#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/04/2010 21:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταπέλτης ο Κεφαλογιάννης για «Οικουμενική Κυβέρνηση» και διαπλοκήΓια τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, το πρώτο πολιτικό θύμα του ασίγαστου πολέμου της διαπλοκής για τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες, έχουμε γράψει αρκετές φορές.

Τι θα έκαναν η Ζήμενς και ο Κόκκαλης χωρίς την …Αγία Οικογένεια;

Η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου»

Όσα γράφαμε τότε τα επιβεβαίωσε σήμερα ο ίδιος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς. Προτείνουμε να διαβάσετε όλα τα αποσπάσματα που δημοσιεύουμε επειδή είναι άκρως διαφωτιστικά για το τι συνέβη

Την υπόθεση αυτή τη συνάντησα το 1989 συμμετέχων ως Υπουργός Αναπληρωτής Επικοινωνιών στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, εις την οποία συνάντησα το επίμονο αίτημα του ΟΤΕ για την έγκριση 470.000 ψηφιακών παροχών

 Η ανάμιξη  SIEMENS ήταν μία συστηματική προσπάθεια, μία έντεχνη και πολύπλοκη μεθόδευση, οι οποίοι ήθελαν με κάθε τρόπο να επιβάλουν την παρουσία τους εδώ και να εξασφαλίσουν μονοπωλιακά την προμήθεια του ψηφιακού υλικού για τον ΟΤΕ.

 Επίσης, αυτό που είχε ιδιαίτερη σημασία για μένα, ήταν ότι οι τιμές που όρισαν για τις ψηφιακές παροχές ήταν πάνω από διπλάσιες των τιμών που υπήρχαν στη διεθνή αγορά. Αυτό το λέω για ποιο λόγο; Διότι μ’ αυτές τις τιμές αν αγόραζαν, όχι 10%, κύριε Πρόεδρε, αλλά το 50% ήταν ελεύθερο για τη SIEMENS για να προωθήσει με άνομους τρόπους, με δωροδοκίες τα δικά της συμφέροντα, αναμειγνύοντας βέβαια και πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακά πρόσωπα.

 Για να δείτε, κύριε Πρόεδρε, τη μεθόδευση αυτών των ανθρώπων -γιατί τότε ήταν εταιρείες εξωτερικού- για να παρακάμψουν αυτό το εμπόδιο μετονόμασαν τη μεν ERICSSON σε INTRACOM, τη δε SIEMENS σε SIEMENS HELLAS, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τις εμφανίσουν ότι είναι ελληνικές εταιρείες και ότι ως εκ τούτου δεν ήταν απαραίτητη η υπογραφή των αρμοδίων Υπουργών και επομένως ο Ο.Τ.Ε. μπορούσε άνετα να έρχεται σε διαπραγμάτευση και να αγοράζει το ψηφιακό υλικό από τις εν λόγω εταιρείες.

 … Στο σημείο αυτό βρήκε τις συμβάσεις το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε. το οποίο είχε ορίσει η κυβέρνηση του κυρίου Τζαννετάκη η οποία είχε αναλάβει τότε μαζί με το Συνασπισμό τη διακυβέρνηση της χώρας. Επειδή διαφωνούσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με το Μήνη Πρόεδρο και τον Κιουλάφα Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο, συγκρότησε μία Επιτροπή με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριο Κεφαλέα με την εντολή να εξετάσει τις συμβάσεις αυτές και να εισηγηθεί στον Ο.Τ.Ε. Ο κύριος Κεφαλέας έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι η προμήθεια έγινε με απευθείας ανάθεση η οποία αντίκειται στον κανονισμό λειτουργίας του Ο.Τ.Ε. και ακόμα ότι είχε στηριχθεί σε μία ανύπαρκτη απόφαση του ΚΥΣΥΜ και δεύτερον ότι οι τιμές που πρότειναν οι προμηθευτές ήταν σχεδόν διπλάσιες, ήταν 63,5 χιλιάδες ανά παροχή, ενώ η ΕΛΒΗΛ που είχε αρχικά προταθεί έλεγε ότι οι προσφορές, οι τιμές που πήρε σ’ ένα διεθνή διαγωνισμό ήταν 33.000, δηλαδή το ’81 η τιμή ήταν γύρω στις 30.000 Ήταν, δηλαδή, υπερδιπλάσιες οι τιμές που πρόσφεραν τις ψηφιακές παροχές οι εν λόγω εταιρείες.

 Μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχα ως Υπουργός Αναπληρωτής Επικοινωνιών, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ άλλαξε άποψη και δεν αποδέχθηκε το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλέα. Και ήρθε σε εμένα εισηγούμενο να επιτρέψω την προμήθεια των 470.000 ψηφιακών παροχών. Εγώ φυσικά αρνήθηκα. Επειδή, όμως, υπήρχαν πιέσεις, σχόλια, δημοσιεύματα στις εφημερίδες κλπ., αποφάσισα να εισηγηθώ το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στις 25 Ιανουαρίου του 1990, λοιπόν, πήγα το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο με εισήγηση να γίνει νέος διαγωνισμός για να επιτύχουμε ίσως και καλύτερη τεχνολογία, αλλά και καλύτερη τιμή. Με τον τρόπο αυτό ήθελα να προστατεύσω τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον.Η εισήγησή μου στο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Αφού ενημέρωσαν τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προχώρησαν στις εξής διαδικασίες: Στις 30 Ιανουαρίου υπέβαλαν ενημερωτικό σημείωμα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση. Και ζητούσαν, λόγω του επείγοντος, να βοηθήσουν για να προχωρήσει η διαδικασία της προμήθειας των τετρακοσίων εβδομήντα χιλιάδων παροχών.

Την επομένη, στις 31 Ιανουαρίου, ενημερώθηκε η διοίκηση του ΟΤΕ ότι ήταν θετική η άποψη των τριών αρχηγών για να προχωρήσουν στην προμήθεια. Οπότε το Διοικητικό Συμβούλιο, αμέσως μετά τη θετική απόφαση των τριών αρχηγών, την 1η του Φλεβάρη, συνεδρίασε μεταμεσονύκτια ώρα, 00.15’ τα μεσάνυχτα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την άποψη των τριών πολιτικών αρχηγών και προχώρησε την ίδια μέρα, την 1η του Φλεβάρη, το μεσημέρι στην υπογραφή των συμβάσεων. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν εντελώς αντίθετη με τη διαδικασία.

 Οικουμενικό και διαχρονικό σκάνδαλο.

Οικουμενικό είναι το σκάνδαλο και διαχρονικό. Και εδώ είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει ποτέ σε κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο ευτελισμός, η απαξίωση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο διαχειρίζετο, κατά το Σύνταγμα, τις κρατικές υποθέσεις και τότε ο ΟΤΕ είχε μια μετοχή, η οποία ανήκε στο κράτος. Ήταν υποχρεωτικά η δική μου υπογραφή για να προχωρήσουν, την οποία εγώ είχα αρνηθεί απόλυτα. Η απαρχή του σκανδάλου της SIEMENS είναι τότε, το 1990 και διατηρείται 20 χρόνια. Είναι διαχρονικό το σκάνδαλο, είναι οικουμενικό το σκάνδαλο.

 Για Κόκκαλη.

 

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Άλλος έκανε κουμάντο τότε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Στη SIEMENS δεν ήταν ο κ. Γεωργίου; Ποιος ήταν; Το θυμάστε;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Με τη SIEMENS δεν είχα έρθει καθόλου σε επαφή. Αυτή την υπόθεση των ψηφιακών παροχών τη μανατζάριζε ιδιώτης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θυμάστε ποιος ιδιώτης;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος ήταν ο κύριος μέτοχος και ο ιδρυτής της εταιρείας INTRAKOM.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Τα είχαν βρει, δηλαδή, INTRAKOM και SIEMENS. Και εμείς νομίζαμε ότι υπάρχει ανταγωνισμός! Αυτοί τα «έκαναν πλακάκια», δηλαδή.

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Έτσι είναι.

Για Κιουλάφα, επικεφαλής του ΟΤΕ.

