#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2008 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος αρχηγός στην ΕΛ.ΑΣ

Ο αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας ορίστηκε από το ΚΥΣΕΑ νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στη θέση του Αναστάσιου Δημοσχάκη. Τόσο ο κ. Δημοσχάκης όσο και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Στέλιος Σύρος αποστρατεύθηκαν. Για τον κ. Σύρο έχει ακουσθεί ότι θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση, ενδεχομένως στην ΕΥΠ. Όπως είχαμε γράψει εδώ η τελική επιλογή έγινε ανάμεσα στον κ. Ασημάκης Γκόλφης και τον κ. Τσιατούρα. Τον πρώτον, προωθούσε ο κ. Παυλόπουλος. Ο δεύτερος όμως είχε την στήριξη και του Μαξίμου, αλλά και του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Χηνοφώτη. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fantomas avatar
  fantomas 27/02/2008 13:36:35

  ΤΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ !!!
  ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΄΄ΠΡΑΣΙΝΟΙ΄΄ !!!!
  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ !!!

 2. Factorx avatar
  Factorx 27/02/2008 13:55:34

  Φαντάσου να ανακαλύψεις και οτι η Γη γυρίζει. Ποιος σε αντέχει μετά

 3. nio avatar
  nio 27/02/2008 14:13:12

  Μάλιστα.....
  η σύζυγος του αρχηγου ήταν στο εκλογικό γραφείο του υπουργού,
  ενώ η κόρη του διορίστηκε στην ΕΥΠ.

 4. guandanamo avatar
  guandanamo 27/02/2008 14:52:19

  Γειά σου ρε Φαντομά. Είναι φανερό ότι είσαι αντι-βάζελος. Σαρώνει πάντως το τριφύλλι ε; Μπορεί να τα πηγαίνει χάλια στα γήπεδα, αλλά και κυβέρνηση έχει και αρχηγάρα τώρα. Αραγε, τα αμερικανάκια τι γνώμη έχουν για τις νέες κρίσεις; Ψιθιρίζεται ότι είναι φανατικά υπερ.

 5. BLACK PIT avatar
  BLACK PIT 27/02/2008 14:54:40

  ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ
  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.
  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ.
  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ.

 6. guandanamo avatar
  guandanamo 27/02/2008 15:43:03

  Συμφωώ απόλυτα με BLACK PIT στο σημείο: "Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ". Δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να πληρώνουμε και για την προστασία των πλούσιων από την τσέπη μας. Αφού τα'χους, ας τα βάλουν οι ίδιοι.

 7. Factorx avatar
  Factorx 27/02/2008 16:40:17

  Σύμφωνα πληροφορίες του σημερινού ΕΘΝΟΥΣ , ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Ασημάκης Γκόλφης, ο οποίος ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή ο επικρατέστερος για τη θέση του υπαρχηγού, φέρεται δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή και το γεγονός ότι πιθανότατα θα γίνει άλλος αρχηγός, κάτι που διαμορφώνει διαφορετικές εξελίξεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό ο κ. Γκόλφης να αποστρατευτεί «κοινή συναινέσει», ενώ ο ίδιος, ο οποίος ήταν χθες στο αρχηγείο, εξέφρασε σε κύκλους στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας ακόμα και το ενδεχόμενο να υποβάλει παραίτηση εφόσον δεν γίνεται αρχηγός. Έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι έγινε πρόταση στον νυν γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Χρήστο Δρακόπουλο να αναλάβει τη θέση του υπαρχηγού, εφόσον δεν την αποδεχτεί ο κ. Γκόλφης, αλλά εκείνος αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι τον τιμά η πρόταση, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω ηλικίας. Σε αυτή την περίπτωση, επικρατέστερος για τη θέση του υπαρχηγού φέρεται ότι είναι ο νυν κλαδάρχης ασφάλειας τάξης του αρχηγείου, υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, που θα προαχθεί στη θέση του αντιστράτηγου.

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 27/02/2008 16:40:50

  Αυτό με τις οικογένειες διορισμένων κι αν είναι σκάνδαλο. Να μπουν φραγμοί. Ένας από κάθε οικογένεια.

