#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2008 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «γλυκιά αναρχία» της μπλογκόσφαιρας δεν περιορίζεται

Την πλήρη αντίθεσή του με μέτρα νομοθέτησης και οριοθέτησης των μπλογκς εξέφρασε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ 105,8 και στον δημοσιογράφο κ. Σιαφάκα, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Καραχάλιος. Δηλώνει μεταξύ άλλων:

«Μία καταιγίδα, μία επανάσταση όπως είναι αυτή στα blogs, δεν αντιμετωπίζεται με νέα μέτρα. Μπορεί να βρέχει αλλά η βροχή μετατοπίζεται και οι ομπρέλες δεν είναι αρκετές.. Το κόμμα πρέπει να βρίσκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία….με το ρυθμό που κινείται η ηλεκτρονική κοινωνία του Διαδικτύου, εμείς δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με νομοθετήματα.

«Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο blog για το οποίο γίνεται η όλη συζήτηση, είναι το μόνο από τα blogs που είχαν πολιτικό περιεχόμενο που γινόταν πολιτικός διάλογος με χυδαίους όρους. Ενώ υπάρχουν αρκετά άλλα, στα οποία ελέγχεται ως ένα βαθμό το κατά πόσο είναι απόλυτα έγκυρες οι πληροφορίες τους αλλά σε καμία περίπτωση οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν είναι χυδαίες...είναι ένα ευρύτερο θέμα του πώς λειτουργεί σήμερα η δημοσιογραφία. Προτιμώ να διατυπωθούν στην blogoσφαιρα και πέντε  απόψεις που δεν είναι διασταυρωμένες. Εδώ βλέπουμε, καθημερινά, ακόμα και σε σοβαρές εφημερίδες που γίνονται ρεπορτάζ, χωρίς να υπάρχει διασταύρωση ειδήσεων..

«Αυτή η συζήτηση (ΣΣ για τα μπλογκς) κάνει καλό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει όλα να τα προχωράμε με νόμους. Είναι και αυτό κλισέ. Έχουμε δεκάδες νόμους στην χώρα μας. Αν δεν τους σεβόμαστε εμείς, όποια νομοθετική ρύθμιση και να γίνει, δεν μπορεί ένας νόμος να εφαρμοστεί στην ουσία. Πόσο μάλλον σε έναν χώρο που δεν γνωρίζει σύνορα, έχει μια γλυκιά αναρχία στις φλέβες του, στον τρόπο λειτουργίας του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ανθίζει. Δεν μπορεί ... δεκάδες blogs που λειτουργούν στην χώρα να μπουν σε καταστάσεις περιορισμού. Εξάλλου, δεν γίνεται και στην πράξη. Όταν η πολιτεία παίρνει μέτρα που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν τότε χάνει και το κύρος της, τότε χάνει και την βαρύτητά της σε όποια παρέμβαση.. »

Η παρέμβαση του κ. Καραχάλιου, που σημειωτέον είναι και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή βάζει τα πράγματα όπως θα έπρεπε να τα βάλει το κυβερνητικό κόμμα από την αρχή. Γιατί χρειάστηκε λοιπόν να γίνει μια εκτός τόπου και χρόνου επίθεση στα blogs και η υποχώρηση που την συνόδευσε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mesapola avatar
  mesapola 28/02/2008 16:15:55

  Πόσα άτομα αποτελούν τον πυρήνα το press-gr; Πώς λειτουργούσε η ομάδα όλο αυτό το διάστημα; Τι πιστεύουν για την ανωνυμία, τη νομοθεσία, την εγκυρότητα;
  Αυτά και άλλα στο http://mesapola.blogspot.com/

 2. Argos avatar
  Argos 28/02/2008 19:43:42

  "..Γιατί χρειάστηκε λοιπόν να γίνει μια εκτός τόπου και χρόνου επίθεση στα blogs και η υποχώρηση που την συνόδευσε;"

  Είστε τόσο σίγουροι ότι υποχώρησαν, ή κάνουν τους καλούς για να το φορτώσουν στον π.χ. Χατζηγάκη που θα πρέπει να "συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση της Βουδαπέστης του 2001";

  "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"

 3. Υ. avatar
  Υ. 28/02/2008 23:06:24

  Σωστός ο Καραχάλιος. Ειδικά εκείνο το "γλυκιά αναρχία στις φλέβες του".
  Και πολύ ποιητικό. 10`

 4. Ask avatar
  Ask 29/02/2008 04:16:53

  Η ανωνυμια ειναι συστατικο στοιχειο των διαφορων blogs. Ετσι ηταν, ετσι ειναι και ετσι θα είναι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.