09/07/2007 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως η Ελλάδα αλλάζει;

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην αυθόρμητη πρόσκληση που απευθύνθηκε με SΜS και μέσα από το διαδίκτυο για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή για την καταστροφή της Πάρνηθας. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν αυτή τη φορά ούτε οργανωτές και αρχηγοί, ούτε η γνωστή σε όλους ντουντούκα με τα προπαρασκευασμένα συνθήματα. Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στις 7 το απόγευμα της Κυριακής μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και έστειλαν το δικό τους  ένα μήνυμα οργής για την καμένη Πάρνηθα απαιτώντας την αναδάσωσή της. Οικογένειες, συνταξιούχοι και φοιτητές, μέλη οικολογικών οργανώσεων, άνθρωποι που σηκώθηκαν απλώς από τον καναπέ τους επειδή ένιωσαν θλίψη και οργή προχώρησαν προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν συμβολικά ένα κλαδί από «διασωθέν δένδρο» της Πάρνηθας και άδειασαν αρκετές σακούλες γεμάτες καρβουνιασμένα κουκουνάρια και πευκοβελόνες. Επειδή το πολλά λόγια είναι φτώχεια γι αυτό το σημαντικό γεγονός, δείτε φωτογραφίες στο http://trainstorming.blogspot.com/2007/07/872007.html

ΣΧΟΛΙΑ

  1. pyrosvestis avatar
    pyrosvestis 10/07/2007 12:35:24

    Τον περασμένο Μάρτιο αποστρατεύτηκε σχεδόν το 70% της ηγεσίας της Πυροσβεστικής. Περίπου σαράντα πέντε άτομα ταξίαρχοι και στρατηγοί, έφυγαν. Αυτός εκτιμάται ότι ήταν ένας από τους σημαντικούς λόγους της αποτυχίας της Πυροσβεστικής στην Πάρνηθα. Ανεξάρτητα αν ανέβηκαν τη σκάλα της ιεραρχίας επί ΠΑΣΟΚ (αν ήταν του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» ή όχι), ήταν οι άνθρωποι που είχαν τη μεγαλύτερη εμπειρία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Βεβαίως, οι αλλαγές στην ηγεσία, αργά ή γρήγορα, θα γίνονταν. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να είναι έτοιμη η γενιά των διαδόχων αξιωματικών, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει παρόμοιες κρίσεις σαν κι’αυτή της Πάρνηθας. Αποδείχτηκε όμως, ότι δεν ήταν. Γενικότερα πάντως, το ηθικό στο Πυροσβεστικό Σώμα, τόσο πριν την καταστροφή, όσο –πολύ περισσότερο- μετά, λέγεται ότι είναι εξαιρετικά χαμηλό.

    Ενδιαφέρον είναι επίσης, ότι σε βάρος του σημερινού αρχηγού του Π.Σ., κ.Ανδρέα Κόη, έχει υποβληθεί μήνυση για τις κρίσεις, με το σκεπτικό ότι παρακάμφθηκαν πολλοί ικανοί αξιωματικοί για να προωθηθούν νεότεροι στην επετηρίδα. Ποίοι υπέβαλαν τη μήνυση; Ο υποστράτηγος ε.α., κ.Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και κατόπιν εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπό τον κ.Παναγιώτη Φούρλα, μαζί με τον πρώην υπασπιστή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και νυν υπουργού Πολιτισμού, κ.Γιώργου Βουλγαράκη, κ.Κωνσταντίνος Κυράνας. Δηλαδή, ήξερε την κατάσταση ένας «άνθρωπος» πρωτοκλασσάτου υπουργού της κυβέρνησης, με άμεση πρόσβαση στον Καραμανλή. Τι έκανε άραγε ο υπουργός για να προληφθεί το κακό; Και κάτι άσχετο με τις πυρκαγιές: Ξέραμε ότι Βουλγαράκης και Χρυσοχοΐδης ανέκαθεν τα πήγαιναν καλά. Ο δεύτερος μάλιστα, ήταν από τους ελάχιστους στο ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τον Βουλγαράκη στις δύσκολες ώρες του σκανδάλου των υποκλοπών. Τώρα βλέπουμε ότι και αξιμωατικοί που ήταν κοντά στον έναν ή τον άλλον υπουργό διατηρούν στενές σχέσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.