14/11/2009 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το golden boy της Αγίας Οικογενείας και το «Τήνος - Siemens Real estate»Επειδή δεν μιλάνε ποτέ για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και επειδή η Ντόρα βγήκε – παράλληλα με τον Γιώργο Παπανδρέου ! – να κτυπήσει τα golden boys της ΝΔ που έχουν πάει τάχα με τον Σαμαρά, υπενθυμίζουμε ότι ο  Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ιανουάριο του 2000 ως τον Απρίλιο του 2003 (επι ΠΑΣΟΚ) κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην «Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών».

Η εταιρεία ανήκε στον Όμιλο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδας όπου και του προτάθηκε να αναλάβει την ανάπτυξη της δραστηριότητας «venture capital» στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ερωτήσεις: Πόσα πληρωνόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εθνική Τράπεζα επι  ΠΑΣΟΚ; Γιατί τον προσέλαβαν; Επειδή είχε εμπειρία; Επειδή ήταν γιος του Μητσοτάκη; Για τα ωραία του μάτια; Μεταξύ ποίων επιλέχθηκε για να συγκρίνουμε;

Αλλά ας πάμε μέχρι την Τήνο όπου σε περιοχές-φιλέτα του νησιού έχουν δίπλα-δίπλα τα εξοχικά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο «άνθρωπος» τη εταιρείας για τη μεγάλη «δουλειά» του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i), Διονύσης Δενδρινός. Το 2002, δίπλα στα αγροτεμάχια που είχε αγοράσει ο κ. Χριστοφοράκος, αγόρασε οκτώ στρέμματα, έναντι 62.486 ευρώ, και η Μάρεβα Μπραμπόφσκι, σύζυγος του αδελφού της κ. Μπακογιάννη, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Να σημειωθεί πως το ζεύγος Κυριάκου Μητσοτάκη και η οικογένεια Δενδρινού, φέρονται να διατηρούσαν στενές σχέσεις μεταξύ τους. Αναφέρεται δε, ότι, εκτός των άλλων, αυτή η σχέση ενισχύθηκε και την περίοδο, κατά την οποία η σύζυγος του κ. Δενδρινού ήταν προϊσταμένη της κ. Μπραμπόφσκι στο παράρτημα της γερμανικής Τράπεζας, «Dresdner Bank», στην Ελλάδα. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, το γεγονός ότι αίφνης η κ. Μπραμπόφσκι αγόρασε δίπλα από τις ιδιοκτησίες των Χριστοφοράκου-Δενδρινού οικόπεδο, δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο αυτές οι σχέσεις παρέμεναν απλά σε οικογενειακό επίπεδο.

 Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Siemens, με αφορμή το θέμα της αγοράς γης στην Τήνο, είχε παραδεχθεί μεν ότι διατηρούσε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις με στελέχη της Siemens Hellas, αλλά είχε πει ότι τέτοιου είδους σχέσεις δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.

 Οι περισσότερες αγορές γης στην Τήνο από τα δύο πρώην στελέχη της Siemens είχαν γίνει από την offshor εταιρεία Mystras Holding Ltd. Οι πραγματικοί μέτοχοι της εξωχώριας εταιρείας είναι άγνωστοι, αν και σε μια τουλάχιστον περίπτωση αγοράς οικοπέδου εμφανίζεται ως αγοραστής, εκτός της Mystras, η σύζυγος του κ. Δενδρινού, Ελένη. Το 2002, στην περιοχή Χαλακιά Αγίου Πέτρου Καρδιανής, αγοράστηκαν 24,6 στρέμματα. Ειδικότερα, έγιναν αγορές:1.Δύο αγροτεμαχίων (Ε2,Ε3) από την offshor εταιρεία, «Mystras Holding Limited», με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικεντίου (Trusthouse 112 Bondie Street, ΑΦΜ 800300662). 2.Ενός αγροτεμαχίου (Ε1) στο όνομα του Διονυσίου Δενδρινού. 3.Ενός αγροτεμαχίου (Ε5) για τον καθηγητή ΕΜΠ, Λ.Τ. 4. Ενός τελευταίου (Ε4) για τον αρχιτέκτονα που εργάζεται σε Αθήνα και Τήνο, Κ.Β. Το 2003, ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, κ.Μ. Χριστοφοράκος, προέβη σε δύο αγορές από τον παραπάνω αρχιτέκτονα στην περιοχή Τριάνταρο. Το 2005-2006 επίσης, αγόρασε στη Χαλακιά 8,5 και 16,5 στρέμματα αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kanis avatar
  kanis 14/11/2009 19:59:27

