#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/07/2013 19:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα ωρών και από την Παιανία η “νέα ΕΡΤ”Έως αύριο το πρωί της Τετάρτης είναι πιθανόν να έχει φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες των τηλεθεατών που έβλεπαν ΕΡΤ μιας και η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, προκρίνει τη λύση της εκπομπής σήματος από τις ψηφιακές συχνότητες της Digea μέσα από τα στούντιο της Παιανίας του Νίνο Ελματζόγλου. Το πρόγραμμα θα αντληθεί από τη δεξαμενή του πλούσιου αρχειακού υλικού του ιδιοκτήτη του στούντιο και διαρρέεται ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ, μόνο οι τεχνικοί της ιδιωτικής εταιρείας. Η ενημέρωση θα περιοριστεί στη μετάδοση κρόουλ παράλληλα με το υπόλοιπο πρόγραμμα. Αυτά όμως αρχικά, γιατί αν στην πορεία υπάρξει εξέλιξη και συμφωνία με τους εργαζομένους, το μεταβατικό εγχείρημα θα μετακομίσει στο Ραδιομέγαρο για να παραδώσει σκυτάλη τον Σεπτέμβριο στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες.

 

Το στούντιο από το οποίο θα εκπέμψει η Νέα Ελληνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, με τη μεταβατική της μορφή, ανήκει στους αδελφούς Χρίστο και Νίνο Ελματζόγλου, ιδιοκτήτες της εταιρείας «Τηλεοπτικαί Επιχειρήσεις Α.Ε», στην οποία έχουν μετοχές από το 2007 –μετά την άδεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού- οι εκδοτικές εταιρείες «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα και ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη. Θυμίζουμε ότι τα στούντιο της Παιανίας, συνιστούσαν τη δεκαετία του '90 μια μεγάλη επένδυση, έχει φιλοξενηθεί για χρόνια το Mega, ενώ το 1999 γυρίστηκε εκεί ο “Μεγάλος Αδελφός” του ΑΝΤ1. Ο λόγος για τον οποίο οι δύο εκδοτικές εταιρείες (Πήγασος και ΔΟΛ) είχαν ζητήσει προ 6ετίας την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι προφανής: Για να μην διακινδυνεύσουν να κατηγορηθούν για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά μιας και έχουν επίσης τις εταιρείας Άνωση (Πήγασος) και ΑΤΑ Studio (ΔΟΛ). Ωστόσο το στούντιο ανήκει 100% στον Ν.Ελματζόγλου ενώ με το εγχείρημα δεν έχουν σχέση οι δύο μεγαλοεκδότες.

Δεν αποκλείεται το κανάλι, στο μεταβατικό στάδιο να εκπέμψει μέσα από την συχνότητα του Alter, όπου υπάρχει όλος ο εξοπλισμός.

Πάντως έξω από τα στούντιο της Παιανίας βρίσκονταν χθες το απόγευμα ένα βαν του ΟΤΕ, δύο περιπολικά – για τον φόβο των Ιουδαίων - και εντός γνωστός σκηνοθέτης της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο οποίος είχε θέση ΠΕΘ στην ΕΡΤ και επίσης ένας τεχνικός διευθυντής εταιρείας που προμηθεύει τους τηλεοπτικούς σταθμούς με τεχνολογικό υλικό. Τέλος “πόρτα” έφαγε χθες η κυβέρνηση από το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου, στο οποίο έκανε κρούση προκειμένου να αγοράσει πρόγραμμα για το νέο μεταβατικό φορέα.

 

Νέο πακέτο προτάσεων

 

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων με θέμα τη συζήτηση επί των προτάσεων Καψή για θέματα αποζημιώσεων και αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ.

 

 

Σημεία-κλειδιά για αποζημιώσεις και προσλήψεις

 

- Σε ό,τι αφορά το εάν η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία του κάθε εργαζόμενου από την πρώτη ημέρα απασχόλησης στην ΕΡΤ, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και ανεξαρτήτως του αν η προϋπηρεσία αυτή είχε αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη, σημειώνεται πως υπογράφηκε χθες τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022.

 

- Δηλαδή για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό με βάση των πρώτη ημέρα πρόσληψης και για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΣΙΑΧ) με βάση το ΠΔ 164/2004, λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής (εκάστοτε τελευταίας) συν οιοσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή.

 

- Αναφορικά με το μεταβατικό σχήμα, για την επιλογή των 2.000 εργαζομένων θα υπάρξει πρόβλεψη για προτίμηση υποψηφίων με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ κατά την τελευταία 2/3ετία και ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει βάσει οργανογράμματος. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αναφέρονται αριθμός ανά ειδικότητα.

 

- Στους 2.000 περιλαμβάνονται και οι 153 εργαζόμενοι των Μουσικών Συνόλων.

 

- Οι περιφερειακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και κατά το μεταβατικό στάδιο, με τον τελικό αριθμό να καθορίζεται βάσει του οργανογράμματος.

