#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/05/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει και τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις;O κ. Τσίπρας επισκεπτόμενος χθες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προσπάθησε να δείξει ένα "υπεύθυνο πρόσωπο" στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού που έχε κλονισθεί με τη δημοσιοποίηση των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα και τις  επικίνδυνες δηλώσεις στελεχών του, όπως εκείνες του κ. Μπαλάφα που αναλαμβάνει το ...ρίσκο μιας σύγκρουσης με την Τουρκία.

Όμως η πραγματικότητα διαφέρει. Επειδή την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί  την συνδικαλιστική άλωση των Ε.Δ συνέπεια της οποία θα είναι η  καταρράκωσή τους με την υποδαύλιση της πειθαρχίας και της ενότητας στο Στράτευμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ορισμένες νεόδμητες Ενώσεις Αποστράτων πίσω από το υποκριτικό ενδιαφέρον για την επίλυση των  προβλημάτων τους προωθούν στην πραγματικότητα τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής αποτελεί η απτοκάλυπτη προσπάθεια του ΣΥΣΜΕΔ (Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας μελών Ενόπλων Δυνάμεων) να οργανώσει συνδικαλιστικά εν ενεργεία στελέχη σε όλη την Ελλάδα.

Είναι εμφανές ότι παρερμηνεύουν την απόφαση του Α.Π. για ίδρυση σωματείων στις Ε.Δ. και υποστηρίζουν ότι: "Την 1-3-2012 εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε η υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία έγινε ..... Επιτρεπτός ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις...."

Η απόφαση αυτή όμως υιοθέτησε τη δυνατότητα δημιουργίας ένωσης – σωματείου Αστικού Δικαίου στις Ε.Δ, με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τον Αστικό Κώδικα και όχι τον συνδικαλισμό που απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικά για τις Ε.Δ στις διατάξεις του Συντάγματος και τους νόμους του κράτους, δεδομένου ότι το προσωπικό των Ε.Δ βρίσκεται σε ηθελημένη ειδική σχέση προς το κράτος και σε ειδικό καθεστώς πειθαρχίας.

Στην προσπάθεια τους αυτή με ανακοινώσεις τους κάνουν και συναισθηματική επίκληση  στα υποψήφια για στρατολόγηση μέλη αναφέροντας δήθεν ότι : «Και γι’ αυτό λιδορούμαστε, κατηγορούμαστε ως ανατρεπτικοί, αριστεροί, συριζαίοι.Είναι κομματικό το να έχεις προβλήματα ή ανθρώπινο;Είναι κομματικό να θες να βρεις λύσεις ή ανθρώπινο;»

Είναι τέτοια η «πρεμούρα τους» για προσέγγιση εν ενεργεία στελεχών, ώστε καταργούν και τα 6 Ευρώ που προβλέπει το καταστατικό τους για την εγγραφή.

Αυτές είναι πρακτικές που φοβίζουν  όλους τους Έλληνες που θέλουν τις Ε.Δ ακέραιες και ακομμάτιστες για να ασχολούνται αποκλειστικά και απρόσκοπτα με τη σημαντική αποστολή τους. Ενέργειες που θυμίζουν τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στο κομματικό ρατσισμό τις Ε.Δ, τις αποδυνάμωσαν από ικανά στελέχη, τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα τη πειθαρχία και την ιεραρχία και εξάπλωσαν το φαινόμενο του «Ακισμού» δηλαδή της κλεψιάς ορι-ζοντίως και καθέτως.

Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί ο νομοθέτης κατά πόσο η προσπά-θεια αυτή για να οργανωθούν συνδικαλιστικά εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ είναι σύννομη και να αξιολογήσει εάν εκμεταλλεύονται το «παραθυράκι» του νόμου για να οδηγήσουν τις Ε.Δ. στο συνδικαλισμό και τη ....διάλυση;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πέτρος avatar
  Πέτρος 31/05/2012 13:25:42

  Η διάλυση στην Αστυνομία και στο στρατό θεωρείται σίγουρη.
  Επίσης, θα καταργηθούν όλες οι εθνικές και θρησκευτικές αργίες, οι παρελάσεις, τα πατριωτικά κινήματα, ακόμα μπορεί να βγάλει εκτός νόμου όσα κόμματα θεωρεί αντίθετα με την αριστερίστικη ιδεολογία.

