19/09/2009 13:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άσκοπη και αναίτια δολοφονία αθώων σκυλιών από «αξιωματικό»Αναστάτωση έχει προκληθεί στην αεροπορική βάση της 113 Π.Μ.  στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος είναι η «δολοφονική μανία» που κατέλαβε χθες κάποιον αξιωματικό,  ο οποίος και έσπειρε το θάνατο σε πάρα πολλά αδέσποτα σκυλιά, χρησιμοποιώντας  μια μη υπηρεσιακή κυνηγετική καραμπίνα. Το  θλιβερό και απαράδεκτο αυτό γεγονός καταγράφηκε από κάμερα αυτόπτη μάρτυρα, και ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Τα σκυλιά, που πολλές φορές δεν είναι αδέσποτα, αλλά ταΐζονται από φιλόζωους σμηνίτες και άλλους, αποτελούν πράγματι πρόβλημα για την ασφάλεια των πτήσεων.  Ειδικά αν βρεθούν στους διαδρόμους προσγείωσης αεροσκαφών. Υπάρχουν όμως σαφείς διαδικασίες οι οποίες και ακολουθούνται και βασίζονται σε διεθνείς παραμέτρους και πρακτικές που ορίζει ο ICAO. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν. Οι διαδικασίες αυτές εφαρμόζονται τόσο από την πολεμική αεροπορία όσο και από  την ΥΠΑ, που στη προκειμένη περίπτωση συνεκμεταλλεύεται τους 2 διαδρόμους με την  113 Π.Μ. στα πλαίσια της λειτουργίας του αερολιμένα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Πληροφορίες από την ΥΠΑ λένε πως σε ανάλογες περιπτώσεις,    χρησιμοποιούνται συνήθως καραμπίνες με άσφαιρα, από συγκεκριμένους υπαλλήλους , ειδικά εκπαιδευμένους και εξουσιοδοτημένους αρμοδίως για τη χρήση τους.  Να σημειωθεί, πως υπάρχει σε ισχύ, σαφές και ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση κυνηγετικών όπλων μέσα στα όρια των πολιτικών και στρατιωτικών αεροδρομίων.  Στην ουσία απαγορεύονται ρητά. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γινόταν καθημερινή σφαγή από πρόθυμους «κυνηγούς», λόγω του ότι τα περισσότερα αεροδρόμια αποτελούν κυριολεκτικούς βιότοπους, με πάρα πολλά είδη ζώων και πτηνών να έχουν τη βάση τους σε αυτά. Η όποια πανίδα δηλαδή, επικίνδυνη ή μη, προστατεύεται βάσει  της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Πέραν των πολλών μεθόδων εκδίωξης των σκυλιών (άσφαιρα, υπέρηχοι, μεγάφωνα, ειδικά οχήματα, ομάδες εκδίωξης κλπ), ο αερολιμένας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχει και ειδική συμφωνία με αρμόδια  υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία προσέρχεται κατά καιρούς στο αεροδρόμιο και περισυλλέγει τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό.

Το απαράδεκτο περιστατικό του αξιωματικού που κατελήφθη από αμόκ, γίνεται ακόμη πιο ακατανόητο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη πτέρυγα μάχης είναι ουσιαστικά ανενεργή εδώ και 10  χρόνια, και οι ελάχιστες στρατιωτικές πτήσεις που γίνονται μέσω αυτής, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τέτοιο μένος. Δηλαδή, η  πολιτική αεροπορία που χρησιμοποιεί τους ίδιους διαδρόμους, και που εξυπηρετεί εκατοντάδες κυριολεκτικά αποπροσγειώσεις εμπορικών αεροσκαφών καθημερινά, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μέχρι και  μπαζούκα;

Ας ελπίσουμε πως η «συνήθης» ΕΔΕ που διατάχθηκε από τον διοικητή της πτέρυγας, θα έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και πως θα τιμωρηθεί ο θερμόαιμος Ράμπο που όπως φαίνεται, αρέσκεται στο να σκοτώνει αθώα κουτάβια.

 Αερόπληκτος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 19/09/2009 14:36:13

  Κομμάντο ο δικός σου!
  100 τέτοιους νάχαμε και θα πέρναμε την Αγια Σοφιά!

 2. kanis avatar
  kanis 19/09/2009 14:58:45

  Φάκτορα, επιτρέψτε μου, μιά άσχετη με το θέμα παρατήρηση, αλλά αληθινή και σημαντική...νομίζω!

  Η ΑΤΕ εκπλειστηριάζει σημαντικότατα ακίνητα θανόντων πρόσφατα, ενώ δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η διαθήκη τους, αν και το νομικό τμήμα της τράπεζας είναι εξαρχής ενημερωμένο για το θάνατο του οφειλέτη!!!!!

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/09/2009 15:40:36

  Θα πρέπει να αποταχθεί πάραυτα ο εν λόγω ψευτοράμπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.