17/09/2007 23:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εκδίκηση του Σημίτη και των «εκσυγχρονιστών»

Όπως ήδη έχουμε γράψει (βλ. εδώ) το «άτυπο μέτωπο» που είχε συγκροτηθεί, υπο την αιγίδα και της υψηλή εποπτεία του Κ. Σημίτη, εναντίον του Γ. Α. Παπανδρέου διευρύνεται σταθερά και την υποψηφιότητα Βενιζέλου υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι: Α. Λοβέρδος, Αλ. Παπαδόπουλος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Φλωρίδης, Χρ. Βερελής, Μιλένα Αποστολάκη, Κίμωνας Κουλούρης, Νεονάκης κ. α. Λέγεται επίσης ότι πρώην στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη, ο κ Θ. Τσουκάτος, έχει ήδη εγκατασταθεί στο γραφείο του κ. Βενιζέλου σε ρόλο οργανωτικό.

Είναι φανερό πλέον ότι το όλο εγχείρημα τελεί υπο την εγγύηση του Κώστα Σημίτη. Όπως είναι γνωστό, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρώην Πρωθυπουργό,  ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης «τίθεται εγγυητής της ενότητας και της δημοκρατικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου».

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου, φρόντισε από την πρώτη στιγμή να κρατήσει αποστάσεις από τον κ. Βενιζέλο, αν και άφησε ανοικτή το παράθυρο της συνεννόησης –και- μαζί του. Μάλλον όμως θα προσχωρήσει κι αυτή αναλαμβάνοντας «ιδιαίτερο ρόλο». Αντίθετα, υπερ του Παπανδρέου φέρεται να τάσσεται ο κ. Πάγκαλος, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Κ. Λαλιώτης (πολλοί τον εμφανίζουν να στηρίζει Παπανδρέου)

Είναι προφανές ότι το μπλοκ των «εκσυγχρονιστών» επανέρχεται διεκδικώντας την ηγεσία του κινήματος υπο τον κ. Βενιζέλο αυτή τη φορά. Στο παρελθόν όμως οι ίδιες δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί από τη ΝΔ και τον κ. Καραμανλή ως «διαπλεκόμενες».

Είναι επίσης γνωστό ότι ο «Γιωργάκης» δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τους μεγαλοεκδότες των φιλοπασοκικών ΜΜΕ που τον υπονόμευαν σταθερά, ενώ στήριζαν ανοικτά τον κ. Βενιζέλο (Λαμπράκης) και την κα Διαμαντοπούλου ως διάδοχη κατάσταση. Υπο αυτήν την έννοια, ο κ. Παπανδρέου ήταν ο καλύτερος σύμμαχος του κ. Καραμανλή, επειδή ήταν αντιμέτωποι με τις ίδιες διαπλεκόμενες δυνάμεις.

Πολλοί φοβούνται λοιπόν ότι τώρα βρισκόμαστε ενώπιον μιας καλά μεθοδευμένης επιχείρησης κηδεμόνευσης των εξελίξεων στον κεντροαριστερό χώρο από την παλιά, καλή και αποτελεσματική «διαπλοκή». Που επιχειρεί έτσι να αντιπαραθέσει ένα αποτελεσματικό πολιτικό όπλο απέναντι στην σημερινή κυριαρχία του νέου επιχειρηματικού και οικονομικού συστήματος που ανδρώθηκε επί πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή.

Θυμάστε το προεκλογικό «οψόμεθα εις Φιλίππους» του κ. Στ. Ψυχάρη; Θυμάστε και ποιος αποκαλούσε τον Κ. Σημίτη «αρχιμάστορα της διαπλοκής». Επιτέλους το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/09/2007 23:47:10

  Εάν αυτοί υποστηρίζουν Βενιζέλο σημαίνει ότι τα βαμπίρ επιστρέφουν.Ε,όχι και ο Τσουκάτος με την Ποπη και ο Κουλούρης..Μα τι βρώμικο κόμμα ειναι αυτό το ΠΑΣΟΚ??Η μονη ελπίδα είναι να μεινουν 15 χρόνια εκτός εξουσίας μπάς και συνταξιοδοτηθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πού εχει διορίσει και τότε να αρχίσει διαδικασίες ανανέωσης...
  Η πιθανή επιστροφή τού λογιστή θα σημάνει καί νέα ταπείνωση τής χώρας.Πάμε για νέα Υποστολή Σημαίας...
  Και απο την άλλη η Ντόρα.
  Η ομάδα ετοιμάζεται.Αλλως τε έχουμε και Κυπριακές εκλογές................