  Είναι πιθανόν τα αριστερίστικα στοιχεία του Σύριζα ( και δεν εννοώ τους προοδευτικούς ανθρώπους και τα ανοιχτά μυαλά ) να έχουν πρόσβαση, μέσω κρατικών θέσεων, σε προσωπικά δεδομένα πολιτών που τους είναι "ανεπιθύμητοι" για λόγους ιδεολογικούς ( αντίθεση σε θέματα εθνικά, πατριωτικά ) με ότι αυτό συνεπάγεται, αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή ακόμα και απλοί πολίτες !

  • Στάθης avatar
   Στάθης @ Πέτρος 31/05/2012 13:56:35

   ..Ποιός Στρατός και Αστυνομία!! ..... το επόμενο βήμα είναι τα διάφορα γκρουπούσκουλα να συστήσουν την καινούργια Τσέκα με κάποιον από αυτόν ως νέο φέρελπι Ntzerzinsky και να προβούν στην δια της βίας επιβολή του "σοσιαλισμού" στους "αντιδραστικούς" "κουλάκους" (δηλ. σ'αυτούς που θα έχουν ένα χωραφάκι με πατάτες για θρέψουν τα παιδιά τους)...Θυμάμαι κάποτε έκανα "πλάκα" μέ κάποιον που ήξερα ότι άνηκε σέ ένα απο αυτά τα μαοικά - τροτσκιστικά γρουπόυσκουλα λέγοντάς του "Άντε σε φαντάζομαι με καμμιά δερμάτινη καπαρτίνα, πιστόλι, και το κόκκινο περιβραχιόνιο να εξοντώνεις αντιδραστικούς όταν κάνετε την επανάσταση..." ...θυμάμαι μέχρι τώρα την εκστασιασμένη σχεδόν ηδονική έκφραση στο πρόσωπό του, στο ακουσμα αυτών των λέξεων...

   • llila avatar
    llila @ Στάθης 31/05/2012 23:25:55

    Σύντροφε ξέχασες τα γκούλαγκ!!

    • Στάθης avatar
     Στάθης @ llila 01/06/2012 09:08:43

     Βέβαια!! Καλά που μου το θύμησες!!

 2. Kanaris avatar
  Kanaris 31/05/2012 13:27:35

  Μετά τις κλαδικές στην ΕΥΠ μας ετοιμάζουν και κλαδικές στους Καταδρομείς; Tragic!

 3. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ avatar
  ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ 31/05/2012 13:28:04

  ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ Ε.Δ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΑΜ. ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ..... ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΕΔ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΕΛΛΩΜΕΝΟΣ. ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΕΑΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΕΣ.

 4. Κώστας Δημητρίου avatar
  Κώστας Δημητρίου 31/05/2012 14:05:07

  το λάθος είναι ότι αφέθηκε να γίνει προσπάθεια οργάνωσης συνδικαλισμού στις ένοπλες δυνάμεις με αυτόν τον ανόητο τρόπο , δηλαδή με την δήθεν αυτοοργάνωση ....

  το σωστό (και κάποιες μονάδες με λογική και σύνεση το είχαν θέσει) ήταν να υπάρξει νομικό πλαίσιο ειδικά για τον συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις και να οργανωθεί με νόμο η όλη διαδικασία, ήτοι με πρόβλεψη για συνδικαλιστικά σωματεία ειδικού τύπου και σκοπού , τα οποία θα μπορούσε να είναι είτε ενιαία για όλους, είτε ξεχωριστά ανά ειδικότητα κλ. και γιατί όχι θα μπορούσε να υπάρξει και κάποια οργάνωση για όσους κάνουν θητεία ...

  έτσι όπως αφήνεται να οργανωθεί ο συνδικαλισμός, απλά υπάρχει ένα πεδίο δόξας λαμπρό για κόμματα κλπ.

