20/10/2009 13:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αβραμόπουλος, ο Μητσοτάκης, η Καλτσεστρούτσι και η Κόζα ΝόστραΗ Ντόρα Μπακογιάννη, με την ιδιότητα της διευθύνουσας του ιδιαίτερου γραφείου του τότε υπουργού Εξωτερικών Κ. Μητσοτάκη ήταν εκείνη που ανακάλυψε πριν από το 1981 και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τον παντελώς άγνωστο τότε – πλην νέο και ωραίο - κ. Αβραμόπουλο στις τάξεις των νεαρών διπλωματικών ακολούθων και τον τοποθέτησε μέλος του διπλωματικού γραφείου του πατρός της. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του διευθυντού του διπλωματικού γραφείου του Α. Παπανδρέου, του Χρήστου Μαχαιρίτσα, να ανακαλύψει τον κ Αβραμόπουλο και να τον χρησιμοποιήσει στα θρυλικά ανοίγματα του «Τρίτου Δρόμου προς τον Σοσιαλισμό» προς τον Αραβικό Πετρελαιοφόρο Σοσιαλισμό του Σαντάμ και του Μουαμάρ.

Το 1989 , όμως, ο κ. Αβραμόπουλος ξαναανακαλύφτηκε από την Ντόρα και τοποθετήθηκε πάλι στο διπλωματικό γραφείο του Κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωθυπουργός πλέον. Βεβαίως, η πρόσφορα του στο διπλωματικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού περιορίστηκε σε θέματα εθιμοτυπίας (προσκλήσεις, βαλίτσες κλπ) αλλά όλα είναι χρήσιμα σε αυτήν την ζωή.

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς απομακρύνθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών λόγω του Σκοπιανού ο κ. Αβραμόπουλος διορίσθηκε πάραυτα στη θέση του εκπροσώπου του υπουργείου (κάτι σαν πρώιμος Κουμουτσάκος δηλαδή) για να εκτιναχθεί στη συνέχεια στην κορυφή της πολιτικής ζωής.

Από τότε τον ακολουθεί ένα ερώτημα: Πώς ο κ. Αβραμόπουλος κατόρθωσε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί από άσημος διπλωμάτης σε αρχηγό κόμματος και πολιτικό «κορυφής»;  Στο μεταξύ αναμένονται εναγωνίως τα απομνημονεύματα κάποιου που θα λέει πολλά για μια  συνάντηση στο Κόμο με την Καλτσεστρούτσι για την ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ, ποιοι παρευρέθηκαν και πως την αξιοποίησαν.

Για όσους δεν θυμούνται επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η Καλτσεστρούτσι εξαγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ηταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Πέρασαν τα χρόνια, ο Αβραμόπουλος έγινε αρχηγός κόμματος, ο Μητσοτάκης φώναζε ότι τον έριξε η … διαπλοκή και η ιταλική αστυνομία συνέλαβε κάποια στιγμή τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Καλτσεστρούτσι με την κατηγορία ότι ήταν στην υπηρεσία της Κόζα Νόστρα. Όχι της ελληνικής, της ιταλικής.

Οι πρώτες συναλλαγές έγιναν γνωστές στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ο τότε capo di tutti i capi  της Μαφίας, ο Τοτό Ριίνα, είχε απαγορεύσει σε όλες τις σικελικές οικογένειες να εκβιάζουν την Καλτσεστρούτσι για να της αποσπούν χρηματικά ποσά, επειδή η εταιρεία αυτή ήταν αποκλειστικά δική του υπόθεση. Το 1988 η εταιρεία είχε συμφωνήσει να πληρώνει στην Κόζα Νόστρα το 2% του κύκλου εργασιών στη Σικελία.

Σας θυμίζουν τίποτα τα ποσοστά; Τόσο δεν έδιναν και η Ζήμενς με τον Ρόκκο; Κάνει κάποιος  κακόβουλος τίποτα περίεργους συνειρμούς; Α πα πα. Είναι φύσει αδύνατον το ελληνικό δημόσιο να συνεργάζεται με Μαφίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. adv avatar
  adv 20/10/2009 13:36:23

  Τι λάσπη είναι αυτή;;;

 2. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 20/10/2009 13:44:07

  Ο Λαλιώτης τι λέει επ' αυτού;

 3. anetos avatar
  anetos 20/10/2009 13:53:07

  "Πώς ο κ. Αβραμόπουλος κατόρθωσε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί από άσημος διπλωμάτης σε αρχηγό κόμματος και πολιτικό «κορυφής»;

  συνδιασέ το με το "πλην νέο και ωραίο"........

 4. tiramola avatar
  tiramola 20/10/2009 14:03:56

  Δεν πρόκειται περί λάσπης αλλά περί πραγματικών περιστατικών.

