29/10/2009 14:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα παγωτό φράουλα, ενδέχεται να μειώνει παρενέργειες της χημειοθεραπείας

Ένα παγωτό, το οποίο παρασκευάζεται στη Νέα Ζηλανδία, βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να μειώσει κάποιες από τις δυσάρεστες παρενέργειες της χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς, έγινε σήμερα γνωστό.
Το παγωτό, που παρασκευάζει η εταιρία γαλακτοκομικών ειδών Fonterra σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Όκλαντ, βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών για να εκτιμηθεί η δραστικότητά του κατά της διάρροιας και της αναιμίας που προκαλούνται από τη χημειοθεραπεία. Επίσης θα μπορούσε να περιορίσει την απώλεια βάρους και βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αναφέρουν σε Δελτίο Τύπου οι υπεύθυνοι παραγωγής του.
Δέκα ασθενείς σε οκτώ ογκολογικά κέντρα της χώρας θα υποβάλλονται σε ένα καθημερινό διαιτολόγιο που θα περιλαμβάνει την κατανάλωση 100 γραμμαρίων σε σωληνάριο παγωτού φράουλα, το οποίο ονομάζεται ReCharge.  Ο δρ Ντέιβιντ Πέρεζ του CTNZ είπε ότι το παγωτό έγινε δεκτό θετικά από τον ιατρικό κόσμο για τη γεύση του καθώς συχνά οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία χάνουν την όρεξή τους. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ενώ το ReCharge είχε δώσει θετικά δείγματα στο εργαστήριο, ένα μεγάλο ποσοστό κλινικών δοκιμών που έγιναν στη συνέχεια δεν είχε την ίδια επιτυχία.
Το προϊόν παρασκευάζεται από την LactoPharma, μία κοινοπραξία της Fonterra και του πανεπιστημίου του Όκλαντ. Ο επικεφαλής του εγχειρήματος, Τζεφ Κρίσανσεν είπε: "Οι αρχικές δοκιμές στο εργαστήριο έδειξαν ότι απώλεια βάρους και βλάβες στα εντερικά τοιχώματα μειώθηκαν σημαντικά από τα συστατικά του ReCharge". "Υπήρχε επίσης σημαντική βελτίωση στο ανοσοποιητικό σύστημα και στους δείκτες του αίματος". Τα αποτελέσματα των δοκιμών στους ασθενείς, οι οποίες έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας και την Επιτροπή Ηθικής για τη Σωματική Αναπηρία, αναμένεται να γίνουν γνωστά σε ένα χρόνο, αναφέρει το Δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.