#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2007 15:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιο …καραμανλική η νέα κυβέρνηση

  Σε ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος προχώρησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κάνοντας την κυβέρνηση πιο …«καραμανλική» με την είσοδο νέων προσώπων που πρόσκεινται στον ίδιο. Ο αριθμός των υπουργείων μειώνεται (από 18 σε 16) και τον μέσο όρο ηλικίας της κυβέρνησης. Ο βασικός κορμός της κυβέρνησης πάντως παραμένει αμετάβλητος, ενώ δεν υπουργοποιήθηκε και πάλι ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Σαμαράς είναι και πάλι θύμα των ισορροπιών με την πλευρά Μητσοτάκη. Έτσι δεν υπουργοποιήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ούτε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης είναι τα εξής:
Συγχωνεύονται το υπουργείο Εσωτερικών με το Δημόσιας Τάξης και το Εμπορικής Ναυτιλίας με το Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και καθιερώνεται ο «θεσμός» των υπερ-υπουργών (Εσωτερικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Ναυτιλίας)
Παραμένουν στα υπουργεία τους: Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Αλογοσκούφης, Π. Παυλόπουλος, Γ. Σουφλιάς , Β. Μεϊμαράκης, Θόδωρος Ρουσόπουλος και Β. Μαγγίνας
Φεύγουν από την κυβέρνηση: Οι υπουργοί, Μαριέττα Γιαννάκου, Β. Πολύδωρας, Αν. Παπαληγούρας, Ευ. Μπασιάκος, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και Μ. Κεφαλογιάννης. Οι υφυπουργοί,  Γ. Γιακουμάτος, Γ. Ορφανός, Απ. Ανδρεουλάκος, Γ. Καλός, , Β. Μιχαλολιάκος, Θ. Γιαννόπουλος, Ι. Λαμπρόπουλος και Αν. Νεράντζης.
Παραμένουν στην κυβέρνηση, αλλά μετακινούνται σε άλλα υπουργεία: Χρήστος Φώλιας (από υφυπουργός Οικονομίας γίνεται υπουργός Ανάπτυξης), Αλέκος Κοντός (από υφυπουργός γίνεται υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Βουλγαράκης (από υπουργός Πολιτισμού γίνεται υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιχάλης Λιάπης (από υπουργός Μεταφορών γίνεται υπουργός Πολιτισμού) και ο Γιάννης Παπαθανασίου (από υφυπουργός Ανάπτυξης γίνεται υφυπουργός Οικονομίας).
Νέοι υπουργοί: Χρήστος Φώλιας (υπουργός Ανάπτυξης στη θέση του Γ. Σιούφα που θα αναλάβει Πρόεδρος της Βουλής), Ευριπίδης Στυλιανίδης (υπουργός Εθνικής Παιδείας), Αλέξανδρος Κοντός (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Σωτήρης Χατζηγάκης (Υπουργός Δικαιοσύνης), Κώστας Χατζηδάκης (υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών), Άρης Σπηλιωτόπουλος (υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης), Μαργαρίτης Τζίμας (υπουργός Μακεδονίας Θράκης)
Νέοι υφυπουργοί:
Εσωτερικών: Παναγιώτης Χηνοφώτης, Χρήστος Ζώης
Εθνικής Άμυνας: Κώστας Τασούλας και Ιωάννης Πλακιωτάκης
Απασχόλησης: Σοφία Καλατζάκου
Οικονομίας: Νίκος Λέγκας
Ανάπτυξης: Γ. Βλάχος και Σταύρος Καλαφάτης
Αγροτικής Ανάπτυξης: Κώστας Κιλτίδης
Εμπορικής Ναυτιλίας: Πάνος Καμμένος
Εθνικής Παιδείας: Ανδρέας Λυκουρέντζος
ΠΕΧΩΔΕ: Στ. Καλογιάννης
Υγείας: Γιώργος Παπαγεωργίου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Livanistiri avatar
  Livanistiri 18/09/2007 16:02:31

  "Προς το παρόν" (κρατάμε αυτό το σημείο) δεν έχει ανακατευτεί στα εσωκομματικά μαγειρέμετα για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Αντώνης Λιβάνης, με ανακοίνωσή του που φέρει τον τίτλο: "ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ".
  O κ. Αντώνης Λιβάνης , συνεχίζει η ανακοίνωση, "διαψεύδει κατηγορηματικά την δημοσίευση άρθρου του press-gr.blogspot.com και δηλώνει ότι δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση και ουδεμία ανάμειξη έχει προς το παρόν, στα τεκταινόμενα των διεργασιών του ΠΑΣΟΚ".

  Το σάϊτ αντίθετα ανέφερε: "Να παραιτηθεί και να αποχωρήσει ο Γ. Παπανδρέου για να μην διασυρθεί άλλο, μαθαίνουμε ότι κινούνται ορισμένοι από τους συνεργάτες του που έχουν επαφή με την πραγματικότητα αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με εμπειρία και οξυδέρκεια. Μαθαίνουμε ότι ανάμεσά τους είναι και ο Αντώνης Λιβάνης που είναι υπεράνω υποψίας για την αγάπη του στο ΠΑΣΟΚ και τον γιο του ιδρυτή τους. Ανάλογη άποψη έχουν και οι δύο αδελφοί του.
  Αντίθετα, αυτός που τον αποτρέπει να αποχωρήσει είναι ο διευθυντής του Γραφείου του Παύλος Γερουλάνος και ο σύμβουλός του Δημήτρης Δόλλης".

 2. pyrosvestis avatar
  pyrosvestis 19/09/2007 12:02:00

  Καλά, γιατί τόσοι λίγοι σε θέσεις υπουργών ή υφυπουργών από τις καμμένες περιοχές της Πελοποννήσου. Εκτός από τους παλιούς, όπως τον Παυλόπουλο, που τον διατήρησε στη θέση του, ο Καραμανλής όνον δύο-τρία άτομα τοποθέτησε στην κυβέρνηση από Πελοπόννησο (π.χ.Αρκαδία, Λυκουρέντζο, Μεσσηνία, Καλατζάκου). Μεγάλη σημασία στην ανοικοδόμηση της περιοχής δίνει το Μαξίμου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.