20/09/2007 16:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση σπεύδει να απαλλαγεί από τον Ζορμπά (;;;)

 Κυβερνητικοί κύκλοι διέρρευσαν σήμερα ότι μια από τις πρώτες νομοθετικές προτεραιότητές της στη νέα Βουλή θα είναι η απομάκρυνση του Γεωργίου Ζορμπά από την Εθνική Αρχή για την Καταπολέμηση Εγκληματικών Εσόδων. Συγκεκριμένα ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε, επικαλούμενος υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς κύκλους, ότι η κυβέρνηση εξετάζει  τροποποίηση του καταστατικού της Αρχής προκειμένου ο επικεφαλής της να διορίζεται αποκλειστικά από τις τάξεις των δικαστών εν ενεργεία.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση, της οποίας οι υπουργοί μόλις ορκίστηκαν και ούτε καν έχουν παραλάβει ακόμα τα υπουργεία τους. Η «διαρροή» όμως δεν θεωρείται τυχαία επειδή είναι γνωστό ότι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μεθοδεύουν από καιρό την απαλλαγή τους από το σημερινό πρόεδρο της Αρχής Γεώργιο Ζορμπά.

Αν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά στην τροποποίηση του καταστατικού της Αρχής θα πρόκειται για μια κατάφωρη και προκλητική παραβίαση της Ανεξαρτησίας της Αρχής. Θα πρόκειται επίσης για μια πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπο του κ. Ζορμπά λόγω του σάλου που προκάλεσε προεκλογικά το πόρισμά του για τα ομόλογα. Επισημαίνεται ότι όπως δηλώνουν έγκυροι νομικοί κύκλοι ο διορισμός ως επικεφαλής της Αρχής δικαστικού εν ενεργεία, θα είναι πράξη σαφώς αντισυνταγματική. Αυτό επειδή, η παράγραφος 3 του άρθρου 89 του Συντάγματος καθορίζει ρητά ότι «απαγορεύεται η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.