13/07/2007 00:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σεμνά και ταπεινά ο κ. Νικολαρόπουλος

Έναν κανονικό μισθό από τη θέση του ως διευθυντής πολιτικού γραφείου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, και άλλον έναν –ακόμα μεγαλύτερο- από τα τυχερά της τοποθέτησής του σε διοικητικά συμβούλια δημοσίων οργανισμών, επιχειρήσεων και επιτροπών, έχει ο κ. Σωτήρης Νικολαρόπουλος. Κάτι που, αν και μοιάζει με πταίσμα, μπροστά σε σημεία και τέρατα, τα οποία αποκαλύπτονται στα «μέτωπα» των ομολόγων και στα αλισβερίσια με την διαπλοκή, σίγουρα δεν ταιριάζει στο «σεμνά και ταπεινά» του κ. Καραμανλή.

Το «δεξί χέρι» του κ. Γ. Αλογοσκούφη, που πρόσφατα, στο Συνέδριο, εκλέχτηκε και στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, την προηγούμενη εβδομάδα απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όταν έγινε γνωστό ότι περίπου προ διμήνου ο αντεισαγγελέας που ερευνούσε το σκάνδαλο των ομολόγων, κ. Αντ. Λιόγας, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του, κατόπιν ανώνυμης (!) καταγγελίας ότι εκεί υπήρχαν ενδεχομένως έγγραφα που τον συνέδεαν με την υπόθεση των ομολόγων και με τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις». Τελικά, λέγεται ότι ουδέν επιλήψιμο εις βάρος του βρέθηκε και μάλιστα, οι εισαγγελικές αρχές του ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση.

Μετά από αυτό όμως, στους διαδρόμους του υπουργείου, στην πλατεία Συντάγματος, οι συζητήσεις, οι πληροφορίες και οι φήμες για το πρόσωπο του κ. Νικολαρόπουλου έδιναν και έπαιρναν μεταξύ τόσο των νεοδημοκρατικών, όσο και των πασοκικών κύκλων. Μεταξύ των άλλων λοιπόν, κυκλοφορούν και νούμερα για τις αμοιβές του πολυπράγμονος διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Αλογοσκούφη. Ειδικότερα, το 2004, όσο δηλαδή ήταν στον ΟΤΕ και βέβαια στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας, είχε εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες 45.594 ευρώ (+4.500). Επίσης, τα αφορολόγητα εισοδήματά του, που εκτιμάται ότι προέρχονταν από Επιτροπές, στις οποίες μετείχε, και από επιδόματα, ανέρχονταν σε 21.503 ευρώ. Σύνολο, 71.957. Το 2005 παρατηρείται αρκετά σημαντική αύξηση στα εισοδήματά του. Από μισθωτές υπηρεσίες φτάνουν τα 63.250 ευρώ, ενώ τα αφορολόγητα (απαλλάσσονται των φόρων ή φορολογούνται εν μέρει) υπερδιπλασιάζονται, φτάνοντας στα 51.468. Συνολικά δηλαδή, 114.718 ευρώ. Το 2006 από μισθούς πήρε 59.558 και αφορολόγητα εισοδήματα είχε 125.577 (μεγάλο μέρος μάλλον είναι το εφάπαξ, λόγω συνταξιοδότησής του από τον ΟΤΕ).

Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό ότι ο κ. Νικολαρόπουλος το Νοέμβριο του 2005 τοποθετήθηκε με αμοιβή στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ. Ακόμα ότι το Δεκέμβριο του 2004, εννέα μήνες μετά την «απόσπασή» του, από τον ΟΤΕ, σε «κενή θέση μετακλητού» ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού, του επετράπη, ως αναφέρεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης  (αριθμός 336, 23-12-2004) να κάνει «παράλληλη άσκηση των κυρίων καθηκόντων του στον ΟΤΕ Α.Ε.». Στον Οργανισμό, όπου εργαζόταν στο τμήμα φρεατίων και που, όπως λέγεται, διατηρεί στενές σχέσεις με τον επικεφαλής του, κ. Βουρλούμη. Κατά πληροφορίες επίσης,  ο «άνθρωπος» του υπουργού φέρεται να τοποθετήθηκε  το Μάϊο του 2007 και σε ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα επέλεγε αναδόχους για το έργο της «κατάρτισης ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ)».

Στη θέση του δίπλα στον κ. Αλογοσκούφη αμείβεται ως διπλωματούχος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ωστόσο, έντονη είναι η φημολογία μεταξύ φίλων και εχθρών του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ότι δεν διαθέτει δίπλωμα ΑΕΙ. Αντίθετα, λέγεται ότι έβγαλε μια εσωτερική σχολή στον ΟΤΕ, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάλληλοι του Οργανισμού τον κατήγγειλαν, όταν είχε γίνει γνωστό ότι τοποθετείται στο γραφείο του κ. Αλογοσκούφη και θα αμείβεται ως Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Οι φήμες όμως, δεν σταματούν εδώ. Οι κακές γλώσσες στην πλατεία Συντάγματος λέγουν ότι μετά τη συνταξιοδότησή του από τον ΟΤΕ, επαναπροσλήφθηκε εκεί, άγνωστο με ποία σχέση εργασίας. Άρα, αμείβεται και από το υπουργείο και από τον Οργανισμό. Είναι προφανές ότι εάν ισχύουν όλα αυτά, εγείρεται ζήτημα σκανδαλώδους διακριτικής μεταχείρισης υπέρ του.

Κατά τα λοιπά, οι ίδιες πληροφορίες και φήμες τον φέρουν να του ανετέθη η διαχείριση της κρίσης το σκανδάλου των ομολόγων, ώστε να μην υπάρχει μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Επίσης ότι ένας από τους τομείς που του έχει ανατεθεί να ελέγχει, είναι ο νευραλγικός χώρος των εφοριών, ενώ συχνά γίνεται λόγος για παρεμβάσεις του, προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της γυναίκας του κ. Αλογοσκούφη στο real estate. Ο κ. Νικολαρόπουλος ήταν αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Ομοσπονδίας ΟΤΕ. Ήταν επίσης στην ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά. Όταν όμως αποχώρησε από εκεί, κυκλοφόρησαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, φεύγοντας, πήρε μαζί του τον κατάλογο των μελών της για να τον δώσει στη ΝΔ. Πριν τις εκλογές του 2004 ήταν στην Ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Την επαφή με τον κ. Αλογοσκούφη, λέγεται ότι του την έκανε ο πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και σήμερα βουλευτής, Γιάννης Μανώλης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.