 Ο κ. Κιουλάφας ήταν ο πρωταγωνιστής όλης αυτής της αμαρτωλής ιστορίας, ο πιεστικός άνθρωπος ο οποίος κινούσε τα πάντα, με εντολή βεβαίως διαφόρων (ΣΣ έχει γραφεί ότι επρόσκειτο στην Αγία Οικογένεια)

Δηλαδή, επιβεβαιώνεται εδώ από το έγγραφο, το οποίο έστειλε σε μένα ο Κιουλάφας, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής, ότι είχε εντολή από τους τρεις πολιτικούς Αρχηγούς.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Κύριε Κεφαλογιάννη, μπορείτε να μου πείτε ο περίφημος κύριος Κιουλάφας –που μας προτείνατε να τον εξετάσουμε ως μάρτυρα- από ποιον προτάθηκε να είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Δεν το ξέρω.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Τίνος άνθρωπος ήταν πολιτικά; Ποιος τον έβαλε εκεί πέρα;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Δεν το ξέρω.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Μπορεί να ήταν του ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Όχι βέβαια.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Μπορεί να ήταν του Κ.Κ.Ε.;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Νομίζω ότι κυκλοφορεί –δεν ξέρω από πότε- ότι περί την παράταξη αυτή ήταν.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κύριος συνομιλητής και ενημερωτής των αρχηγών ήταν ο κύριος Κιουλάφας, γι’ αυτό και εξακολουθώ να επιμένω ότι θα είναι πολύ σωστή η κλήση και η κατάθεσή του εδώ. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να ήξεραν οι πολιτικοί αρχηγοί ότι όντως οι τιμές ήταν διπλάσιες απ’ ό,τι στη διεθνή αγορά. Από κει και μετά δεν ξέρω τι αφέθηκε από υποψίες, ότι ό,τι λεφτά πήραν, τα έδιναν για το κόμμα τους. Ούτε αυτό το ξέρω.

 Για την παραίτησή του Μητσοτάκη.

 Όταν ενημερώθηκα στο γραφείο μου ότι είχε υπογραφεί από το Διοικητικό Συμβούλιο η σύμβαση με τις εταιρείες για την προμήθεια των ψηφιακών παροχών –τότε ήταν στην Ξενοφώντος το Υπουργείο- έφυγα αμέσως από το Υπουργείο και στον πρώτο στον οποίο πήγα, επειδή ήταν δίπλα, ήταν στο Γεννηματά. Του είπα: «Γιώργο, αυτό και αυτό έχει συμβεί και εγώ πάω στον Ζολώτα να υποβάλλω την παραίτησή μου». Μου είπε: «Έχεις δίκιο, αλλά επειδή γίνεται μια προσπάθεια γενικότερη για τον τόπο, η παραίτησή σου θα παρασύρει και την παραίτηση όλης της Κυβέρνησης και αυτό είναι κάτι το οποίο και εγώ θέλω να στο πω».

Εν πάση περιπτώσει, έφυγα από εκεί, πήγα στο Ζολώτα, του είπα τα καθέκαστα και υπέβαλα την παραίτησή μου. Τον ευχαρίστησα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για την συνεργασία την οποία είχαμε.

Δεν είχα επικοινωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο ενημέρωσε φυσικά ο κύριο Ζολώτας και έψαχνε να επικοινωνήσει μαζί μου. Επικοινώνησε πολύ αργά το βράδυ και με παρακάλεσε να πάω από το γραφείο του. Πήγα και  μου είπε και εκείνος να μην παραιτηθώ. Του είπα: «Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το συζητώ. Υπέβαλα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό. Δεν συζητείται.» και με παρακάλεσε να αναβάλω για μία ημέρα την παραίτησή μου, πολύπειρος περί την πολιτική, διότι εάν εγώ έβγαινα να δηλώσω ότι παραιτήθηκαν γι’ αυτούς τους λόγους, θα ήταν ένας κόλαφος για το πολιτικό σύστημα της Χώρας. Και έτσι, την επαύριο μεθοδεύτηκε η διαφωνία μας στην Οικουμενική Κυβέρνηση, δηλαδή ότι διαφωνήσαμε στα θέματα προαγωγής αξιωματικών του Στρατού και έτσι παραιτήθηκε η Κυβέρνηση, δηλαδή τα πολιτικά μέλη της Κυβέρνησης.

Δεν ενημέρωσα τον κ. Μητσοτάκη καθόλου, ούτε τους άλλους αρχηγούς. Εγώ συζήτησα πρώτα με το Γιώργο Γεννηματά και εν συνεχεία πήγα στον Πρωθυπουργό και του είπα ότι παραιτούμαι γι’ αυτούς τους λόγους. Ο πρωθυπουργός δεν ξέρω ποιους ενημέρωσε. Είναι βέβαιο ότι ενημέρωσε τον Μητσοτάκη. Ο αρχηγός μου επέμενε να μην παραιτηθώ. Του είπα ότι αυτό είναι ένα τελειωμένο θέμα και δεν έχουμε λόγους να συζητούμε.  

