#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2008 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συλλαλητήριο στην Καβάλα ενάντια στη μονάδα λιθάνθρακα

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καβάλας πραγματοποιούν σήμερα κάτοικοι, μαθητές και φορείς της περιοχής, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα σχέδια της ΔΕΗ για τη δημιουργία εργοστασίου με καύση λιθάνθρακα. Οι κινητοποιήσεις, που έρχονται σε συνέχεια της ματαίωσης του ΔΣ της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την Τρίτη, γίνονται με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και των φορέων και με τη συμμετοχή και των σχολείων της περιοχής. Το θέμα πήγε στην Κομισιόν με ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για το σχέδιο κατασκευής ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου στην περιοχή της Νέας Kαρβάλης και αν θεωρεί ότι η δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση λιθάνθρακα συνάδει με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ για μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου και πίνεται με την πορτοκαλάδα, την μπύρα και την coca cola» σχολίασε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕ, Τάκης Αθανασόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 27/02/2008 16:39:40

  Ο παπαχελάς λέει αρλούμπες. Οι Αμερικάνοι έχουν συμφέρον γεωπολιτικό αλλά μπροστά στη ζημιά που έκαναν και τις συνέπειες που θα έχουν στο μέλλον οι πράξεις τους το όφελος θα εξανεμιστεί.

 2. alexandra avatar
  alexandra 27/02/2008 18:27:36

  Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε οτι 300 άτομα αντιδρούν στην Καβάλα,οτι το διοξείδιο του άνθρακος δεν ειναι ρυπος, μπορούμε δε να το βρούμε και στα αεριούχα ποτά. Ισως φταίει η μυωπία,ισως η αγωνία της υπογραφής,αναρωτιόμαστε ομως για την επάρκεια αυτού του σημαντικού άνδρα, για το άν θυμάται τίποτε απο απλή αριθμητική και αν έχει ακούσει τίποτε για το Κιότο και το πρόβλημα της Ελλάδα με την ανάγκη μείωσης των εκπεμπομένων ρύπων.Και επειδή εκτός απο κακό μέτρημα, δεν μετράει και τα λόγια του, 10.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πιο μεγάλη συγκέντρωση που έχει δει ποτέ η πόλη,αποφάσισαν οτι καλό ειναι να μην κουράζεται άδικα.

 3. Nick avatar
  Nick 27/02/2008 18:39:59

  Εγώ απορώ γιατί άφησε τη Toyota Europe για να έρθει εδώ...

  @alexandra: Ξέρει κάτι που τα Πασόκια και τα Τσυριζάκια δεν ξέρουν. Ονομάζεται Management...

 4. alexandra avatar
  alexandra 27/02/2008 18:40:42

  Τον Γ. Δελαστίκ τον παραιτήσανε απο την Καθημερινή, για λόγους που ο ίδιος κατήγγειλε στην εφημερίδα του.(αυτό δεν το αναφέρω στο άσχετο). Προφανώς υπάρχει σοβαρός γεωπολιτικός και στρατηγικός λόγος των Αμερικανών.Οι αναλύσεις των στρατιωτικών, αυτό δηλώνουν.

 5. alexandra avatar
  alexandra 27/02/2008 18:42:58

  Νικ, ο Τσίπρας πάντως ήταν στο συλλαλητήριο και μίλησε.Και αν δεν ηταν τα πασοκια και και τα συριζάκια, ακόμη θα αναρωτιόμασταν αν ειμαστε 300.

 6. Nick avatar
  Nick 27/02/2008 18:59:06

  Τον Αθανασόπουλο τον πολεμάνε γιατί κρύβονται πολλά συμφέροντα πίσω από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

  Επαναστατική γυμναστική κάνουν.

 7. Nick avatar
  Nick 27/02/2008 19:06:37

  Α, και κάτι άλλο. Το Πρωτόκολο του Κιότο στην ουσία στηρίζει την πυρηνική τεχνολογία.

  Η RWE ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα.

 8. alexandra avatar
  alexandra 27/02/2008 19:55:51

  Επειδή το πρόβλημα αυτην την στιγμή στην Καβάλα προέρχεται απο τον κεντρικό σχεδιασμό που προβλέπει την δημιουργία ενεργειακού κόμβου επάνω στη ακτή σχεδόν, με την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ενέργειας απο λιθάνθρακα, με οτι αυτό συνεπάγεται, μιλάμε μόνο για αυτό. Οτι η RWE ειναι ειδικευμένη και στην κατασκευή εργοστασίων ενέργειας με πυρηνική τεχνολογία,το έχουμε υπόψιν,(και στην περιοχή υπάρχουν κοιτάσματα ουρανίου), ειναι κάτι που θα μας απασχολήσει αργότερα. Και αν το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός κάνουν γυμναστική,το βρίσκω καλό να ξαναμάθουμε να τρέχουμε και λίγο.Να συμφωνήσω οτι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εχει συμφέροντα.Δεν κατεβήκαμε ομως για να υπερασιστούμε τα συμφέροντα κανενός συνδικαλιστή της ΔΕΗ,τα συμφέροντα της πόλης μας υπερασπιζόμαστε για μια άλλη ανάπτυξη που δεν θα καταστρέψει την πόλη και την περιοχή της.

 9. Nick avatar
  Nick 27/02/2008 20:07:56

  Εύχομαι να κάνετε το ίδιο και με το άλλο κοίτασμα του Πρίνου και υπάρχουν σκέψεις για ανόρυξη.

  Κυρίως τώρα που η κυβέρνηση θα κηρύξει διαγωνισμό για Επανομή και Κατάκολο.

 10. alexandra avatar
  alexandra 27/02/2008 20:49:33

  Νομίζω οτι το νεο κοίτασμα του Πρίνου ειναι σε περιοχή οπου υπάρχει πρόβλημα (διεθνή ύδατα η κατι τέτοιο).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.