  και βεβαίως με βάση το σύνταγμα, τους νόμους και την ΕΣΔΑ επιτρέπεται το αυτονόητο, δηλαδή η ίδρυση σωματείων του Α.Κ. , αλλά η προχειρότητα υπάρχει σε όλα, γιατί να μην υπάρχει και σ΄αυτό;

  υ.γ.: μόνη οργάνωση σωματειακή και κάπως καλά οργανωμένη είναι των στρατιωτικών δικαστών, αλλά καλό θα ήταν κάποτε να καταργηθεί επιτέλους η στρατιωτική δικαιοσύνη , γιατί δεν έχει λόγο ύπαρξης
  άλλο το πως και με ποια διαδικασία θα οργανώνεται και θα λειτουργεί ένα δικαστήριο που θα δικάζει αδικήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα και άλλο αυτό που υπάρχει ήδη (βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι οι στρατιωτικοί δικαστές ξέρουν γράμματα ... )

 5. Γιάννης avatar
  Γιάννης 31/05/2012 15:47:04

  ναι τώρα δεν υπάρχουνε κομματικές συμπάθειες στις ένοπλες δυνάμεις.
  Τις αλλαγές του Μπεγλίτη τις ξεχάσαμε;
  Όπου υπάρχει δημοκρατία υπάρχει καλύτερος έλεγχος.
  Δεν ξέρω με ποιο τρόπο αλλά δεν είναι και λύση να καταριόμαστε το συνδικαλισμό στο όνομα του αξιόμαχου και δήθεν ότι δεν υπάρχουνε κόμματα.
  Και πάντως τα ΜΑΤ που δεν έχουνε συνδικαλισμό, στο μόνο που είναι πιο αποτελεσματικά από την αστυνομία είναι στο να δέρνουνε τον κόσμο στο Σύνταγμα επειδή διαμαρτύρεται για τα μνημόνια

 6. FALCON avatar
  FALCON 31/05/2012 17:41:01

  H απόφαση ίδρυσης Σωματείων στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει χαρακτήρα επιστημονικό και τίποτα περισσότερο . Το κάθε επιστημονικό σωματείο μπορεί να προσφέρει μέσα από ένα ολοκληρωμένο THINK TANK εισηγήσεις απόψεις και λύσεις σε προβλήματα σε διάφορους τομείς ανάλογα με το είδος του επιστημονικού σωματείο , αλώστε το στράτευμα είναι ένα THINK TANK που μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο.
  Η Εκμετάλλευση του ΣΥΡΙΖΑ ,συγνώμη του ΣΥΣΜΕΔ ήθελα να γράψω με παραπλάνηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για ελεύθερο συνδικαλισμό προκειμένου να διαλυθούν τα πάντα στο συμφέρον κάποιων ανίκανων που αφού δεν είχαν τα προσόντα να πάνε μπροστά βρήκαν το φρούτο του συνδικαλισμού. ΆΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για να αποκαλυφθούν τα λαμόγια που αντί να προσφέρουν γιο την πατρίδα υποσκάπτουν τα θεμέλια του στρατεύματος για να γίνει εύκολη λεία στους εχθρούς . Το ΥΕΘΑ θα πρέπει να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να μπει μια τάξη στα κυκλώματα των δωσίλογων της πατρίδας πριν είναι αργά.

 7. airman avatar
  airman 31/05/2012 23:59:22

  Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων από τον τίτλο του και μόνο ''προδίδεται''. Στις Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν κατόπιν επιλογής τους, ανεξάρτητα από τον τρόπο κατάταξης (παραγωγικές σχολές ή διαγωνισμό), στελέχη τα οποία αναλαμβάνουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στην Πατρίδα. Δεν πρόκειται λοιπόν για μέλη, στα οποία απευθύνεται το εν λόγω Σωματείο.
  Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν πλέον νοοτροπία Δημοσίου Υπαλλήλου. Δυστυχώς!

 8. δημης avatar
  δημης 01/06/2012 00:08:51

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει και τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις;"
  ΣΙΓΟΥΡΑ ...
  -ΘΑ ΕΞΑΓΕΙ ΣΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ.... ΨΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ....... ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ....
  ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...,ΠΑΙΔΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ...

 9. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 01/06/2012 13:26:02

  Ο Τσίπρας από παλιά είχε επαναστατικές ιδέες.
  http://vs1a.yupi.gr/data/videos/b/3g/5457341702253b9d346a0e6e858278f1.flv

  Το 1990, μαθητής λυκείου τότε, μίλαγε στην εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα για το δικαίωμα των μαθητών να κάνουν κοπάνα κάποιες ώρες αν δεν έχουν διάθεση να παρακολουθήσουν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.