  Ο Κυριάκος μέχρι πρόσφατα, δήλωνε, ότι οι εν λόγω αγοροπωλησίες ακινήτων στην Τήνο, αφορούσαν αποκλειστικά την σύζυγό του Μαρέβα, με την οποία είχε χωρίσει, αν ενθυμούμαι καλώς.
  Μετά τα απαλλακτικά προς Χριστοφοράκους, κλπ συνεργάτες του, η Μαρέβα, όλως συμπτωματικώς, επανήλθε στην συζυγική της στέγη κι οι εφημερίδες πανυγηρίζαν για το αγαπημένο ζευγάρι!
  Σε αυτή την οικογένεια διαπλέκονται δηλαδή και μεταξύ τους;

 2. yangoolas avatar
  yangoolas 14/11/2009 20:15:23

  Για την δουλειά του στην Εθνική τι λέει; 2-3.000.000 δρχ καθαρά το μήνα; Με ΑΣΕΠ; Τι ανταλλάγματα έδινε ο μπαμπάς στο αφεντικό του Μεγάλου Εργοδότη του; Και ποιός προσωπικος φίλος της Οικογένειας ήταν ο διαμεσολαβητής με τον Μακαρίτη (και καλό παιδί, δουλέυει ακόμα εκεί)

  Όσο για το αγαπημένο ζευγάρι... περνάνε τα χρόνια, έχει φύγει η μαγεία από το μαγικό χαλί, και είναι δύσκολος ο βιοπορισμός όταν ο άλλος δεν έχει λόγο να σου φέρνει δουλειές. Ατιμη κοινωνία... μόνο με ξυσίματα πλάτης και --**-- επιβιώνεις.

 3. F avatar
  F 14/11/2009 21:08:45

  Μπορεῖ νὰ άναφερθεῖ ἔστω καὶ μία ἐπιτυχία τῆς "Ἐθνικῆς Ἐπιχειρηματικῶν Συμμετοχῶν" ἰδιαιτέρως δὲ ἐπὶ διοικήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη; Γιατὶ ὑποτίθεται ὅτι θὰ ἀνεδεικνύονταν νέες ἑταιρείες στὸν χῶρο τῆς ὑψηλῆς τεχνολογίας, ὅπως στὴν Ἑσπερία.

 4. vardarskian avatar
  vardarskian 14/11/2009 22:08:01

  υπάρχει κάπου σ αυτό το σόι να πιαστείς και να μην λαδώνεις το χέρι σου; -ουτε καν από τα ντολμαδάκια της Μαρίκας....

 5. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 15/11/2009 08:28:56

  ΠΑΝΤΩΣ
  2-3 "ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ" ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ "ΧΩΡΙΣ DISCOUNT" KAI ΕΦΑΓΕ ΑΥΤΗ ΤΑ ΦΕΣΙΑ...

 6. yangoolas avatar
  yangoolas 15/11/2009 09:42:04

  Καλή η προσπάθειά σου Anonymous. Καμιά σχέση ο Χριστοδουλάκης. Απ’ αυθείας από την ιεραρχία της Εθνικής. Όσο για προσόντα, χαχαχαχαχαχα. Τα έργα μιλάνε μόνα τους. Εκεί είναι η Εθνική. Άμε ρώτα. Ο φίλος του που ήταν το κοννε είχε κάτι προσόντα. Το παιντί απλά καλό παιντί λίγο άσχετο. Διάβασε και τους πιο κατω σχολιαστές.

  Και που τη φαντάστηκες τη βοήθεια στα Χανιά?

 7. MIG-21 avatar
  MIG-21 15/11/2009 11:49:44

  φιλε, δεν ξερω για τις πολιτικες αλλαξοκ-λλιες,
  αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι με παρα πολυ περισσοτερα προσοντα απο τον Κυριακο και δεν γινονται ουτε κλητηρες στην Εθνικη επειδη δεν εχουν δοντι.
  Και μην με προκαλεις διοτι θα σου απαντησω με στηχεια!!

 8. nik avatar
  nik 22/08/2012 01:01:30

  Array

  • Factorx avatar
   Factorx @ nik 22/08/2012 01:41:37

   Επειδή δεν κάνει να καταγγέλλουμε ανωνύμως, αν δεν σε πειράζει στείλε μας τα στοιχεία να τα ψάξουμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.