Τρείς αρχηγοί

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Λέτε: «30 Ιανουαρίου 1990 υπέβαλαν σχετικό με την υπόθεση ενημερωτικό σημείωμα στους τρεις πολιτικούς Αρχηγούς Κ. Μητσοτάκης, Α. Παπανδρέου και Χ. Φλωράκης που στήριζαν την Κυβέρνηση Ζολώτα με το οποίο έθεταν το θέμα και τις προτάσεις τους. Την επόμενη, 31-1-1990, η διοίκηση του Ο.Τ.Ε. ενημερώθηκε για τη θετική θέση των τριών Αρχηγών στις προτάσεις της για την απευθείας ανάθεση της προμήθεια των 370 χιλιάδων παροχών». Πώς βγαίνει αυτό το συμπέρασμα και το γράφετε στο ενημερωτικό; Από πού προκύπτει ότι μια δώσανε το ενημερωτικό για τις θέσεις τους και την άλλη πήραν απόφαση; Πώς δηλαδή; Βρέθηκαν οι τρεις Αρχηγοί, συμφωνήσανε, τηλεφωνήθηκαν κ.λπ.;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Φωνάξτε τον κ. Κιουλάφα να σας τα πει όλα αυτά. Και σας λέω  και το εξής, ότι ήταν τόσες οι φωνές μου που με πήρε την επ’ αύριο κάποιος Αρχηγός και μου λέει «Μα, τι συνέβη με τον Κιουλάφα;»

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Ποιος Αρχηγός;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Ο δικός μου. Λέω «Τι συνέβη;». Λέει αυτός «Πήγε στην κλινική». Δεν το πίστεψα. Και πήρα την κλινική, το Ιατρικό Κέντρο. Είχε πάει εκεί γιατί τον απείλησα, δεν ξέρω. Έγινα έξαλλος.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Ο Κιουλάφας πήγε στο νοσοκομείο;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Ο Κιουλάφας. Φωνάξτε τον, λοιπόν, να σας τα πει. Τον έστειλα με τις φωνές μου στο Ιατρικό Κέντρο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Και σας ενημέρωσε γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Με ρώτησε την επ’ αύριο «Τι συνέβη με τον κ. Κιουλάφα;». Εγώ δεν ήξερα ότι ο κ. Κιουλάφας πήγε στο νοσοκομείο. Με πήρε στο τηλέφωνο να με ενημερώσει ο Αρχηγός μου ότι είχε υποστεί κρίση καρδιακή.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Μπορείτε να μας πείτε πότε σας πήρε τηλέφωνο γι’ αυτήν την ενημέρωση;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Δεν θυμάμαι. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Δηλαδή, ο Αρχηγός σας ενδιαφερόταν για τον κ. Κιουλάφα και τι του κάνατε;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Ακριβώς. Ήθελε να μάθει τι συνέβη και υπέστη καρδιακή προσβολή ο κ. Κιουλάφας.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Εσείς τον ενημερώσατε ότι εγώ έχω αντιρρήσεις και αντέδρασα γι’ αυτό το θέμα.

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Βεβαίως και το είπα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Τι σας είπε ο Αρχηγός σας;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Τίποτα απολύτως. Δεν ήξερα εγώ τι συνέβαινε; Για όνομα του Θεού!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Δεν έκανε κανένα σχόλιο γι’ αυτό σε στιχομυθία που είχατε;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Φωνάξτε, επαναλαμβάνω, τον κ. Κιουλάφα, φωνάξτε και τον κ. Κεφαλέα και θα μάθετε πολλά πράγματα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Τα οποία δεν ξέρετε εσείς.

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Τα ξέρω πολύ καλά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Γιατί δεν μας τα λέτε, κύριε Κεφαλογιάννη;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Τι να σας πω παραπάνω; Είναι μία θλιβερή ιστορία.

Στο αρχείο

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Αν θέλετε εδώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να τις αναλάβετε. Δύο φορές σας επανέλαβα ότι πήγα και κατέθεσα στο δικαστήριο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Επειδή σας κάλεσε κάποιος ανακριτής.

