23/08/2007 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με επιστολή …θέσεων έληξε η συνεδρίαση της Αρχής Ζορμπά

Χωρίς οξύτητες και άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος έληξε και η δεύτερη σημερινή συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου της Εθνικής Αρχής  για την Καταπολέμηση Εγκληματικών Εσόδων, υπο τον κ. Γ. Ζορμπά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της δήλωσαν ότι δεν συμμετείχαν στην ανακριτική διαδικασία που οδήγησε στο γνωστό πόρισμα. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι αυτό ήταν φυσικό να γίνει επειδή η ποινική δικονομία επιβάλει ότι η προδικασία πρέπει να είναι απόρρητη. Επίσης, μέλη της επιτροπής διατύπωσαν την άποψη ότι έπρεπε να ενημερωθούν επί του πορίσματος. Κι αυτό όμως, όπως είπε στην επιτροπή ο κ. Ζορμπάς,  αντίκειται προς τη μυστικότητα της διαδικασίας που επιβάλει το άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν να διατυπωθεί και γραπτώς αυτή η διάσταση απόψεων και υπέβαλαν σχετική επιστολή στον κ. Ζορμπά, η οποία ενώ δεν επηρεάζει καθόλου την εγκυρότητα του πορίσματος προσφέρει ένα χρήσιμο επικοινωνιακό επιχείρημα στην κυβερνητική παράταξη – αναμενόμενο άλλωστε.

Στη σημερινή συνεδρίαση, πρωτοστάτησαν όπως και χθες μέλη της που προέρχονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το υπουργείο Ανάπτυξης και μέχρι χθες δεν είχαν πατήσει το πόδι τους στην Αρχή. Εκτενή, άλλωστε, ρεπορτάζ στον σημερινό Τύπο επιβεβαιώνουν όσα γράφαμε χθες (πατήστε εδώ) για την ενορχήστρωση εκ μέρους της κυβέρνησης και της συνεδρίασης της επιτροπής και του επικοινωνιακού «αποτελέσματός» της. Μεταξύ αυτών είναι κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες που πρόσκεινται στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον κ. Κ. Παπαθανασίου, επικεφαλής της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων και  τον κ. Χάντζιο, γενικό διευθυντή στο πρώην υπουργείο Εμπορίου οι οποίοι ηγήθηκαν των αντιδράσεων , τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής κράτησαν ήπιους τόνους και εξέφρασαν τις διαφωνίες τους με νωθρό τρόπο , δείχνοντας έτσι στον κ. Ζορμπά που σέβονται και εκτιμούν, ότι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. dimos avatar
    dimos 24/08/2007 11:25:10

    palia mou tehni koskino kanoume epitropes oxi na anadiksume kati alla na "pniksume" tis ipothesis.
    Kai an kati den mas "pai" ehoume kai tin orologia "trelos" i pio politismeni "ataktos"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.