06/07/2007 15:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήγμα κατά Αλογοσκούφη η υπόθεση Νικολαρόπουλου

Έντονο παρασκήνιο αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες ύστερα από τη δημοσίευση πληροφοριών στο press-gr.blogspot.com/  για εισαγγελική «έφοδο» και έρευνα στο σπίτι του διευθυντή του πολιτικού γραφείου υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Σωτήρη Νικολαρόπουλου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν από ένα περίπου μήνα κατόπιν παραγγελίας του αντεισαγγελέα κ. Αντ. Λιόγα, που διεξήγαγε την έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων και αφού προηγήθηκε … «ανώνυμη καταγγελία» ότι στο σπίτι του κ. Νικολαρόπουλου υπήρχαν έγγραφα που τον συνέδεαν με την υπόθεση των ομολόγων και με τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις», καθώς και «βαλίτσες με χρήματα» που πιθανολογούνταν ότι ήταν η προμήθεια που είχε πάρει ο κ. Πρινιωτάκης. Τελικά, όπως διαβάσαμε σήμερα στην «Καθημερινή» δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο εις βάρος του κ. Νικολαρόπουλου και οι εισαγγελικές αρχές του ζήτησαν μάλιστα  συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστη.
Παρά τα ερωτήματα που προκαλεί το γεγονός ότι πως ένας εισαγγελέας που διερευνά μια πολύκροτη υπόθεση διατάσει έφοδο στο σπίτι ενός σημαντικού κυβερνητικού στελέχους στηριζόμενος σε «ανώνυμες πληροφορίες» είναι γεγονός ότι ο  υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφης, δέχεται και δεύτερο σημαντικό πλήγμα για το περιβάλλον του. Το πρώτο ήταν με τις καταγγελίες κατά του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Γ. Κουρή, για το σκάνδαλο των ομολόγων. Ο κ. Κουρής, ως γνωστόν, «στοχοποιήθηκε» επανειλημμένως, ως το πιο κοντινό πρόσωπο στους Αλογοσκούφη και Δούκα, που γνώριζε το «τζογάρισμα» των ομολόγων, την χειραγώγηση των Ταμείων και τον εσκεμμένο προσανατολισμό τους στην αγορά συγκεκριμένων ομολόγων.
Η φημολογία πάντως αναφέρει ότι ο κ. Νικολαρόπουλος ανέλαβε να διαχειριστεί πολιτικά το σκάνδαλο των ομολόγων, ώστε να μην υπάρχει μεγάλο κόστος για την κυβέρνηση. Στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ακούγονταν επίσης φήμες για παρεμβάσεις του, προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της γυναίκας του κ. Αλογοσκούφη στο real estate.
Ο κ. Νικολαρόπουλος προέρχεται από τον ΟΤΕ (τμήμα φρεατίων), ήταν αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Ομοσπονδίας ΟΤΕ και τώρα στη θέση του δίπλα στον κ. Αλογοσκούφη αμείβεται ως διπλωματούχος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Είναι επίσης και στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ. Προηγουμένως ήταν στην ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά. Όταν όμως αποχώρησε από εκεί, η ΠΟΛΑΝ διέρρευσε φήμες, σύμφωνα με τις οποίες, φεύγοντας, πήρε μαζί του τον κατάλογο των μελών της για να τον δώσει στη ΝΔ. Πριν τις εκλογές του 2004 ήταν στην Ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την επαφή με τον κ. Αλογοσκούφη, λέγεται ότι του την έκανε ο πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και σήμερα βουλευτής, Γιάννης Μανώλης. Λέγεται τέλος, ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τον επικεφαλής του ΟΤΕ, κ. Βουρλούμη.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.