  Ένα άλλο εντυπωσιακό της εποχής ήταν τα κλάματα που έριχναν live στα ραδιόφωνα οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι του ΟΤΕ στο κύκλωμα υποκλοπών που είχε στήσει ο πρωθυπουργός τότε Μητσοτάκης οργανωμένο από τον κολλητό του Γρυλλάκη.
  Συνέβαινε το εξής απίστευτο...
  Ο Ανδρέας συνομιλούσε με τον Λαλιώτη στο τηλέφωνο για κάποιο θέμα που θα συζητούσαν τις επόμενες ημέρες στη βουλή και ο Μητσοτάκης πήγαινε προετοιμασμένος και τους προλάβαινε!
  Είχαν τρελλαθεί στο ΠΑΣΟΚ με αυτό που συνέβαινε αφού δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν λογικά...

  Μακριά από τη Ντόρα αγαπητοί ΝΔκράτες!!!!
  Θα είναι καλύτερα για όλο το πολιτικό σύστημα!!!!

 5. kostas avatar
  kostas 20/10/2009 14:17:04

  Δεν αναφέρεται στο άρθρο σας ότι στη διάρκεια της θητειας του ως υπουργός υγείας o Αβραμόπουλος μεθόθευσε (με νομότυπο τρόπο) την ανάθεση του εργου κατασκευής του Νοσοκομείου Σαντορίνης στον γνωστό Καλογρίτσα (συνομιλητή του Βλαστού) και ιδιοκτήτη της GPO.-

 6. isnogood avatar
  isnogood 20/10/2009 15:22:16

  Ερώτηση...γενικού περιεχομένου:
  Ποιος είχε βάλει έναν νεαρό σε υπεύθυνη θέση στη...ΓΑΝΔΗ - χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα- και αργότερα του ζήτησε να καταθέσει σε μια μεγάλη πολιτική δίκη υπέρ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ -γιατί είχε κατηγορηθεί ΑΔΙΚΑ- και εκείνος αρνήθηκε, ενώ ήξερε οτι ο προιστάμενός του ήταν αθώος και δεν είχε να κρύψει το παραμικρό;

 7. davinci avatar
  davinci 20/10/2009 17:03:11

  Να βαλω και ενα ακομα κερασακι στη τουρτα. Εκτος των πολιτικων και αλλων διαπλοκων ο Αβραμοπουλος ειναι και Αρχιμασονος.Τρελενεται να ζει σε ενα κοσμο αρχαιολατρειας και συμβολισμων...και μαλιστα εχει βγαλει και ονομα στους κυκλους θρησκοληπτων και κληρικων ως ο Νο1 μασονος. Λετε η μυστηριωδης προωθηση του να σχετιζεται με αυτα?

  • occultist avatar
   occultist @ davinci 20/10/2009 21:04:26

   @davinci says:
   "....και μαλιστα εχει βγαλει και ονομα στους κυκλους θρησκοληπτων και κληρικων ως ο Νο1 μασονος. Λετε η μυστηριωδης προωθηση του να σχετιζεται με αυτα?"
   Ελα τώρα, να είμαστε σοβαροί. Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν στις τάξεις τους, σοβαρότερα άτομα για να τα προωθήσουν και θα ξέπεφταν στον ...Αβραμόπουλο; Αυτό θα ήταν κατάντια για τους μασόνους.

   • davinci avatar
    davinci @ occultist 20/10/2009 23:48:11

    occultist ψάξτο και θα με θυμηθείς....

 8. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 20/10/2009 19:18:41

  Καποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να τελειώνουμε με την ολιγαρχία της οικογενειοκρατίας, επίσης πρέπει να τελειώνουμε και τους παρασκηνιακούς μηχανισμούς στην πολιτική ζωή.

  Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς αύριο θα καλός ή κακός πρωθυπουργός αλλά αυτή την στιγμή όπως το αντιλαμβάνομαι έχει τα λιγότερα αρνητικά από τους τέσσερις και την μητσοτάκενα να καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2009 20:03:56

  και μην ξεχνάτε τον Βρανόπουλο...

 10. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 20/10/2009 22:48:32

  Δε θα πρεπει να ξεχναμε και τα εργα και της ημερες του κ. Αβραμοπουλου στο Υπουργειο Υγειας. Ο μονος υπουργος απο οσο γνωριζω που δε τηρησε την υπογραφη του! Θυμιζω οτι αλλη συμφωνια υπεγραψε με τους γιατρους περσι και αλλη διαφορετικη κατεβασε για ψηφιση στη Βουλη! Σε συνεργασια με την αθλια συνδικαλιστικη ηγεσια ο εμπαιγμος ενος ολοκληρου κλαδου με δικαια αιτηματα εγινε πραγματικοτητα! Για τετοιο ηθος πολιτικου ανδρα μιλαμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.