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Σύμφωνοι, δύο φορές.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Εγώ σας ρώτησα, λοιπόν, αν από μόνος σας, έχοντας ένα θεσμικό ρόλο βγήκατε στο Κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό, ότι έγινε αυτό και αυτό. Αν έχετε κάποιο έγγραφο, δώστε το μας. Αν κάνατε μία ερώτηση, ό,τι έχετε, δώστε μας.

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Έχω ένα φάκελο. Όταν πήγα τη δεύτερη φορά να καταθέσω στη δικαιοσύνη, μου είπε ο δικαστής «Βλέπεις αυτούς τους φοριαμούς; Είναι όλα υπόθεση του Ο.Τ.Ε., SIEMENS». Αποτέλεσμα; Έβγαλε η δικαιοσύνη απαλλακτικό βούλευμα.  

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Γιατί δεν ζητήσατε ως κυβερνών κόμμα ή ως αντιπολίτευση τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Τι θέλετε να σας πω τώρα; Να καθόμουν τώρα να γίνω Δον Κιχώτης; Τι να κυνηγώ;

Για το ΚΚΕ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Σε ό,τι αφορά, όμως, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, δεν θεωρούμε ότι συνεργήσαμε σε κανενός είδους…

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Κύριε Παφίλη, όχι, διότι ο εκπρόσωπός σας –δεν ξέρω πώς ακριβώς λεγόταν: Γενικός Γραμματέας ή Αρχηγός- συμμετείχε σε όλες αυτές τις διαδικασίες και μάλιστα συμμετείχε και στη σύσκεψη –εκ των υστέρων το πληροφορήθηκα από σημείωμα προς εμένα- των τριών Αρχηγών με τον Πρωθυπουργό, για να καταλήξουν στην απόφαση να προμηθευτούν αυτό το ψηφιακό υλικό.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Ο κ. Φλωράκης τότε συμμετείχε εκφράζοντας την ευρύτερη Αριστερά στην επιτροπή των τριών αρχηγών;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Αυτός, αν θυμάμαι καλά…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Γιατί ήταν τρεις. Δεν ήταν τέταρτος, κάποιος που συμμετείχε…

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Όχι. Νομίζω ότι αυτός εξέφραζε τότε…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Εξέφραζε το σύνολο της Αριστεράς.

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Ε, μα, βέβαια.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Υπήρξε κάποια φωνή διαμαρτυρίας από την Αριστερά, από το κόμμα να εγκαλέσει –ή από το ένα κόμμα ή από το άλλο- τον κ. Φλωράκη γι’ αυτή του την εμφανισθείσα δημοσιοποιημένη…

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Όχι. Δεν θυμάμαι εκ των υστέρων αντίδραση, διότι η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν τόσο ραγδαία…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Ναι, ξέρετε, όμως, εσείς κάποια αντίδραση…

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Όχι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: …που να εγκαλείται ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Όχι. Τόσο ραγδαία ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων, που δεν προλάβαμε… Αυτά συνέβησαν σε δύο ημέρες.

Για Alcatel

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Σεβαστή και κατανοητή απολύτως η απάντησή σας. Δεν θέλω καθ’ οιονδήποτε τρόπο να σας πιέσω, απλώς ρωτώ μήπως βοηθηθούμε.

Θυμάμαι επίσης από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής, κύριε Κεφαλογιάννη, ότι υπήρχαν και ανταγωνιστές αυτών των εταιρειών εν Ελλάδι, δηλαδή της SIEMENS και της INTRACOM. Θυμάμαι μία εταιρεία ALCATEL. Είναι σωστή η μνήμη μου;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Ναι, βέβαια.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Μήπως γνωρίζετε εάν αυτή η εταιρεία είχε εδώ πέρα κάποιες επιχειρηματικές συνεργασίες με Έλληνες επιχειρηματίες, κάποιες σχέσεις εκπροσώπησης συνεταιρισμού οικονομικής συνεργασίας;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Θα σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια. Επειδή γράφτηκε και στον Τύπο, εν τιμή σας λέω και στον όρκο που πήρα, ότι το περιβάλλον το οποίο ενεπλέκετο τότε στον Τύπο δεν μου εγνώρισε ποτέ αν είχε ή όχι ενδιαφέρον. Ούτε μου εγνώρισε ούτε τίποτα απολύτως.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Σε ποιο περιβάλλον αναφέρεσθε;

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Στο περιβάλλον της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Σεβαστή η απάντηση.

