#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2008 16:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και την απειλή της Τουρκίας επισείουν τώρα οι ΗΠΑ

«Ουσιώδες χάσμα» μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων, διαπίστωσε ο Μάθιου Νίμιτς στις επιμέρους συναντήσεις που είχε με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών στη Ν. Υόρκη. Προσπάθεια γεφύρωσης θα γίνει σήμερα κατά την κοινή συνάντηση τους, αλλά η Αθήνα συζητεί όπως φαίνεται μόνο το «Άνω Μακεδονία». Στο μεταξύ και ενώ η Αθήνα προβάλει κατά κόρον την αδιαλλαξία της σκοπιανής πλευράς (και καλά κάνει) οι Αμερικανοί πιέζουν τώρα την Ελλάδα και με την απειλή ηγεσίας της Τουρκίας στο ισλαμικό τόξο βορείως των συνόρων μας.

Προσέξτε πως παίζεται το παιχνίδι: Όπως γράφουν σήμερα και ΤΑ ΝΕΑ οι ΗΠΑ ποντάρουν στον εθνικιστή και λαϊκιστή πρωθυπουργό Γκρουέφσκι, ηγέτη του «σκληρού» VΜRΟ που είναι το αγαπημένο παιδί τους και διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τους Κοσοβάρους αδελφούς. Η Ουάσιγκτον θέλει να είναι ο Γκρουέφσκι, πάλι πρωθυπουργός και μετά τις επόμενες εκλογές. Όχι όμως σε κυβέρνηση συνασπισμού με τα τρία μικρότερα κόμματα, αλλά μόνο με τον Αχμέτι τον ηγέτη του μεγαλυτέρου αλβανικού κόμματος DUΙ. Έτσι τον αφήνουν να το παίζει σκληρός και πιέζουν μόνο την Ελλάδα ελπίζοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει να κερδίσει στις εκλογές μεγαλύτερο ποσοστό. Ξέρετε όμως τι σημαίνει μια συμμαχία Γκρουέφσκι – Αχμέτι; Πλήρης υποχώρηση στα αιτήματα των Αλβανών, πράγμα που ισοδυναμεί με διάλυση των Σκοπίων.

Ταυτόχρονα, Αμερικανοί διπλωμάτες (βλ. πρεσβεία) …εξηγούν  στην Αθήνα ότι τώρα που η Άγκυρα τα ξαναβρήκε τα γεράκια του Πεντάγωνου και του Σταίητ Ντιπάρτμεντ (βλ. επιθέσεις μέσα στο Ιράκ εναντίον των Κούρδων) στη διεθνή σκηνή  εμφανίζεται πάλι (μόνη της) η ιδέα της Τουρκίας ως « περιφερειακής ισλαμικής δύναμης, υπό την αιγίδα της οποίας θα μπορούσε να τεθούν όλοι οι ισλαμικοί πληθυσμοί της περιοχής». Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Τουρκία είναι περισσότερο και από την …Βρετανία σκληρή με την Ελλάδα στο θέμα της εντάξεως των Σκοπίων. Είναι δηλαδή σας να μας λένε «υποχωρήστε στο θέμα της ονομασίας διαφορετικά θα αμολήσουμε την Άγκυρα να το παίζει χωροφύλακας του ισλαμικού τόξου στο βόρεια σύνορά σας». Πάλι καλά που μας το λένε δηλαδή. Για να ξέρουμε και από πού θα μας … έρθει. Ερώτημα: …Ντους θα μας επιτρέψουν να κάνουμε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MIG avatar
  MIG 01/03/2008 17:15:55

  Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι τι θα μας κανουν δηλαδη αν δεν υποχωρησουμε στο κ@#λοκρατος των Σκοπιων..? Θα μας βομβαρδισουν οπως την Σερβια..? Γιατι ειμαστε τοσο χεστηδες απεναντι στους αμερικανους..? Εκτος και αν απειλουν "καποιους", δεν λεμε ονοματα, οτι στο μελλον πρεπει να ξεχασουν την πρωθυπουργια....

 2. anonimos avatar
  anonimos 01/03/2008 17:44:31

  Τελικά θέλουμε δεν θέλουμε και ανεξάρτητα του τί τελικώς θα γίνει, μάλλον οφείλουμε να παραδεχθούμε πως ορισμένα πράγματα, απλά δεν λύνονται με λόγια.
  Και δεν χρειάζεται να είσαι ούτε φασίστας, ούτε εθνικιστής, ούτε πατριώτης για να το συνειδητοποιήσεις αυτό. Αργά η γρήγορα μιλάει η ζωή. Κι αν βρεθείς στη θέση να εκφράζεις τελικά απορίες τύπου «ώ τι κόσμος μπαμπά», τότε.. χαιρέτα μου τον πλάτανο.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 01/03/2008 17:53:43

  Όπως έχω γράψει και αλλού θα πρέπει να επιλέξουν ποιούς θέλουν για συμμάχους και ανάλογα να πράξουν. Ή με τους Σκοπιανούς ή με εμάς. Ενδιάμεσα πράγματα δεν υπάρχουν. Και φυσικά ανάλογα να σηκώσουν τις συνέπειες είτε σύντομα είτε στο απώτερο μέλλον.