 9. adiaforos avatar
  adiaforos 27/02/2008 16:50:50

  Να δούμε ο καινούργιος αρχηγός τι καινοτόμο θα κάνει.
  Μην είναι και αυτός μόνο διαχειριστής εξουσίας χωρίς αυτόνομη δραση

 10. uxu-re! avatar
  uxu-re! 27/02/2008 17:20:08

  Όποιος είδε ειδήσεις στο MEGA...ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!! Πρώτη φορά το κανάλι αυτό, σε σύμπλευση ("παραδόξως") με το ΠΑΣΟΚ εξυμνεί έναν κατα τα φαινόμενα "δεξιό" αλλά κατα την ουσία "μπάτσο"!!!Ποια η σχέση της συζύγου Τσιατούρα με το γραφείο Λαλιώτη? Ο "δύμετρος" Τσιατούρας έγεινε αρχηγός λόγω των "επιχειρησιακών γνώσεων" ή λόγω των "επιχειρηματικών και πασοκικών γνωριμιών και φιλιών του"!!!??? Ποιά προσόντα τον έκαναν αρχηγό? τα σωματικά του προσόντα? τα γνωστικά του προσόντα? τα επαγγελματικά του προσόντα? τι απ'όλα αυτά? δυστυχώς τίποτα_ εχει μπάρμπα απ' τα Γιάνενα και ξέρει απο βατραχοπόδαρα. Καταλαβετέ το οτι το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει ακόμα!!!Καλή μας τύχη και ας κοιμηθούμε όλοι...με ασφάλεια...χα,χα,χα!!!

 11. thanos avatar
  thanos 27/02/2008 17:30:43

  uxu-re!
  February 27th, 2008 at 5:20 pm

  Mhpws kai ayto einai apo kapoia erevna apo eidiko Reporter ths efhmeridas "TO Vhma"??

 12. fantomas avatar
  fantomas 27/02/2008 18:50:34

  Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα βλέπω να επαληθεύετε προηγούμενο δημοσίευμα στο μπλοκ όπου θα προαχθεί σε Αντιστράτηγο ο Π. Γιαννικος (Γ. Επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδος με έδρα την Λαμία) όπου ακόμα εκκρεμεί εδώ και δυο χρόνια Ε.Δ.Ε.. εναντίον του για κακοδιαχείριση χρημάτων από την εποχή που ήταν Διοικητής των ελικόπτερων της Αστυνομίας. Βλέπω αυτόν που ανακάλυψε το σκάνδαλο να πηγαίνει αυτός σπίτι του !!

 13. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2008 02:54:38

  Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα με τον κ. Γκόλφη ανώτατοι αξιωματικοί έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «πλακώνονται τα βουβάλια και την πληρώνουν τα... βατράχια». Ο Δημοσχάκης έκανε λόγο για «πόλεμο στρατηγών"

 14. uxu-re! avatar
  uxu-re! 28/02/2008 12:23:23

  Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε το εξής: ο πόλεμος δεν είναι μεταξύ στρατηγών, αλλά μεταξύ "Αστυνομίας Πόλεων" και "χωροφυλακής" (εδώ και 30 χρόνια υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ των δύο σωμάτων λόγω διαφορετικής κουλτούρας και μίας ενοποίησης που ποτέ δεν πέτυχε). Η μάχη δίνεται μεταξύ "χαμαιλέοντων" (αξιωματικοί που αλλάζουν χρώμα-ιδεολογία ανάλογα με το ποιος εξουσιάζει) και "αγωνιστών" (αξιωματικοί που διατηρούν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τους σέβονται όλοι για τα προσόντα τους-ανεξαρτήτου κυβερνήσεως)καθώς και μεταξύ "αγραμμάτων" και "πανεπιστημιακών" αξιωματικών (στρατηγοί που πήραν θέσεις συγκυριακά χωρίς καμία ουσιώδη μόρφωση και αξιωματικοί που ίδρωσαν σε θρανία για να αναβαθμίσουν τόσο το σώμα της αστυνομίας όσο και τις προσωπικότητές τους).
  Ερωτήσεις Quiz: 1)Ο νέος αρχηγός κατάγεται από τα Γιάννενα, βρείτε ποιος κάτοχος υψηλού πολιτειακού αξιώματος κατάγεται από εκεί... 2) Η σύζυγος του νέου αρχηγού υπήρξε συνεργάτης του "ευρέως αγαπητού" κυρίου Λαλιώτη, βρείτε με τι προσόντα έγινε διευθυντής των αδιάφθορων ο νέος αρχηγός...3) Οι δηλώσεις της Χαριλάου Τρικούπη έπλεκαν το εγκώμιο του νέου αρχηγού, βρείτε ποιος κυβερνάει αυτόν το τόπο...!
  Τέλος, αγαπητέ blogger -thanos- μπορεί να προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους αντίληψης των πραγμάτων, παραταύτα, πεποίθηση μου είναι ότι η έκφραση των απόψεων μας σε ηλεκτρονικούς χώρους όπως αυτός, γίνεται με στόχο την επιπλέον πληροφόρηση πάνω σε δημοσιεύματα τα οποία ενδεχομένως παρουσιάζουν ένα γεγονός μονοδιάστατα και όχι σφαιρικά-αντικειμενικά, και το τονίζω --- όχι --- για να γίνεται εξιχνίαση του επαγγέλματος και της ιδιότητας που έχει ο καθένας μας. Μολαταύτα, οφείλω να σε ενημερώσω ότι δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος , ούτε αστυνομικός... ούτε ηλεκτρονικός γκεσταπίτης. Είμαι ένας φιλελεύθερος επιστήμονας που δεν ανέχομαι πλέον σε αυτόν το τόπο να επιπλέουν οι φελλοί...εάν αμάρτησα...Συγνώμη πάτερ...!!! Δώσε τις ευχές μου στον νέο σου Αρχηγό...!!!

