19/09/2007 19:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα κυβέρνηση και ο Θεός βοηθός

Δεν έχει καμία σημασία αν η Ντόρα και ο Καραμανλής κάθισαν σε ένα τραπέζι και συμφώνησαν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ούτε αν, όπως λέγεται, η Ντόρα πήγε στο Μαξίμου με έναν «κατάλογο ονομάτων. Όλοι πιστεύουν πλέον ότι η ισχνή πλειοψηφία έφερε σε δύσκολη θέση τον Καραμανλή και τον ανάγκασε να παζαρέψει όχι μόνο με τη Ντόρα, αλλά και με τον Σουφλιά για να κερδίσει χρόνο στην εξουσία. Χρόνο που κανένας παρατηρητής δεν τον επιμηκύνει πέραν των «18 μηνών». Εμείς πάντως θωρούμε ότι θα είναι πολύ  μικρότερος, επειδή ο Καραμανλής δεν είναι ανόητος για να μην εκμεταλλευθεί την μεγάλη κρίση στο ΠΑΣΟΚ (σημειώστε το).  

Καταρχήν πέντε από τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση (ένας υπουργός και τέσσερις υφυπουργοί) είναι αδιαμφισβήτητα άνθρωποι της Ντόρας: Οι κ. Χατζηδάκης, Καμμένος, Καλαντζάκου, Κιλτίδης, και Ιωαννίδης. Στη σφαίρα επιρροής της ανήκουν επίσης ο υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνας και ο υφυπουργός Θ. Κασσίμης.

Ο Σουφλιάς «πιστώνεται» την υπουργοποίηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Σωτήρη Χατζηγάκη (είναι παλιοί φίλοι), ο οποίος όμως ήταν και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Δ. Αβραμόπουλος είναι ο μεγάλος χαμένος στην κόντρα των επίδοξων δελφίνων, αφού παραμένει στο ίδιο υπουργείο και δεν πήγε στο Ανάπτυξης όπως ζητούσε.

Μπροστά στην σαφή πλέον υποχώρηση προς τη Ντόρα, το Μαξίμου διαρρέει ότι «ο πρωθυπουργός έκανε μια κίνηση που έχει επίσης το δικό της μήνυμα προς το μητσοτακικό μπλοκ». Έκανε δηλαδή υφυπουργό Άμυνας τον κ. Πλακιωτάκη, που κέρδισε στο Λασίθι τον κολλητό του Μητσοτάκη, τον Πευκιανάκη. «Σιγά την κίνηση, αν δεν βοηθούσαν κάποιοι εφοπλιστές, σιγά μην έβγαινε ο Πλακιωτάκης» απαντά το μητσοτακέϊκο.

Αν και δεν έχει μιλήσει καθόλου, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να είναι πολύ απογοητευμένος από τον φίλο του τον Καραμανλή. Που τον θυσίασε για μια ακόμα φορά στα παζάρια με το μητσοτακέϊκο για να αφήσει εκτός κυβέρνησης τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί και η υπο-εκπροσώπηση της καμένης Πελοποννήσου στη νέα κυβέρνηση (μόνον ο Λυκουρέντζος, Καλατζάκου, από τους νέους).
Η νέα κυβέρνηση έχει βέβαια και τα καλά της: Ο Καραμανλής έδειξε πόρτα
στους φθαρμένους (Παπαληγούρας, Πετραλιά, Μπενάκης, Παυλίδης, Πολύδωρας και Κεφαλογιάννης) και έβαλε νέους και δικούς του με την ελπίδα ότι θα κάνουν έργο και δεν θα κλέψουν.

Σε τελική πάντως ανάλυση ένα είναι βέβαιο: Δεν ξέρουμε τι πιστεύει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, όμως κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατάλαβε ότι την περασμένη Κυριακή πήραν ψήφο ανοχής και όχι εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.