 

- Στις μεταβατικές συμβάσεις οι αποδοχές θα καθοριστούν με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία για το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (ν. 4024/2011). Η προϋπηρεσία λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο (προϋπηρεσία με την έννοια της εργασιακής εμπειρίας).

 

Τέλος, στο ερώτημα τέλος πως θα διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας (κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότησης) ενώ θεωρούνται για την κυβέρνηση ήδη απολυμένοι, διευκρινίζεται ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για νομοθετική ρύθμιση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tassos.κ avatar
  tassos.κ 09/07/2013 20:17:26

  Και η παρανομία συνεχίζεται με άλλη παρανομία!! >Ελλας το μεγαλείο σου.
  Αυτό δείχνει 2 πράγματα:
  1. Ότι η κυβέρνηση έχει καταλάβει το άδικο της απόφασης
  2. Προσπαθεί να "διορθώσει" μια παρανομία με μια μεγαλύτερη
  Η απόλυτη ξεφτίλα

 2. drider avatar
  drider 09/07/2013 21:34:37

  Η TVE στον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2012 εμφανίζει "ζημιά από συγχώνευση εταιριών" ύψους -1.555.695,10 ευρώ.

  Για να δούμε και τι γράφουν οι ορκωτοί λογιστές:

  1. Οι φορολογικές υποχρεώσεις της εταιρείας δεν έχουν εξετασθεί από τις φορολογικές αρχές για τις χρήσεις 2008 έως και 2010. Ως εκ τούτου τα φορολογικά αποτελέσματα της χρήσης αυτής δεν έχουν καταστεί οριστικά. Η εταιρεία δεν έχει προβεί σε εκτίμηση των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων που πιθανό καταλογιστούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο και δεν έχει σχηματίσει σχετική πρόβλεψη για αυτή την ενδεχόμενη υποχρέωση.

  2. Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρίας, έχει καταστεί αρνητικό και συνεπώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 48 του κωδ. Ν. 2190/1920. Η Διοίκηση της εταιρείας πρέπει να λάβει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του άρθρου αυτού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

  Ο ισολογισμός υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Φώτιο Μπόμπολα και τον αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Ελματζιόγλου

  πηγή: h**p://www.e-isologismos.gr/ei/094049760/

 3. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 09/07/2013 22:49:24

  Φυσικά και δεν χρειάζεται το πασοκικής εμπνέυσεως "μεταβατικό στάδιο" με την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ.
  Εως ότου εκπέμψει ο νέος φορέας ας χρησιμοποιηθούν τα στούντιο ιδιωτικής εταιρίας όπως και θα γίνει.
  Εαν εφαρμοστεί το σχεδιο του μεταβατικού φορέα του καψή που ομιλεί με τους καταληψίες απολυμένους θα αποτελέσει τον δούρειο ίππο για να επαναπροσληφθούν οι ίδιοι.
  Και τότε προφανώς θα αστειέυεστε!!!
  Αυτές που περιγράφετε στο ¨"Νεο πακέτο προτάσεων" είναι οι αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ!!!!;;;;;;
  Αν είναι έτσι ας μοριοδοτηθούν και οι γκόμενες που είχε ο καψής πέρσι το καλοκαίρι απο 1/8/2012 μεχρι 15/8/2012…
  Ελπίζω να είναι αυτές που πρέπει εμπρόθεσμες…!!!!
  Αυτό θα πει αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ!!!!!
  Αυτό εννοει και το ΠΑΣΟΚ οταν λεει για τους δημοτικούς “αστυνομικούς”… οσοι εχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ;;;;;;;;;;;;
  Ξέρουν αυτοί απο φωτογραφικές προκυρηξεις εκτρώματα!!!
  Και εις ανώτερα…

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 10/07/2013 08:23:09

  Τώρα μόλις βγήκε σήμα της ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση)
  με μουσικό υπόστρωμα το εξαιρετικό βαλσάκι απο την σουίτα για Ορχήστρα Ποικίλλης Μουσικής, του Ντιμίτρι Σοστακόβιτς.....!
  Ουδέν Σχόλιο...Αναμονή!

 5. tassos.κ avatar
  tassos.κ 10/07/2013 09:51:38

  Απο το σχόλιο του drider διαφαίνεται αυτό που όλοι εμείς οι "καχύποπτοι" φοβόμασταν: άρχισε το μεγάλο φαγοπότι. Πάλι το όνομα Μπόμπολας στη μέση, σε μια εταιρεία που με τα λίγα που ξέρω καταλαβαίνω ότι δεν είναι και η πιο καθαρή. Αυτό θα πει κυβέρνηση με ευθύνη!!!!!!!!!

 6. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 10/07/2013 14:17:10

  Για να καταλάβω ρε παιδιά, 120 μύρια θα πάνε για αποζημιώσεις υπαλλήλων της ΕΡΤ και 2000 απ' αυτούς θα επαναπροσληφθούν στην νέα ΕΡΤ;

  http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1832469

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.