 2. saska avatar
  saska 18/09/2007 06:10:14

  Επειδή είμαι μικρός ποιός αποκαλούσε τον Κ. Σημίτη «αρχιμάστορα της διαπλοκής» ;

 3. factorx avatar
  factorx 18/09/2007 08:16:33

  Απάντηση σε saska:Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου

 4. Δικαιόπολης avatar
  Δικαιόπολης 18/09/2007 10:50:14

  Τι να σου κάνουν λοιπόν ο Κώστας κιο Γιώργος όταν πέρα από το βαρύ φορτίο της πολιτικής τους κληρονομιάς και τις όποιες καλές και έντιμες προθέσεις τους παρατιούνται μόνοι πιότερο κι’ από την μοναξιά?
  Τι να σου κάνουν όταν έχουν κάνουν με αλαλάζοντας μισαλλόδοξους Λαλιώτες και Πολύδωρες σε σημείο να υποβιβάζετε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
  Τι να σου κάνουν όταν στον κυκεώνα των προς επίλυση προβλημάτων της διαφθοράς το ζητούμενο προς πάσα κατεύθυνση που

  «.. είναι μια παθογένεια πολυεπίπεδη που απαιτεί πολύ χρόνο ώστε να εφαρμοστούν συνολικά οι διατάξεις και …»
  πρέπει
  «..να υπάρχει και η παιδεία …»
  «..από τους πολίτες οι οποίοι να μπορούν να συνεισφέρουν στην εκστρατεία αυτή …»

  οι πολίτες δεν συνδράμουν πρακτικά ώστε να τους δοθεί η αφορμή να παρέμβουν στα κακώς κείμενα μιας κατάστασης και συντρέχουν κραυγάζοντας υπέρ της ενότιτας της κραυγαλεότητας αλαλάζοντων λαλιώτιδων και πολυδεωρητών
  Ποιος ποιο κόμμα θα τον συμπαρασταθεί όταν κλειστά κυκλώματα δικηγορικών συλλόγων συνδράμουν περισσότερο τους πρωτοβάθμιους της διαπλοκής παρά το δίκαιο του πολίτη ακόμα και όταν αυτό ταυτίζετε και με το δίκαιο της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ.
  Έχω γράψει επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας κινημάτων κατά της διαπλοκής, για την τόνωση του ηθικού και πρακτικού αποτελέσματος, κατά της διαφθοράς, ποιος το έχει εντοπίσει.
  Τι να σου έκανε και ο Γ. Παπανδρέου ή η Παπαρήγα, ο Αλαβάνος ακόμα και νεοεισαχθείσας Γ. Καρατζαφέρης, αφού μέσα στα ίδια τα κόμματα υπάρχουν σφυρηλατημένοι από τα παιδικά χρόνια της γκλίτσας και της τσάπας ακόμα, φεουδάρχες της διαφθοράς, που ανά πάσα στιγμή είναι εις θέση να βγάλουν το ποίμνιο τους σε αγώνες ευγενούς άμιλλας ενότητας της κραυγαλεότητας με λόγια συναρτημένα που ανεβοκατεβαίνουν σκάλες χωρίς προορισμό!
  Ή θαρρεί ότι άλλοι επίδοξοι καραδοκούντες στη στροφή θα μπορούσαν να τα καταφέρουν καλύτερα με μόνο την ευφράδεια του λόγου?