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Θυμάμαι ότι υπήρξε μία αντίδραση από τον κύριο Κράτσα που πήγε στο Υφυπουργείο και είχε τη συναρμοδιότητα του Ο.Τ.Ε.. Θυμάμαι ότι ο κύριος Ανδριανόπουλος είχε κάνει μήνυση στον κύριο Κόκκαλη για τις δραστηριότητές του, όπως και ο κύριος Έβερτ, νομίζω. Αυτά όμως έληξαν –σας επαναλαμβάνω- με αθωωτικά βουλεύματα πάντα από την πλευρά της δικαιοσύνης. Αυτό είναι κάτι το οποίο και σήμερα αναφέρω με πολλή πικρία για τη στάθμη και για το αίσθημα ευθύνης των δικαστών που διαχειρίστηκαν αυτή την υπόθεση, διότι όταν μου λέει ότι όλα αυτά –ένας τοίχος ολόκληρος- τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα αφορούν τον Ο.Τ.Ε., την ψηφιακή τεχνολογία και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα και όταν αυτά τα οποία είπα τα κατέθεσα δύο φορές, αυτό δεν μπορώ να το δικαιολογήσω, δεν μπορώ να το δεχτώ, αλλά συνέβη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 21/04/2010 22:02:31

  "αυτό δεν μπορώ να το δικαιολογήσω,δεν μπορώ να το δεχτώ,αλλά συνέβη"
  κι εμείς κύριε Κεφαλογιάνη...κι εμείς.........κι εκείνα και αυτά τα σημερινά...........

 2. Tassos avatar
  Tassos 22/04/2010 00:52:36

  Δεν έχει το ηθικό έρμα για οτιδήποτε ο Κεφαλογιάννης. Πρόσβαλλε βαθύτατα την παράταξη. Είναι κάτι ανάλογο του Τζούλιο Αντρεότι(ναι ναι αυτό εννοώ)

 3. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ avatar
  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ 22/04/2010 01:08:15

  Στην εξεταστική επιτροπή για τους εμπόρους ναρκωτικών στα Ζωνιανά πότε θα καταθέσει?????????????

 4. Κρής, ο μοντανιέρο avatar
  Κρής, ο μοντανιέρο 22/04/2010 01:31:36

  Μάστορα,
  δεν νομίζω να τους έκανε πλάτες ως χασισέμπορους αλλά ως κατσικοκλέφτες. Είναι υπερκομματικό συνήθειο εδώ κάτω, κάτι σαν παράδοση ο βουλευτής να καθαρίζει τους κατσικοκλέφτες.
  Ε, και η αστυνομία που να τρέχει άδικα; να οργώνει τα βουνά και τα λαγκάδια και να φθείρονται τα υπηρεσιακά άρβυλα τζάμπα; Καθότανε στο καφενείο και περίμενε... και μας πήρε ο διάολος!!!

 5. NONOS avatar
  NONOS 22/04/2010 16:00:59

  Η προς ΤΙΤΟΝ επιστολη του Α.Παυλου σκιαγραφει τους κρητικους
  Τα σχολια δικα σας
  Οι Kρητικοί είναι πάντοτε ψεύτες, άγρια θηρία, σκέτοι κοιλιόδουλοι H μαρτυρία αυτή είναι αληθινή. Γιαυτό να τους ελέγχεις αυστηρά για να διατηρούν ανόθευτη την πίστη και να μη δίνουν σημασία σε ιουδαϊκούς μύθους και σε εντολές ανθρώπων οι οποίοι αποστρέφονται την αλήθεια. Γιατί, βέβαια, για τους καθαρούς είναι όλα καθαρά, ενώ για τους μολυσμένους και τους άπιστους δεν υπάρχει τίποτε καθαρό, αλλά έχει μολυνθεί και ο νους τους και η συνείδησή τους. Iσχυρίζονται πως γνωρίζουν το Θεό, μα με τα έργα τους τον αρνούνται, αφού είναι αισχροί και απειθείς και αποδεδειγμένα ανίκανοι για οποιοδήποτε καλό έργο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.