#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2008 14:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλά, δεν είχαν άλλο θέμα για πρωτοσέλιδο;

Ο ΕΤ πρέπει να αντιμετωπίζει όντως και πρόβλημα κυκλοφορίας και πρόβλημα διεύθυνσης. Ενώ τα φώτα της προσοχής είναι στραμμένα στο σκοπιανό (προνομιακό πεδίο δηλαδή για μια εφημερίδα όπως αυτή) σήμερα κάνει πρωτοσέλιδο κάποιον «πολιτικό εκβιασμός μέσω blog», με πομπώδεις εκφράσεις του τύπου « ο άγνωστος πρόλογος στο «μυστικό βιβλίο» των εκβιασμών μέσω Ιντερνέτ… γράφτηκε ένα χρόνο πριν τα φώτα της δημοσιότητας πέσουν στους ανώνυμους bloggers και τα δημοσιεύματά τους». Σε λίγο θα μας πούμε και για «Άγνωστο Πόλεμο» και θα μοιράζουν dvd με τον Λάκή σε ρόλο τσολιά. Η υπόθεση αφορά πρώην σύμβουλο της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, που αποφάσισε να προσφύγει στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων του blog «Athens.indymedia.org» για δημοσιεύματα που «δεν είχαν σκοπό το χρηματικό κέρδος», αλλά ήταν «πλεγμένα με «ροζ» και προσβλητικό περιεχόμενο για την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, για να προκαλέσουν -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- περιουσιακή βλάβη και ζημία στην προσωπικότητά της». Το δικαίωμα της θιγείσας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη είναι φυσικά αδιαμφισβήτητο. Η μήνυση όμως υποβλήθηκε πριν απο ένα χρόνο. Απορούμε λοιπόν με τα ανακλαστικά του ΕΤ, αναφορικά με την επικαιρότητα, επειδή το θέμα των μπλογκς έχει αποσυρθεί στις πίσω σελίδες αλλού. Με την ευκαιρία πληροφορούμεθα ότι προσφάτως συναντήθηκαν με την κα Αγγελοπούλου οι σύμβουλοί της κ Κουσούλης και Παπαγιαννίδης. Ακούγεται ότι επίκειται η λήψη και άλλων μέτρων για την βελτίωση της εφημερίδας , μεταξύ των οποίων ενδέχεται να είναι και η αντικατάσταση του διευθυντή της κ. Παπουτσάνη. Ενώ, όπως γράφει και το troktiko , η ακροαματικότητα μέχρι τώρα του Radio City είναι απογοητευτική και σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις δεν ξεπερνάει το 1%. Αυτονόητο είναι ότι θα ανέβει αλλά το θέμα είναι να φθάσει κοντά στο 5%. Θα το καταφέρει ή θα χάσει και αυτό το στοίχημα η Γιάννα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ant avatar
  ant 01/03/2008 15:16:25

  πέρσι ψόφησε, φέτος βρώμισε
  τώρα που γυρίζει

  και άλλα τέτοια συμπαθητικά...

 2. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 02/03/2008 03:13:09

  Το Συνταγματικό Δικαστήριο τής Γερμανίας οριοθετεί το απόρρητο στο διαδίκτυο (DW-world)-
  Online-παρακολούθηση υπόπτων υπό αυστηρούς όρους

  Η υπόθεση επί της οποίας πήρε σήμερα την απόφαση το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αφορούσε το νόμο που είχε ψηφίσει η ομόσπονδη χώρα της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, ο οποίος επέτρεπε τη λεγόμενη ονλάιν παρακολούθηση υπόπτων. Αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός έκριναν οι δικαστές.

  Στην απόφαση που ανέγνωσε το πρωί ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Hans Jürgen Papier, αναφέρεται ότι «οι διατάξεις του νόμου για την υπηρεσία προστασίας του συντάγματος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, οι οποίες επιτρέπουν τη μυστική πρόσβαση των υπηρεσιών σε συστήματα πληροφοριών που τεχνικά περιγράφονται με τον όρο ονλάιν παρακολούθηση δεν είναι συμβατές με το σύνταγμα και είναι άκυρες». Η ονλάιν παρακολούθηση υπόπτων θα επιτρέπεται μόνον κατόπιν δικαστικής απόφασης όταν απειλούνται εξαιρετικής σημασίας δημόσια αγαθά, όπως ανθρώπινες ζωές, ή υπάρχει συγκεκριμένη απειλή κατά του κράτους.

  Οι υποστηρικτές της ονλάιν παρακολούθησης επικαλούνταν τους κινδύνους από τη διεθνή τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα την παιδική πορνογραφία, και άλλα αδικήματα στην εποχή του ιντερνέτ. Την αναγκαιότητά της υπογράμμιζε και ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «υα πρέπει να έχουμε αυτή τη δυνατότητα έστω σε στενά περιορισμένα όρια τεκμηριωμένων εξαιρέσεων, διότι με την τεχνολογική εξέλιξη πρέπει να παρακολουθούμε το βηματισμό των τρομοκρατών».

  Θεσπίζεται νέο βασικό δικαίωμα του πολίτη

  Για το σχετικό νόμο που θα προωθήσει το υπουργείο Εσωτερικών, οι Σοσιαλδημοκράτες που συμμετέχουν στην κυβέρνηση της Μέρκελ περίμεναν τη σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για να καθορίσουν τη στάση τους. «Η ονλάιν πρόσβαση των αρχών στο σκληρό δίσκο του κομπιούτερ ενός πολίτη», σημείωνε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Ντίτερ Βίφελσπιτς, «είναι μία εξαιρετικά σημαντική επέμβαση σε βασικό δικαίωμα. Θα πρέπει να μπουν σημαντικά όρια, εάν θέλει να κάνει κανείς κάτι τέτοιο».

  Αυτή τη συλλογιστική ακολούθησε σήμερα και το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θέτοντας αυστηρούς όρους στην ονλάιν παρακολούθηση και ταυτόχρονα θεσπίζοντας και ένα νέο βασικό δικαίωμα την εγγύηση για το απόρρητο και απαραβίαστο των τεχνικών συστημάτων. Αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με την απόφαση είναι απαραίτητο, διότι η χρήση των τεχνικών συστημάτων πληροφοριών σήμερα είναι σήμερα αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξη της προσωπικότητας πολλών πολιτών.

  Γιώργος Παππάς

  www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3152605,00.html

 3. Ask avatar
  Ask 02/03/2008 05:35:52

  Γιαννα παρε τον Ολυμπιακο να βρεις την υγεια σου και ν' αποχτησεις και ολοκληρο ιδιωτικο στρατο! Με τους ξενερωτους του Ελευθερου Τυπου δε κανεις δόυλεια!

 4. Ο Λύκος της Στέππας avatar
  Ο Λύκος της Στέππας 02/03/2008 10:14:43

  factorx: θεωρώ άστοχη την συγκεκριμένη ανάγνωση του εν λόγω πρωτοσέλιδου/ρεπορτάζ. Η ανακίνηση ζητήματος Athens Indymedia (που χωρίς να θέλω να παραστήσω τον έξυπνο, είναι κάθε άλλο παρά μπλογκ, είναι citizens media, υπάρχει τεράστια διαφορά) αποκαλύπτει μάλλον το ενδιαφέρον των πηγών και της διεύθυνσης της εφημερίδας να τρωθεί ένας χώρος εξ ορισμού "εχθρικός", τόσο από πλευράς αξιοπιστίας, όσο και από νομικής πλευράς. Ήταν αναμενόμενο, νομίζω, έχουν γραφεί αρκετά επ'αυτού στην μπλογκόσφαιρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.