 4. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 01/03/2008 17:59:29

  Και βέβαια επιτρέπουν να κάνουμε ντους. Πριν και μετά...

 5. John avatar
  John 01/03/2008 19:40:22

  "υποχωρήστε στο θέμα της ονομασίας διαφορετικά θα αμολήσουμε την Άγκυρα να το παίζει χωροφύλακας"

  Ας το παίξει τώρα που κάναμε και συμφωνία με τους Ρώσους... μέχρι τα Εξαμίλια θα πάει και μετά τέλος.

 6. John avatar
  John 01/03/2008 19:41:07

  Εξαμίλια = 6 ναυτικά μίλια.

  Ξέχασα να το αναφέρω.

 7. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 02/03/2008 01:36:17

  ευθύνη+ελπίδα@Hellas.come!


  «Αληθινά τραγική ’ναι η θέση της Ελλάδας.
  βαριά πολύ η ε υ θ ύ ν η του σημερινού Έλληνα.
  απιθώνει στους ώμους μας επικίντυνο, δυσκολοεχτέλεστο χρέος. καινούριες δυνάμεις ανεβαίνουν από την Ανατολή,
  καινούριες από την Δύση,
  κι η Ελλάδα,
  ανάμεσα
  πάντα
  στις δυο συγκρουόμενες ορμές, γίνεται πάλι στρόβιλος. Η Δύση, ακολουθώντας την παράδοση της λογικής και της έρευνας, ορμάει να καταχτήσει τον κόσμο. κι η Ανατολή, σπρωγμένη από τρομαχτικές υποσυνείδητες δυνάμες,
  χιμάει κι αυτή να καταχτήσει τον κόσμο.
  κι η Ελλάδα,
  ανάνεσά τους,
  γ ε ω γ ρ α φ ι κ ό και ψ υ χ ι κ ό σταυροδρόμι του κόσμου,
  χ ρ έ ο ς έχει πάλι να φιλιώσει τις δυο τούτες τεράστιες ορμές, βρίσκοντας τη σ ύ ν θ ε σ η. Θα μπορέσει;
  Ιερή, πικρότατη μοίρα ..
  Ένας ζωντανός άνθρωπος
  σήμερα
  που ν-ο-ε-ί κι α-γ-α-π-ά-ε-ι κι α-γ-ω-ν-ί-ζ-ε-τ-α-ι
  δεν μπορεί να σεριανίζει π ι α
  και να χαίρεται αμέριμνα την ωραιότητα.
  Σήμερα
  η αγωνία μεταδίδεται σαν πυρκαγιά,
  και καμιά πυρασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να σε ασφαλίσει .. Κι απάνω απ’ όλους
  αγωνίζεται η Ελλάδα.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Μ Ο Ι Ρ Α ΤΗΣ…»,
  «Αναφορά στον Γκρέκο», Καζαντζάκης

 8. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 02/03/2008 03:03:26

  Η γεωπολιτική τράπουλα μοιράζεται ξανά. Η παρτίδα του 19ου αι. τέλειωσε. "Τα πάντα ρει" και "βάλτε να πάνε" πάλι. Ο ρωσικός στόλος βρίσκεται βόρεια της Κέρκυρας, -με αεροπλανοφόρο. Πρώτη φορά, από την κατάρρευση του Υπαρκτού, βρέθηκε στην Μεσόγειο. Με τους Ζαχόπουλους, τους ευρύπρωκτους και τους "Α-Ρ-Δ", -εξαιρούνται οι αναγνώστες-, δεν ξέρουμε και τι καπνό φουμάρει η Ρωσία. Είναι για το "θεαθήναι" εδώ, ή έχουν πάρει άλλες αποφάσεις; Γιατί, ΑΝ αυτοί δεν προβάλλουν αντίσταση στα αμερικανικά σχέδια ή φανούν αδύναμοι, είμαστε στο έλεος του Θεού. Και επειδή Θεός δεν υπάρχει, των White Anglo- Saxons Protestants.
  Αν δεν συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις, θα βάλουν την Τουρκία να μας την πέσει. Δεν μπορούν να αφήσουν την Ελλάδα ούτε καν ουδέτερη. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ σε όποιον θέλει αυτοκρατορία: Έλληνες, Ρωμαίοι, "Βυζαντινοί", Οθωμανοί, Εγγλέζοι, Αμερικανοί.

  Η φάση είναι ότι εδώ οι "και καλά" υπεύθυνοι χασκογελάνε. Εδώ και χρόνια. Πολλά χρόνια, αδερφέ! Όλα παραμύθι, "επικοινωνιακά". Άκου, τώρα, υπουργός Εξωτερικών χήρα που ξαναπαντρεύτηκε και κράτησε το ...όνομα του συγχωρεμένου! Παγκόσμια πρωτοτυπία! Παγκόσμια θα είναι, όμως, και η φάπα που θα φάμε. Ας προσέχαμε, φιλε-νάς.

  Βλέπω τον ελ- ελ- Λ-ιακόπουλο να "ανεβαίνει στα κεραμίδια", λόγω του ξανθού Γένους που έ-έ-έρχεται! Για να δούμε τι θα κάνουν κι αυτοί, ρε, Λιάκο, γιατί το 92 μας την κάνανε με την αναγνώριση των Σκοπίων σαν "Μακεδονία". Όχι είπες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.