  Ο καθένας έχει το μέρος της ευθύνης του, όταν επικαλείται μόνο την ΑΘΗΝΑ χωρίς να κουνά τα χέρια του, αλλά και πέραν αυτού ούτε ιδρώνει για μια συμμετοχή σ’ ένα ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ στις τοπικές κοινωνίες των Ο.Τ.Α όπου ανδρώνονται και εκκολάπτονται οι έχινδες που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο μιας ευνομούμενης πολιτείας.

  Στις 10 Οκτωβρίου στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας ανοίγει η αυλαία ενός δράματος της πρωτοβάθμιας διαπλοκής.

 5. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 18/09/2007 11:41:27

  Τώρα που οι καρχαρίες σπαράσσονται στη θάλασσα και κοκκινίζει το νερό εγώ στην παραλία κάθομαι και.... .

 6. dimitris avatar
  dimitris 18/09/2007 15:07:21

  Μεσα στην τούρλα του ... Σαββάτου, του μπάχαλου στο ΠΑΣΟΚ και του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης Καραμανλή, ιδού και μιά σοβαρή διεθνή πρωτοβουλία. Πρόκειται για συγκέντρωση υπογραφών για την τεράστια οικολογική καταστροφή εξαιτίας των πυρκαγιών. Καταστροφή, την οποία τα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ξέχασαν εδώ και τουλάχιστον μιάμιση εβδομάδα. Ηδη, έχουν συγκεντρωθεί 15469 υπογραφές, το ελληνικό κοινοβούλιο, τον ΟΗΕ και την ΕΕ για να μην ξεχαστεί η καταστροφή.

  ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
  http://www.petitiononline.com/forestgr/petition.html

  To: The Greek Parliament,The United Nations,The European Union
  I would like you to consider how much damage a fire makes,so everyone will understand and agree with the purpose of this petition.Hundreds of fires the moment we speak destroy our forests and animals that live there.This happens all around the world but this petition is made especially for Greece.Whoever lives in Greece surely knows what has happened the last days.A major number of fires destroyed so many forests which are our last sources of oxygen,but not everyone is responsible for this.So why should they suffer just because of others who do this surely with purpose?Please I ask every single one who reads this petition,no matter from which country he is,to help us DO something about it and give our planet a chance!I hope this petition will be taken into consideration from the competent and help save our forests from elimination.

  Sincerely,

  The Undersigned

 7. Dikommatikos avatar
  Dikommatikos 18/09/2007 15:09:58

  Μέχρι και στα πολωνικά σαϊτ κυκλοφόρησε η έκκληση προς το Κοινοβούλιο της χώρας μας, την ΕΕ και τον ΟΗΕ.

  http://poland.indymedia.org/pl/2007/09/31875.shtml

 8. Νικολάκης avatar
  Νικολάκης 18/09/2007 15:11:00

  Αγαπητοί φίλοι, συνειδητοποιημένοι πολίτες,

  Εκδόθηκε ψήφισμα που υπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές πρέπει να δεσμευτούν ότι θα προστατεύσουν και θα αναδασώσουν τις καμένες περιοχές. Ξέρετε ποιός δεν υπέγραψε; ..... Μα ποιός άλλος.... Η Ελλάδα!!!

  Μπείτε στο www.petitiononline.com/forestgr/ και υπογράψτε!!! Πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες υπογραφές! Στείλτε το μήνυμα σε φίλους! Όλοι να συμβάλλουμε, αν δεν θέλουμε να δούμε τσιμεντοποιημένες τις καμένες περιοχές!

 9. Anendotos avatar
  Anendotos 18/09/2007 15:16:54

  "Παραιτηθείτε κύριε πρόεδρε" είναι ο σημερινός τίτλος του Βήματος του κ.Ψυχάρη, για τον Παπανδρέου. Αντε Γιωργάκη ήλθε η ώρα σου για τον δικό σου "Ανένδοτο", για να καίς τα φύλλα του Συγκροτήματος έξω από τη Χρήστου Λαδά. Αλλά τι λέω εγώ τώρα. Τότε υπήρχε Γεώργιος Παπανδρέου, ενώ τώρα υπάρχει Γιωργάκης Παπανδρέου. Και άλλωστε, το Συγκρότημα μετακόμισε από τη Χρήστου Λαδά στην Μιχαλακοπούλου.

