Έρχεται το πρώτο σχολείο για γκέι!
16/01/2015 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται το πρώτο σχολείο για γκέι!

Μια ομάδα νέων του Μάντσεστερ έχει καταθέσει προτάσεις για τη δημιουργία του πρώτου σχολείου για γκέι μαθητές στη Βρετανία. Η LGBT Youth North West ελπίζει να ανοίξει ένα σχολείο με 40 μόνιμες θέσεις για γκέι, αμφισεξουαλικούς, λεσβίες και τρανσέξουαλ …παιδιά στην καρδιά του Μάντσεστερ, εντός τριών ετών.

«Παρά τους νόμους που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τους γκέι από την ομοφοβική βία, η αλήθεια είναι ότι στα σχολεία, ιδίως, ο εκφοβισμός εξακολουθεί να είναι πολύ συχνός και προκαλεί τους νέους να αισθάνονται απομονωμένοι και αποξενωμένοι, κάτι που συχνά οδηγεί σε σκασιαρχείο και, στη χειρότερη περίπτωση, σε αυτοκτονία», δήλωσε η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Amelia Lee. «Αυτό θα σώσει ζωές».

Υπάρχουν επίσης σχέδια για να προσφέρουν υποστήριξη στο σπίτι σε 20 επιπλέον μαθητές που θα συνεχίσουν κανονικά τη σχολική τους εκπαίδευση, παράλληλα με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος. Αλλά ένας ανώτερος βουλευτής προειδοποίησε ότι το σχέδιο θα δημιουργήσει διαχωρισμό. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των Τόρις Tim Loughton δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση του ομοφοβικού εκφοβισμού και για τη δημιουργία μιας πιο ανεκτικής κοινωνίας. Δεν μπορώ να δω πώς ο διαχωρισμός μιας ομάδας νέων ανθρώπων που προσδιορίζονται από τη σεξουαλικότητά τους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση».

Η Lee πάντως επιμένει ότι γενικά τα σχολεία είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένα για να ασχοληθούν με ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας. Όπως είπε, «οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έχουν προβλήματα στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως ο ομοφοβικός εκφοβισμός και η έκφραση. Δυστυχώς, τα σχολεία μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία προπύργια της ομοφοβίας. Έχουμε επίσης δει τραγικές περιπτώσεις, όπως αυτή της Elizabeth Lowe, μιας 14χρονης που αυτοκτόνησε σε ένα πάρκο στο Μάντσεστερ, επειδή δεν μπορούσε να αποκαλύψει την σεξουαλική της ταυτότητα και ανησυχούσε για το πώς θα το πει στους γονείς της».

www.telegraph.co.uk

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/01/2015 16:37:31

  Με το καλό και νηπιαγωγείο. Κάτι διόλου απίθανο,αν υπολογίσουμε ότι τα γκέϋ ζυγάρια που υιοθετούν ή αποκτούν παιδιά,θα θελήσουν από νωρίς να τα βάλουν στό κλίμα και στην εκπαίδευση...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Κυθήριος 17/01/2015 10:37:35

   Ειδικά στην "εκπαίδευση"... :(

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Lichnee 17/01/2015 12:53:18

    Προπαντός αυτήν... Καλή χρονιά.

  • George N avatar
   George N @ Κυθήριος 18/01/2015 23:16:39

   Δεν πρέπει να είναι έτσι Κυθήριε γιατί τότε παιδιά str8 γονιών που πηγαίνουν σε κανονικά σχολεία δεν θα βγαίναν gay. Μάλλον γεννιέσαι παρά εκπαιδεύεσαι αναφορικά με την σεξουαλικότητα σου. Η τουλάχιστον το dna σου την επηρεάζει αποφασιστικά. Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι ο άνθρωπος που πετιέται στο κενό από τους τζιχαντιστές -που δείχνει το antinews-"εκπαιδεύτηκε" ή επηρεάστηκε από την TV στη Μέση Ανατολή! για να είναι gay. Λογικά -για λόγους αυτοσυντήρησης- αν μπορούσε να το καθορίσει θα έπρεπε να είχε αντιγράψει τον Τατσόπουλο :-)

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ George N 19/01/2015 08:26:33

    Συμφωνώ μαζί σου φίλε George N,δεν υπονοώ το αντίθετο. Δε φταίνε τα παιδάκια που υιοθετούνται από gay ζευγάρια και υποχρεούνται να μεγαλώσουν σε τέτοιο περιβάλλον,διαφορετικό από το φυσιολογικό ως πρός τη δομή της οικογένειας...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Κυθήριος 19/01/2015 18:35:10

     Σε τί συμφωνείς με τον τύπο; Αυτός ισχυρίζεται ότι η ομοφυλοφιλία έχει εν γενετικό υπόβαθρο (όπως πχ το άν είσαι ψηλός ή κοντός).

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ΚΜ 19/01/2015 19:49:27

      Αν και δεν απαντά στο πρώτο μου σχόλιο,συμφωνώ μαζί του στο ότι και από straigt γονείς τα παιδιά τους μπορεί να παρασυρθούν στο πάθος της ομοφυλοφιλίας,ενώ φοιτούν σε κανονικά σχολεία,όπως και παιδιά που τα μεγαλώνουν ομοφυλόφιλοι γονείς,μπορεί να ''βγούν'' κανονικά. Η ομοφυλοφιλία μπορεί να οφείλεται και σε ψυχοσωματικές ανωμαλίες.

     • Eva avatar
      Eva @ Κυθήριος 20/01/2015 21:53:50

      Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι τα υιοθετημένα απο γκει δεν θα έχουν ψυχολογικά θέματα.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Eva 20/01/2015 22:20:50

      Kι εγώ δεν το πολυπιστεύω,αλλά ίσως υπάρχουν και εξαιρέσεις...

     • George N avatar
      George N @ Κυθήριος 21/01/2015 17:54:08

      Εννοείτε Κυθήριε ότι είμαι αντίθετος σε gay σχολεία, γραφεία ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προταθεί σε αυτήν την κατεύθυνση. Αντίθετος και σε affirmative action όπως προτείνουν κάποιοι άλλοι. Από την άλλη δεν θεωρώ ότι μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στους λόγους αλλά και στα παραδείγματα (όπως η Lowe) που οδηγούν κάποιους στο να τα προτείνουν.

 2. Eva avatar
  Eva 17/01/2015 20:52:33

  Δεν είναι πολυ νωρίς για να καταλήξει κάποιος οτι είναι γκει στα 14? Πόσες εμπειρίες θα εχει σ αυτή την ηλικία? Μπορεί απλά να πειραματίζεται με τη σεξουαλικότητα του, που είναι και της μόδας.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Eva 19/01/2015 18:42:32

   Τα εν λόγω «σχολεία» στοχεύουν στην «αναπαραγωγή» του «είδους».

   • Eva avatar
    Eva @ ΚΜ 20/01/2015 21:49:22

    Αυτοί μεθαυριο θα εχουν και το δικαιωμα της υιοθεσίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.