27/02/2008 23:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μυαλό του Ζαχόπουλου έπλασε τον...εκβιασμό

Τι είπε η Τσέκου για Ζαχόπουλο: « Έπλασε στο μυαλό του ένα σενάριο εκβιασμού πιστεύοντας ότι εγώ είχα γνωστοποιήσει τα στοιχεία της προσωπικής σχέσης μας στην κυβέρνηση, ενώ αυτό δεν είναι αληθές …Η στάση του ήταν συναφής με τη γενικότερη στάση που είχε, του ατρόμητου ανθρώπου που θεωρούσε ότι βρίσκεται πάντα στο απυρόβλητο, στάση που είχε επιδείξει κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΠΟ, αλλά και της σχέσης του μαζί μου…Είχε παράλληλα και άλλες σχέσεις μάλλον πιο εφήμερες και περιστασιακές με υφιστάμενές του συμβασιούχους, στις οποίες μοίραζε συστηματικά ανάλογες υποσχέσεις «τακτοποίησης». Ακούγονταν διάφορα ονόματα που δεν θέλω να θίξω, επειδή τουλάχιστον μια από τις κυρίες είναι παντρεμένη με παιδιά. Όταν στην πορεία διασταύρωσα λεπτομερώς τις πληροφορίες, γιατί είχε προκύψει και σοβαρό ζήτημα περίεργων και επιλεκτικών συμβάσεων σε έργο του Γ ΚΠΣ σε μεγάλο αρχαιολογικό μουσείο που είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια σε παράγοντες της πόλης, τότε αισθάνθηκα ακόμη περισσότερο ανόητη και πληγωμένη. Κατάλαβα μια και καλή ότι δεν ήμουν το μόνο «θύμα» του Ζαχόπουλου…

Για τις φήμες ότι η ίδια εκβίαζε τον Ζαχόπουλο για να της δώσει χρήματα: «Το μόνο που έκανα υπό το κράτος της οργής και της φόρτισης ήταν να του αφήσω σε χαρτάκι σαν «ραβασάκι» (έτσι του το είπα) τον λογαριασμό της Τραπέζης μου στην Εθνική, θέλοντας με ειρωνικό τρόπο να του θυμίσω ότι οφείλει να μου «πληρώσει» τα αεροπορικά εισιτήρια που μου είχε υποσχεθεί όταν είχα πάει να τον συναντήσω ύστερα από δική του επίμονη απαίτηση στις 13-9-2007 στη Θεσσαλονίκη για ένα βράδυ. (…) Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μου κατέθετε χρήματα στο λογαριασμό μου ούτε ήταν στις προθέσεις μου να του ζητήσω χρήματα εκβιαστικά». 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nestorius avatar
  nestorius 28/02/2008 11:58:15

  Η προσπάθεια του δικηγόρου της κ. Τσέκου να δικαιολογήσει τα μέχρι στιγμής ευρήματα και τις παραδοχές της δικαστικής έρευνας (επίσκεψη σε ΜΜΕ με το DVD ανά χείρας, διαμεσολάβηση δικήγόρου, καταβολή χρηματικού ποσού σε χρηματικό λογαριασμό δικού της προσώπου) δεν νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού. Παρουσιάζει οπωσδήποτε ενδιαφέρον δια κάποιους που ασχολούνται είτε λόγω επαγγελαμτικής συνάφειας και "διαστροφής" είτε από χόμπυ, με την παρακολούθηση της ανάπτυξης της υπερασπιστικής γραμμής στο πλαίσιο μιας υπόθεσης. Είναι προφανές ότι εδώ πρώτος στόχος είναι η κατάρριψη της κατηγορίας περί εκβίασης με το βασικό επιχείρημα ότι δεν ζήτησε αντάλλαγμα για μην κοινοποιήση τη σχέση της: πολλές άλλες (θύματα) είχαν σχέση μαζί του, δεν ήμουν η πρώτη, πολλοί τις ξέρανε αυτές τις σχέσεις (άρα και πολλοί ήταν οι εν δυνάμει εκβιαστές) ναι μου είχε τάξει μονιμοποίηση αλλά το είχε ήδη κάνει και σε άλλες και το ήξερα κλπ. Δεύτερος στόχος να δικαιολογήσει την καταβολή των χρημάτων: έδωσα τον αριθμό του λογαριασμού χάριν αστεϊσμού. Τώρα πόσα από αυτά θα κριθούν ως βάσιμα από τις ανακριτικές δικαστικές αρχές και από τα δικαστήρια στη συνέχεια, είναι ένα ζήτημα που θα το μάθουμε όταν εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις. Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγεί, αφορά στην περίφημη ικανότητα των δικηγόρων να επιννούν ή, εν πάσει περιπτώσει, να περιγράφουν με τον καλύτερο δυνατό (ή ακόμη και λογοτεχνικό) τρόπο την πραγματικότητα.

 2. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 28/02/2008 15:05:55

  Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΝ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΟΚΟΡΙΤΣΟ, ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΙ ΦΟΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΘΕΩΡΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ "ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ" Σ' ΑΥΤΟ. ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟ-ΤΙΜΟ, (ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΛΕΞΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ), ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
  Η ΜΙΚΡΑ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΣΑΓΑΝΟ. ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΩΤΗ, ΠΟΥ; ΣΤΗΝ Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ. ΑΝΑΠΤΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΔΙΩΡΟΦΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
  Η ΕΥΗ, ΟΜΩΣ, ΩΣ ΕΞΥΠΝΗ ΟΥΣΑ, ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ..."ΕΡΩΤΙΚΗ" (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ...ΜΗ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥΣ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ "ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ" ...ΚΑΠΑΤΣΕΣ ("ΑΡΠΑΖΕ ['ΤΟΝ'] ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ['ΤΟΝ', ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ 'ΤΟΥ'] ΓΙΑ ΝΑ 'ΧΕΙΣ". ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΠΛΕΟΝ, ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ...ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ (Η, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΩΝ "ΕΠΙ-'ΤΙ'-ΧΥΜΕΝΩΝ;"). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ, ΑΡΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ.
  ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΗΛΑΔΗ, ΩΣ ΕΛΛ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΤΙ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ, ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΤΑ "ΞΕΚΩΛΑ" ΑΝΤΙ, "ΑΝΤΙ", ΟΙ ΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ. ΌΠΟΥ "ΞΕΚΩΛΑ", ΠΛΕΟΝ, ΚΑΙ ...ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ "ΔΟΝΗΤΟ ΚΛΠ"- ΛΑΤΡΕΣ..., Κ. ΚΩΣΤΑΚΗ, (-ΤΟ "Κ." ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ;).

  (Βγήκαν κατά λάθος τα κεφαλάια, λόγω, ...ψιλο-ΧΟΝΤΡΟ-ασχετοσύνης με την τεχνολογία. Ζητώ σας συγνώμη, αλλά ...βαριέμαι -είν' η αλήθεια!- να τα ξαναγράψω!)

 3. monahikoprovato avatar
  monahikoprovato 28/02/2008 18:10:21

  Και ΓΙΑΤΙ να πληρώσει ο Ζαχόπουλος το ταξιδάκι της Τσέκου;;
  Κι εκεί σωστό τον βρίσκω !! :-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.