 10. nikos avatar
  nikos 18/09/2007 15:21:07

  Απαρατήρητα και ασχολίαστα έμειναν στα ΜΜΕ δυο γεγονότα: 1.Η αύξηση στο ΧΑΑ μετοχής της ΔΕΗ α.ε όταν όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου έπεφταν (επιβεβαιώθηκε το Αντί για την [email protected] Morgan κλπ).
  2.Το δημοσίευμα της «Εφημερίδας της Κυβέρνησης" δηλαδή της Καθημερινής «Ο ενεργειακός χάρτης της Ελλάδας και η εξάρτηση από το πετρέλαιο":
  Το πετρέλαιο και ο λιγνίτης -γράφει η εφημερίδα- καλύπτουν περίπου το 86% της συνολικής διάθεσης ενέργειας, η οποία παρουσιάζει μια σταθερή αύξηση τα τελευταία χρόνια. Η ΔΙΕΘΝΗΣ τιμή του πετρελαίου πραγματοποίησε νέο ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 80 δολάρια το βαρέλι. Με την ευκαιρία αυτή, ακολουθεί μια σύντομη ανάλυση για το ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας, της ΕΕ και ειδικότερα για τη θέση του πετρελαίου σε αυτό.
  Μετά από τις δύο πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του ΄70 και τις επιδράσεις τους στην ελληνική οικονομία, οι ενεργειακές πολιτικές που υιοθετήθηκαν είχαν ως στόχο τη μείωση της εξάρτησης του ενεργειακού συστήματος της χώρας από το πετρέλαιο. Βασικό στοιχείο αυτών των πολιτικών ήταν η αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας, όπως ο λιγνίτης και το υδροδυναμικό, η δημιουργία έργων υποδομής για την παραγωγή ηλεκτρισμού και τη διασύνδεση με τις γειτονικές χώρες και η διαφοροποίηση της προσφοράς ενέργειας με την εισαγωγή του φυσικού αερίου".

 11. ΕΚΠΛΗΞΗ avatar
  ΕΚΠΛΗΞΗ 18/09/2007 15:42:40

  Αυτό κι'αν είναι έκπληξη. Ο Δήμαρχος του Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, τάσσεται υπερ του Ευ.Βενιζέλου. Και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η τοποθέτηση, διότι ο Φασούλας είναι ο άνθρωπος πυο βγάζει σπυριά όταν ακούει το όνομα Σημίτης (ο "αρχιερέας" της στήριξης του Βενιζέλου), διότι, μεταξύ των άλλων, το 2004 του έκλεψε την έδρα του στον Πειραιά ο Σημίτης. Ιδού όμως τι λέει ο Φασούλας στη δήλωσή του:

  "Το μέγεθος της ήττας του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα πραγματικό σοκ.
  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται σε ‘μένα και σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ακινητοποιηθούμε αυτές τις κρίσιμες ώρες.Είναι ώρες ευθύνης, αξιολόγησης και δράσης, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει Ενωμένο, με Νέα δύναμη σε νέες νίκες.
  Τονίζω, ενωμένο".

  Οσον αφορά το θέμα ηγεσίας ηγεσίας είπε:

  "Ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος κατέθεσε από το 2004 έναν πραγματικό διαφορετικό πολιτικό λόγο και τον έθεσε στην κρίση της κοινωνίας άνοιξε τις διαδικασίες και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει αυτοπροταθεί με θάρρος από πολλά χρόνια για την ανάληψη αυτής της μεγάλης ευθύνης.Είναι προφανές ότι δικαιούται να έχει τη δική του ευκαιρία να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα διακυβέρνηση.Τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του και η απήχηση του στην κοινωνία με πείθουν ότι είναι μια επιλογή προοπτικής και ισχυρής δυναμικής".

  Αν τάσσεται ακόμα και ο Φασούλας υπερ Βενιζέλου, μήπως ο Γ.Παπανδρέου έχει ήδη τελειώσει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.