνουν σε έναν διάδρομο, καλύπτουν τα σώματά τους με ωμά αυγά και στη συνέχεια να σου και ένα νεκρό πουλί…

Πως γεννήθηκε αυτό το έργο τέχνης; Η Young σχολιάζει ότι ένα σχόλιο για την υστερία, μια διάγνωση που χαρακτήριζε τις γυναίκες που εξέφραζαν κάθε είδους συναίσθημα ή επιθυμία κατά τον 19ο αιώνα. «Όσο περισσότερα βλέπετε, τόσο περισσότερο θα σας απωθήσει» δήλωσε η Young στο The NewYork Observer. «Οι άντρες προσκολλούνται επειδή θέλουν να δουν γυμνά κορίτσια, αλλά στη συνέχεια κάνουμε βρώμικα πράγματα και δεν είναι καθόλου ελκυστικό».

[photo_1]

Ως φωτογράφος και performanceartist, η Young και η Sciortino αντίστοιχα, θέλουν να αμφισβητήσουν τη γυναικεία παρουσία στην τέχνη. Πιστεύουν ότι ενώ οι σεξουαλικές επιθυμίες των γυναικών δεν θεωρούνται πλέον ασθένεια, η ιδέα της υστερίας εξακολουθεί να υφίσταται το 2014. «Θέλαμε να κρίνουμε το ίδρυμα και την κοινωνία, σε γενικές γραμμές» σχολιάζει η Young. Ο τίτλος του βίντεο, INITIATIØN (μύηση), είναι εμπνευσμένος από τη γοητεία που ασκεί στην Young η ελληνική ζωή και η «ιστορικά μυστήρια» φήμη της.

Η Young θεωρεί επίσης ότι οι γυναίκες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια δεν λαμβάνουν το σεβασμό που τους αξίζει, λόγω της θεσμικής προκατάληψης εναντίον του Barnard College, του θηλυκού κολεγίου του Πανεπιστημίου. «Το βίντεο πραγματεύεται το θέμα των φύλων γύρω από το σχολείο», εξηγεί. «Επιλέξαμε η να γυριστεί στην Butler επειδή υπάρχουν όλα αυτά τα αρσενικά ονόματα γραμμένα στον τοίχο της βιβλιοθήκης. Πρόκειται για μια πολιτικά ισχυρή θέση».

ΟObserverζήτησετηθέσητουπανεπιστημίου, αλλάδενέλαβεαπάντηση. Οι φοιτητές πάντως ανταποκρίθηκαν αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας σχολίασε: «Δεν θα πρέπει να τους επιτραπεί ξανά η είσοδος στη βιβλιοθήκη». Ένας άλλος πάλι, ήθελε να συμμετέχει: «Φίλε, να ‘ρθω κι εγώ; Θαφέρωκαιαυγά. Βιολογικά και ελεύθερης βοσκής». Για προσωπική άποψη, μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:

http://purple.fr/television/sex/initiation

http://observer.com/2014/02/co-educational-columbia-barnard-students-film-porno-in-butler-library/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξερόλας avatar
  Ξερόλας 12/03/2014 10:50:07

  Αν μη τι άλλο ωραίο θέαμα....

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ξερόλας 08/04/2014 11:44:48

   Ναι, ειδικά αν δεν έχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου σε σοβαρή πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.

   • Ξερόλας avatar
    Ξερόλας @ ΒΙΣ 10/04/2014 11:26:54

    Ποποπο η σοβαροφάνεια στάζει από παντού.....

    • my way avatar
     my way @ Ξερόλας 10/04/2014 11:56:14

     Το πρόβλημά του είναι η πηγή της έμπνευσης, η αρχαία Ελλάδα, γι' αυτό στρίτζωσε. Αν πηγή ήταν το Βυζάντιο, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ my way 10/04/2014 19:42:16

      «Μετά, αρχίζουν να γδύνονται, πηγαίνουν σε έναν διάδρομο, καλύπτουν τα σώματά τους με ωμά αυγά και στη συνέχεια να σου και ένα νεκρό πουλί…» Ούτε η Αρχαία Ελλάδα, ούτε το Βυζάντιο ήταν η πηγή «έμπνευσης». Οπότε κακώς στρίτζωσες (sic) και άσε τον άνθρωπο ήσυχο.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 10/04/2014 19:55:25

  Νηστείας και τρώνε αυγά οι δυστυχείς φοιτητριούλες ... Πώς να μην μπει ο δαίμονας μέσα τους ;

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 13/04/2014 20:52:09

  Αν αυτό είναι όργιο,τότε δεν εχουν δει καθόλου ταινίες απο την ένδοξη Ρώμη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.