 15. frodo avatar
  frodo 05/03/2008 05:51:23

  Είναι πραγματικά αστείο να βλέπεις ανθρώπους πλέον υποψιασμένους και δικαίως καχύποπτους να πιστεύουν ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ που λένε οι δημοσιογράφοι.

  Ποιοι?! Οι δημοσιογράφοι!!!!
  Κάποιος πιο πάνω είπε πως "όποιος είδε ειδήσεις στο MEGA.. κατάλαβε". ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΡΕ ΓΚΑΣΜΑ; ΟΤΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ; Από που κι ως που; Τι συνεργασία είχε με τον Λαλιώτη; Πότε έγινε αυτή η συνεργασία; Τι αφορούσε αυτή η συνεργασία; Τα είπε αυτά το MEGA; Θα σου πω εγώ: ΟΧΙ!! Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν έγινε ποτέ καμία συνεργασία!!!

  Λοιπόν τα πράγματα είναι ίσως για πρώτη φορά "απλά". Ο αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, ο οποίος δεν είχε μόνο μία συνεργασία με τον Παυλόπουλο αλλά πολλές συνεργασίες μιας και φρόντισε να διορίσει το μισό του σόι, διατυμπάνιζε σαν χαλβάς που ήτανε εδώ και δύο μήνες ότι θα γίνει αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ενώ είχε ήδη σχεδιάσει και το επιτελείο του. Γεγονός που είχε γίνει γνωστό σε διάφορους δημοσιογραφικούς κύκλους. Κατόπιν σκανδάλων και οργής πλέον του κόσμου με τα γαλάζιους χαρτογιακάδες, του έδωσε το ΚΥΣΕΑ μια ομαδική "μούντζα" που ήτανε όλη δικιά του. Ο άνθρωπος ήταν τελείως αδιάκριτος και κατα συνέπεια επικίνδυνος για την κυβέρνηση.

  Όσο για την πορεία του Τσιατούρα τα πράσινα χρόνια, ας ρίξει κάποιος μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό του. Ο άνθρωπος έφτασε το υψηλότερο ποσοστό εξιχνιάσεων στην Ευρώπη όσο ήτανε στη δίωξη εγκλημάτων ενώ την μεγαλύτερη επιτυχία που είχε το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων την είχε επί Τσιατούρα όπου ήτανε και ο πρώτος που ορίστηκε να το διευθύνει. Μπορεί βέβαια μιας και προέρχεται από τη χωροφυλακή να χαντακώσει όλη την αστυνομία πόλεων (σκουπιδολογία)! Πρέπει επίσης να πούμε ότι ο Πρόεδρος της δημοκρατίας είναι και αυτός Γιαννιώτης όπως και ο Τσιατούρας (κι άλλη σκουπιδολογία). Πρέπει οπωσδήποτε στις επόμενες κρίσεις να αποκλείονται όλοι όσοι κατάγονται από την ίδια πόλη-νομό-γεωγραφικό διαμέρισμα με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές και οποιονδήποτε άλλο θεσμικό παράγοντα...

  Όλοι ξέρουμε πως ζούμε σε μια κοινωνία φελών και κομματικών μιασμάτων αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που αξίζουν. Μπορεί ο Τσιατούρας να έγινε από τύχη αρχηγός μιας και ο άλλος αποδείχτηκε αδιακρίτως στο τέλος "γαλάζια καραμούζα" αλλά ο άνθρωπος πραγματικά το αξίζει. Και αν δεν γινότανε και αυτός αρχηγός με τόσο έργο πίσω του, ε τότε άστα να πάν'στο διάολο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.