19/09/2007 21:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Λαλιώτης προαναγγέλλει «τρίτη πρωτοβουλία»;

Θεματοφύλακας της ενότητας του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε με σημερινή ανακοίνωσή του ο Κώστας Λαλιώτης. Παρόλο που λέγεται ότι συμβούλευσε τον Γιώργο Παπανδρέου πως θα ήταν καλύτερο για τον ίδιον να αποχωρήσει από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λαλιώτης αποφεύγει να τοποθετηθεί ευθέως υπερ του ενός ή του άλλου υποψηφίου για την ηγεσία του Κινήματος. Αντιθέτως τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», και δηλώνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν την ήττα και το θέμα ηγεσίας μέσα από τις εσωκομματικές διεργασίες και εγγυητές τον σημερινό αρχηγό του και τα συλλογικά όργανά του Κινήματος. Τονίζει, επίσης ότι κανένας δεν μπορεί να διασπάσει, είτε να χειραγωγήσει το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική προοδευτική παράταξη. «Όποιος μπορεί να φαντάζεται τέτοια σενάρια, όποιος επιχειρήσει τέτοια σχέδια, ματαιοπονεί. Σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα συντριβούν με την αυτόνομη συμμετοχή και την αυτοδύναμη παρέμβαση ψηφοφόρων, φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ».

Η παρέμβαση του κ. Λαλιώτη (ο οποίος εξαιτίας της στάσης του απέναντι στον Α. Παπανδρέου έχει χαρακτηριστεί και «πατροκτόνος») κρίνεται σημαντική επειδή η βιασύνη του Βενιζέλου και των συμμάχων του να χειραγωγήσουν το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη βάση του Κινήματος, όπου η κληρονομιά του ονόματος «Παπανδρέου» παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται βέβαια ακατάλληλος για ηγέτης από όλους, αλλά ούτε ο κ. Βενιζέλος μπορεί να πείσει. Διαμορφώνεται έτσι μια «τρίτη κατάσταση» που επιδιώκει να θέσει το θέμα της ηγεσίας σε πολιτική βάση, μακριά από «σωτήρες».

Στη ΝΔ πάντως τρίβουν τα χέρια τους, επειδή όπως εκτιμάται η κρίση στο ΠΑΣΟΚ θα τραβήξει πολύ. Μέχρις ότου βέβαια επηρεάσει και τους ίδιους. Σκεφτείτε μόνο το εξής: Τι θα κάνουν άραγε ο Βενιζέλος και οι εκσυγχρονιστές αν δεν κατακτήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής; Θα μείνουν εκεί, η θα προχωρήσουν στο σχηματισμό μιας πολιτικής κίνησης στην αρχή και ενός άλλου πολιτικού σχηματισμού αργότερα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Cafetzis avatar
  Cafetzis 20/09/2007 11:45:02

  Τί σου είναι ένας καφές! Έπρεπε να πέσει στο σακάκι του Μπένυ για να ακούσουμε από τον ίδιο πόσο αμετροεπής είναι ο "μελλοντικός ηγέτης της δημοκρατικής παράραξης".

 2. Gianni avatar
  Gianni 20/09/2007 18:47:13

  Εμαθαν ότι γα…αι στο ΠΑΣΟΚ και πλάκωσαν κι’οι «γύφτοι». Αλοίμονο, γιατί να μην έχει άποψη και ο Πέτρος Κωστόπουλος; Αλλωστε, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πολιτική στην Ελλάδα ταιριάζει απόλυτα στα λαϊφστυλάδικα περιοδικά του. «Πεθαμένο» είναι το μοντέλο των περιοδικών του, πεθαμένα και τα γλυκανάλατα πολιτικά κλάμπ του κατεστημένου. Ο εκδότης, κ.Κωστόπουλος λοιπόν, που διατηρούσε και στενές σχέσεις με τον Λαλιώτη (τρομάρα τους!), βγήκε στα κεραμύδια κατά Παπανδρέου. «Δεν νομίζω –έγραψε στο βαθυστόχαστο κομμάτι του, στο Down Town- ότι την τέχνη της εξουσίας και την ηγετική μορφή την αποκτάς όταν φτάσεις στα 55. Ισως στην Σουηδία να μην χρειάζονταν τέτοιες ιδιότητες αν και πολύ αμφιβάλλω». Είπαμε ρε Πετράκη να μιλάνε τα εξωθεσμικά κέντρα, αλλά όχι και οι ξεπερασμένοι γιάπηδες!

 3. Nikolas avatar
  Nikolas 20/09/2007 21:39:20

  Από ποιόν είχε χαρακτηριστεί πατροκτόνος ο Λαλιώτης; Από ότι θυμάμαι ο ίδιος είχε πει πως δεν θέλει να χαρακτηριστεί πατροκτόνος όταν τον πίεζαν να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση του Ανδρέα.

 4. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 21/09/2007 10:58:31

  Ο Θεόδωρος Π. σε ρόλο τσομπάνη

  Κάπως έτσι θα πρέπει να χαρακτηριστεί η παρέμβαση του αγαπητού Θ. Π. στο «παιχνίδι» που διεξάγεται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ .
  Πρέπει να του υπενθυμίσουμε, και αλλα αστέρια TV π.χ.Κ.Λα. Αν. Ανδ. ,Γ.Βου. κλπ την παροιμία
  «Το κατσίκι που μένει στο μαντρί το τρώει ο τσομπάνης»
  και αυτό ευτυχώς (!!!)δεν το αγνοούν οι ψηφοφόροι .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.