28/06/2007 22:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νέος "509" του Βύρωνα Πολύδωρα

Νέο νόμο 509 (περί απειλής του Πολιτεύματος) κατασκεύασε ο Βύρων Πολύδωρας. Για την ακρίβεια μάλίστα, ούτε καν νόμος είναι. Πρόκειται για Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε πριν από μία εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με συνοπτικές διαδικασίες, βαφτίζουν τους γκαζάκηδες και τους «μολοτωφόρους», ως τρομοκράτες. Κάτι, που σημαίνει ότι όποιος συλληφθεί, θα αντιμετωπίζεται με τον σκληρότατο αντιτρομοκρατικό νόμο. Παράλληλα, με το ίδιο Διάταγμα «αναδιαρθρώνει» την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί πάντως, δεν διστάζουν να πουν ότι η «αναδιάρθρωση» έχει περισσότερο ως στόχο να βάλει στη γωνία τους «παλαιούς» και λιγότερο να την καταστήσει αποτελεσματική. Ίδωμεν! Με το ΠΔ ακόμα δημιουργείται παράρτημα της αντιτρομοκρατικής και στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά το προσωπικό της υπηρεσίας αυξάνεται κατά 80 άτομα.Επίσης, συστήνεται ένα νέο τμήμα, αυτό της Αντιμετώπισης Λοιπών Εγκλημάτων Βίας, καθώς και τμήματα Εσωτερικής και Διεθνούς Τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα καταργούνται τα τμήματα Πληροφοριών και Ερευνών. Προφανώς, με τέτοια διορατικότητα που διαθέτει η ΕΛΑΣ, δεν χρειάζεται τέτοια τμήματα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ακόμα κι’ όταν έπεφταν σαν βροχή οι βόμβες στην Αθήνα, η Αστυνομία ζούσε στην ραστώνη της «εξάρθρωσης» της 17Ν, και ήταν σίγουρη ότι έχει ξεμπερδέψει δια παντός με την τρομοκρατία. Χρειάστηκαν όμως, μερικά σκληρά κτυπήματα, μεταξύ αυτών το θεαματικό στην αμερικανική πρεσβεία, για να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να κατανοήσουν ότι δεν ξορκίζεται έτσι επειδή κάποιοι το θέλουν. Η εικόνα της «τρικυμίας εν κρανίω» φάνηκε ακόμα περισσότερο, όταν προ ετών, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στρατιωτικού ακολούθου της Βρετανίας ο αστυνομικός ειδικός φρουρός και του έκλεψαν το όπλο (επιχείρηση καρμπόν με αυτή εναντίον του φρουρού στο σπίτι του προέδρου του Αρείου Πάγου προ μηνών). Τότε, μερίδα αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής έλεγαν ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατία, αλλά για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Κάτι τέτοιο όμως, από πουθενά δεν προέκυπτε. 


Στις αρμοδιότητες της «νέας αντιτρομοκρατικής» είναι η «αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση πληροφοριών με σκοπό την πρόληψη και καταστολή ενεργειών ατόμων ή ομάδων που στρέφονται με τη χρήση βίας και εξτρεμιστικών εγκληματικών ενεργειών κατά της ασφάλειας του κράτους, του δημοκρατικού πολιτεύματος, ως και κατά προσώπων και πραγμάτων». Είναι εμφανές ότι η διατύπωση αυτή χωράει πολύ νερό. Και σίγουρα δείχνει ότι περιλαμβάνει τους «γκαζάκηδες». Ένα ακόμα σημαντικό σημείο του ΠΔ είναι η πρόβλεψη για δημιουργία τμήματος υποστήριξης τεχνικών μέσων. Κοντολογίς τμήματος παρακολουθήσεων. Ήδη μάλιστα έχει προμηθευτεί υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Να αναμένουμε και νέο σκάνδαλο υποκλοπών;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.