Έτοιμα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της Google
28/05/2014 17:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έτοιμα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της Google

Η Google δημιούργησε έναν στόλο με 100 πρωτότυπα οχήματα. Τα διθέσια ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πηγαίνουν αργά στην αρχή, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα τους στα 25 μίλια/ώρα, ενώ το καπό τους θα είναι από αφρώδες υλικό, για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων σε περίπτωση σύγκρουσης. Κάθε αυτοκίνητο θα έχει δύο κινητήρες, έτσι ώστε αν κάποιος δεν λειτουργεί, ο άλλος να μπορεί να το κατευθύνει με ασφάλεια.

Η Google ελπίζει να βγάλει τα πιλοτικά της αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα στους δημόσιους δρόμους της Καλιφόρνια «τα επόμενα δύο χρόνια». Μέχρι τώρα , η Google συνήθως εξόπλιζε και προσάρμοζε υφιστάμενα αυτοκίνητα, κυρίως κάποια οχήματα Lexus σπορ, με ραντάρ, κάμερες και άλλους αισθητήρες .
Η Google δεν έχει ανακοινώσει με ποια βιομηχανία έχει συμφωνήσει για να κατασκευάσει τον νέο της ισχυρό στόλο, ή πόσο κοστίζουν τα αυτοκίνητα. «Ο κύριος λόγος που η ομάδα αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το πρωτότυπο όχημα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά από ό,τι μπορούμε να κάνουμε με ένα υπάρχον όχημα», δήλωσε ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google, ο οποίος είναι επικεφαλής του εργαστηρίου «X» για τη μακροπρόθεσμη έρευνα. «Το σχέδιο θα αλλάξει τον κόσμο για τους ανθρώπους που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από τα μέσα μεταφοράς σήμερα». Συγκρίνοντας την εμπειρία με την ιππασία, ο Brin δήλωσε ότι η ευρεία διαθεσιμότητα των αυτο – οδηγούμενων αυτοκινήτων χρειάζεται ακόμη αρκετά χρόνια, παρά μια παλαιότερη υπόσχεση ότι θα είναι στους δρόμους μέχρι το 2017. Η Google δουλεύει αυτή την τεχνολογία από το 2009.
Ενώ η εταιρεία έχει αρχίσει να λύνει μέρος της τεχνικής πολυπλοκότητας των αυτόνομων αυτοκινήτων, δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει τα νομικά και ρυθμιστικά εμπόδια για να βγάλει τις εφευρέσεις της στο δρόμο. Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό εξακολουθούν να είναι παράνομα στα περισσότερα μέρη του κόσμου, παρά τις αλλαγές που επιτρέπουν σε ορισμένα μοντέλα της Google στην Καλιφόρνια και πρέπει να διευθετηθούν ακόμα θέματα ασφάλισης και ευθύνης.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google λειτουργούν μόνο σε κατοικημένες περιοχές που έχουν ήδη «καταγράψει» άλλα, επανδρωμένα οχήματα. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στη συνέχεια περνιούνται σε ιδιαίτερα λεπτομερείς χάρτες που έχουν ανεβάσει στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τα οποία συνεχώς σκανάρουν τον κόσμο γύρω τους.
Ο Brin δήλωσε ότι η Google τελικά ελπίζει να συνεργαστεί με εταιρείες για την πώληση των αυτοκινήτων και την πώληση υπηρεσιών όπως η Uber, μια εφαρμογή που συνδέει επιβάτες με οδηγούς οχημάτων προς ενοικίαση, στην οποία η Google Ventures είναι ένας μεγάλος επενδυτής.
Σε ένα πρόσφατο blogpost, ο Chris Urmson, διευθυντής του σχεδίου αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων της Google, δήλωσε ότι ελπίζει πως η τεχνολογία θα επιτρέψει στους ηλικιωμένους να διατηρήσουν την κινητικότητά τους και θα θέσει τέλος στα προβλήματα με τους μεθυσμένους οδηγούς, ή την αφηρημένη οδήγηση, κάνοντας τα ταξίδια τόσο εύκολα όσο «το πάτημα ενός κουμπιού». «Δεν θα υπάρχει τιμόνι, γκάζι, ή φρένο... επειδή δεν θα χρειάζονται», έγραψε. «Το λογισμικό και οι αισθητήρες μας κάνουν όλη τη δουλειά .

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/fcfbbee4-e61f-11e3-a7f5-00144feabdc0.html?siteedition=intl#slide0

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 30/05/2014 08:00:27

    HuffingtonPost: “Η ασφάλεια των αυτοκινήτων Google χωρίς οδηγό, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο, με καταστροφικές συνέπειες, από ένα 14χρονο Ινδονήσιο χάκερ” είπε ο Τζων Ροκφέλλερ Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, στη Πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια. http://www.huffingtonpost.com/2013/05/17/driverless-car-hack_n_3292748.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.